בניה בארץ לעומת בניה בארה"ב

shalvale

New member
בניה בארץ לעומת בניה בארה"ב

שאלה - מדוע בארץ לא עוברים לשיטת הבניה הנהוגה בארה"ב? היא מהירה יותר, מבודדת יותר (רעשים, חום/קור) ועושה רושם שגם חזקה יותר (הרי יש שם תקנים מחמירים הנוגעים לרעידות אדמה, טורנדו, ושאר מרעין בישין). אז מדוע כאן אנו מתעקשים להצמד לקונסטרוקציות הבטוניות? האם כי רק אם יש בטון מעל ראשנו אנו מרגישים בטוחים? אשמח להתייחסויות מבעלי מקצוע.

אז יש לי עוד כמה שאלות בשבילך...

למה בארץ השירות כל כך גרוע - עדיין - לעומת השירות בארה"ב? למה בארץ רק נותנים "זיכוי" ולא מחזירים אף פעם כסף, מה שבארה"ב הוא סטנדרט? למה בארץ המחירים של הדירות כל כך כל כך גבוהים, יחסית לכמעט כל מקום אחר בעולם? ויש עוד מלא.... אבל!!! אין, אין כמו בארץ (כמו שאומרת הפרסומת...)

הפוליטיקאים שלנו, די מנצלים אותנו,

ואהבתנו לארץ... אותי, כעולה, שמבקרת משהו בארץ, רוב שואלים, אז למה את כאן? לא מאמינים, שיש פסיכית, כמוני, שרוצה להיות כאן, אבל גם רוצה שיפור במצב... היום, למשל, נוסעת עם מונית (בהקרה מלאה ויתרתי על המכונית הפרטית, ככלי תחבורה, מפני שבבדיקה רציונאלית, לי, שגרה במרכז תל אביב, לא כדי להרזיק אוטו - חדמשמאית. אז הולכת ברגל, ונוסעת במוניות) ונהג מבוגר עובר צומת, שצריך לתת זכות קדימה, לא להאית במהירות, אבל מצפצף, כמו משוגע, כאילו, צועקת: תיזערו, אני באה. בכל מקום נורמאלי, היו לוקחים את הראשיון נהיגה שלו, אצלנו, זה נורמה... אז באה, המשיגנה, היושבת במונית, ועוצרת מייד את המונית, משלמת, ולפני שעוזבת את המונית, מסבירה, שלא מוכנה לנסוע במונית, שנהג עבריין, אפילו, שמאחרת מהפגישה. כן, אני נודניקית, בילתי ניסבלת עם העבריינים הקטנים שביננו, כי כל הרגל רעה הורס יותר ויותר את החברה, כמו מים חודרים מתחת לקרקע. אולי, הנהג, מעבר למחשבה, שאני אידיותית, לרגע, יחשוב על האפשרות, שיכול לעבד את עבודתו, אם כולנו היו דורשים סדר, בכל מקום, בכל מקרה, גם שלא נוח לנו..

vhp

New member
נתחיל ברשויות

בארה"ב כדי להיות קבלן או איש בצוע יש צורך בהסמכה מסודרת. בארץ כדי להיות קבלן אין צורך בהרבה, אפילו אם אין לך השכלה או נסיון כלשהו. ישנם אנשים שיושבים במשרד הבנוי והשכון, מכון התקנים, ובכנסת שבמקום להכניס לחוק חדושים, טכנולוגיות, ושיטות בניה חדשות הם עסוקים בלרדוף אחרי משרות צבוריות בשביל לשלוט ולהרגיש בעלי כח. אחרת אין מניע לחייב שיטות חדשות ונוחות יותר. הבעיה יותר בבתים פרטיים מאשר מבנים צבורים והייטק. מה גם שכיום כח העבודה והידע שונה מאשר לפני 10-15 שנה. הטיפול בפני אקלים, הגנה אזרחית ורעידות אדמה תפס יותר חשיבות בתכנון וביצוע כך שנותר רק לשנות בחוק כי מתכננים ומהנדסים שעובדים היום בעלי ידע יותר מתקדם לתקפה הנוכחית מאשר לפני חצי דור. מקווה שעזרתי לך לתפוס את הגישה.

סייעת לבלבל את המידע...../images/Emo8.gif

חוק רישום קבלנים בארץ הינו חוק משנת 1969 (ז"א כבר 33 שנים שדאג המחוקק להגדיר סווגי קבלנים לא רק לפי ידע והשכלה אלא גם לפי סוגי העבודות השונות בענפים הכלליים של ההנדסה האזרחית, וגם לפי סווג כספי לפי יכולות פיננסיים. העוסק במקצוע בלי להיות רשוי ובלי לעבור הליכי רישוי נחשב כעבריין פלילי על פי חוק.! הבעייה היא האכיפת החוקים ואין זה החוק היחידי במדינה שהרשות המחוקקת חוקקה ואילו הרשות המבצעת מקרטעת בישומה. עפ"י החוק לא נכון במפורש שעבודת חסר נסיון מותרת!- קבלן יכול להיות רק מי שהינו מהנדס בנין עם שנתיים נסיון, או הנדסאי בנין עם 4 שנות נסיון או מנהל עבודה בחברה ציבורית עם 8 שנים נסיון!!! אין ספק שהידיעה שלך לוקה בחסר לאור החוק המפורש. ביחס לשמירה על חוקי התכנון- מזה שנים שנצטרפה לחוקים דרישה לתכנון כנגד כוחות אופקיים (רעידות אדמה) וכל הצהרת מתכנן ברשויות כוללת הצהרה כי כך תוכנן המבנה. דווקא אולמי ורסאי ושאר המבנים שניבנו בשיטת "פלקר" הם מבני ציבור ולא מבנים פרטיים, כך שטיעונך ש"הבעייה היא יותר בבתים פרטיים" אין לה על מה להסתמך..שוב !!! (3,000,000 מ"ר ניבנו בשיטת פלקר המסוכנת במבני ציבור דווקא- לכמה בניות פרטיות זה דומה?!) מהנדסים, כמו כל בעלי מקצוע אחרים, מחוייבים לרענן ידיעתם , אחרת יחטאו לשבועת מקצועם. טענתך כי מהנדס מבוגר יודע פחות ממהנדס צעיר היא אווילית כמו לטעון שרופא צעיר טוב מרופא שלמד לפני 20 שנה ! הודעתך נגועה בכל-כך הרבה חוסר ידע והבנה וחבל שאתה מכשיל גולשים/ות בדיעות לא מבוססות רק בשביל הכתיבה...

אוי ווי, מה עשו לאגו המקצועי שלך?

אל תיקח את זה כל כך כבד. אף אחד לא שולל את מקצועניותך, אבל כמו בכל מקצוע, בין הקבלנים גם יש ויש. אני בטוחה, שאתה מכיר את הטיפוסים האלה, בתוך המקצוע שלך, יותר טוב מכולנו. כמו שאני מתעצבנת על עמיתי, המבישים את המקצוע, בעבודה זרוקה, לא רצינית. שפעם ראשונה ראיתי את הבניין האגודה, שאלתי, זה הבניין המיצג? אחד מהבניינים המחוארים, הסתמיים ביותר, לא רק בדיזנגוף. מדינה צעירה, עם חבלי לידה ארוכים, מדממים.

האם כוונתך לבתי עץ../images/Emo82.gif

אין לי מושג על שמם בעברית- אבל באנגלית- log on houses? משמי כמובן, אפשר להבין שאני לא חייה בארץ, ואנחנו כרגע מחפשים לקנות ביית גדול יותר, העניין הוא שאנחנו לא מוצאים משהו שיענה לצרכים שלנו, ושוקלים לבנות בסגנון הזה, אבל אני ממש בפחד, כנראה בגלל שנים ארוכות בארץ, אם מישהו מבין בעניין אז שאלותי אליו היא: האם בבית עץ ניתן לחמם על גז ללא פחד שהביית יישרף? כי אני שונאת חימום על חשמל, וממש לא מוכנה להתפשר על הקטע, ואנשי המכירות- הם בכל זאת אנשי מכירות- אומרים כל מה שאני רוצה לשמוע, העיקר שתחתם עיסקה... דרך אגב, זה ממש מגניב, אין צורך בתוכניות- אלא בוחרים מקטלוג, וגם אין צורך באישורי בנייה וכל הבאלגן והבירוקרטיה שכרוכה בבנייה קונבנציונאלית, ותהליך הבנייה הוא ממש קצר- בחוזה מצויין בין 3-6 חודשים, תלוי בדגם. כל שעלינו לעשות הוא לצקת יסודות בטון, ולדאוג לחיבורי החמשל והמיים. מחכה לתשובה- תודה

shalvale

New member
לא, לא התכוונתי לבתי עץ

אבל לשאלתך - אני מכירה משפחה בארץ אשר בנתה בית עץ ויש לה חימום של סולר (תנור עם ארובה) כך שלא נראה לי שיש חשש, מעבר למה שמתפרסם בעיתונות שמדי פעם חסידה או ציפור אחרת בונה את קינה על פתח הארובה, והבית נשרף, או שבני המשפחה מתים מנשימת CO... בקיצור, אתם אומרים שהכל עניין בירוקרטי לגבי הבניה... זה באמת גם לא האינטרס של הקבלנים לקדם מעבר לשיטה זו, היות והיא דלה בכ"א (יחסית לבניה המסורתית), ולא תהיה הצדקה למחירים האדירים של הדירות כאן. והרי הקבלנים משלמים בדר"כ שכר מינימום לפועלים (במקרה הטוב...), וכך יש להם רווחים עצומים. אותי זה מרגיז!

../images/Emo41.gif חייב באשורי בניה רגילים!!!

אפילו צריף חייב באישור.... הקביעה הטעייה לשמה. נכון שהליך התכנון לא קיים כי כל התוכניות קיימות. הליך הרישוי והביורוקרטיה בדיוק כמו בבנייה קונבנציונלית!!!

למה אתה רוצה תמיד לוותר על תכנון?

גם את מבנה העץ מתאמים לשטח, ויש עבודת תכנון. החיסחון בביצוע, עיקר בזמן. בדקתי, אם אתה בונה את הקונסטרוקציה ואת המ.מ."ד. מבטון, וכל השאר בטכנולוגיה יבשה, אפשר לבנות בית קומפלט בחודשיים. כמובן עם ארגון, מראש, ואנשי מקצוע, ולא עם סתם פועלים זולים.

שמרנות לא מוצדקת, זה הכל...

בחמשעשרה שנים אחרונים רק בקירות גבס פנימיות, הצלחנו בקושי לשכנעה אנשים, שזה טוב יותר מאשר הבלוקים! לא נדבר על זמן ביצוע, שהחבדל ענק! בכיץ עשיתי שיפוץ טוטאלי, עם קירות גבס, ב: 25 יום עבודה ! בבלוקים לפחות 40 יום, בגלל הרטיבות שמכניסים לבית עם הבלוקים. לא נדבר על הבלאגן, הליכלוך... לפני כמה שנים תכננתי בית פרטי, שהקונסטרוקציה והמ.מ."ד. בטון, אבל כול הקירות בנויות בטכנולוגיה יבשה. הייה יותר זול, יותר מהר, ובכל זאת לא עשו... למה? ככה...

למעלה