בניה בגבס

בניה בגבס העלו פה כבר מספר פעמים שאלות על תהליך העבודה בבניה עם לוחות גבס. יש לי בעיה קטנה בכתיבת מאמר בנושא. תהליך העבודה מוכר לי, אבל אני לא מכיר את שמות המקצועיים של חלקי המתכת ,ושל חומרי האטימה ,הבידוד. מבקש מכל מי שמכיר את הנושא להתייחס בהתאם.

שמות החומרים לגבס גומי לריצפה (מפריד בין הפח לרצפה) ברגי 7 + דיבלים לקיבוע הפכים לרצפה ולתקרה פחים לרצפה ולתקרה - פח מסלול פחים מהרצפה לתקרה - פח ניצב את הפחים מחברים האחד לשני בעזרת ברגי פח אל פח שטוחים את הגבס מחברים לפח בעזרת ברגי גבס שחורים 25 מ"מ באנד נייר לגבס - משמש לחירבורי בין פלאטות גבס ולחיבור בין הגבס לתקרה ולפינות באנד פינה מתכת לגבס - משמש לפינות גבס שפכטל אמריקאי - למריחה מתחת ומעל לבאנד.. ולסתימת חורים וסריטות בגבס שפכטל אמריקאי למריחה כללית - למריחה על כל פלאטת הגבס (לא חובה) דבר שנהוג בחו"ל דבר נוסף - הפחים מגיע במידות שונות ובעובי שונה כך שיש לתכנן קודם הקניה את עובי הקיר ולהפחית את עובי הגבס דוגמה : אם עובי הקיר 10 ס"מ גבס משני צידיו אז.. נעבוד עם פחים בעובי 7 ס"מ כמו כן יש גבס בעובי שונה 6.5 מ"מ 9.7 מ"מ הנפוץ ביותר 11.7 מ"מ ויש יותר עבים מהנפוץ ודבר נוסף ישנם סוגים שונים של גבס: לבן שהוא הגבס הרגיל ירוק שעמיד בפני לחות ורוד.. עמיד בפני שריפה

רצוי כל פלאטה 4 ניצבים 2 בחיבור ועוד 2 ניצבים על כל שליש פלאטה כך שהפלאטות בחיבורים משמשים לשתי פלאטות בו זמנית הווה אומר כל 40 ס"מ (פלאטה 120 ס"מ) אם רוצים קיר חזק יותר אז אפשר כל 30 ס"מ כמו כן שכחתי להוסיף פחים לתקרה - קוראים להם אומגות ומניחים אותם כל 30 ס"מ.. ומבריגים בורג כל 30 ס"מ לאורך כל פח והכי חשוב לא לשכוח פח בחיבור הן בקירות והן בתקרה הפח צריך להיות משותף ל2 פלאטות אחרת יווצר סדק בחיבור

bigjack

New member
לא הבנתי לאן מתחבר האומגה? ראיתי הרבה קירות גבס בבניה ביחוד בארה'ב. ובארץ לא ראיתי שמשתמשים באומגה הזו. או שזה חדש או שלא שמתי לב. צחי

האומגה משמש לתקרות מצמידים אותו בדרך כלל מתחת לאגדים בעזרת בירגי גבס 35 מ"מ ולאומגה מצמידים את הגבס אגב עבדתי בשנת 1986 בקנדה וגם שם עבדתי בדיוק עם אותם החומרים כלום לא השתנה

למעלה