בניה במרובע , רמלה,מודיעין בית שמש קרית מלאכי

בניה במרובע , רמלה,מודיעין בית שמש קרית מלאכי

איזור זה קרוב לגוש דן ולירושלים למרות זאת הוא (עדיין) יחסית דליל בישובים. אין בו ערים כלל, כמה מושבים וקיבוצים.
האם יש תוכניות בנייה לאזור , מה הצפי לאיזור.
האם אתם חושבים שתהיה בניה למגורים\תעסוקה או תשתיות?
האם כדאי לבנות שם? או לצופף עוד את גוש דן?
 
אין ממש תוכניות לעיר חדשה

אבל כולם מקדמות תוכניות לשכונות חדשות ועיבויי בנייה. לא מדובר בסדר גודל של הגוש הגדול בתל אביב או 14,000 דירות בראש העין וגם לא במתחמי צריפין ותל השומר וכולי אבל קריית מלאכי מתכננת כמה אלפי דירות וגם מתוכננת תחנת רכבת בינה למושב באר טוביה (ואגב גם בקריית גת קיימות תוכניות בינוי יפות), מודיעין גם תכננה לפחות 3000 דירות, רמלה בונה כמה פרוייקטים כולל אחד של גינדי עם קניון עזריאלי וגם את קריית האמנים במצליח (וגם בלוד מתכננים כמה עשרות דירות בתוכניות בתוך העיר וגם את שכונת אחיסמך) ובית שמש מתכננת קצת פינוי בינוי אבל גם את רמת בית שמש ג' לחרדים, לפחות 2 קניונים מקומיים ואפילו מקצה שטח לבנייה עתידית של בית חולים. ככה שבגדול כל יישוב במרובע שלך וגם כאלה שכנים מתכנן עיבויי בנייה אבל לא עיר חדשה. אבל בית שמש וקרית מלאכי שואפות בגדול להכפיל את האוכלוסיות בעוד לאחרות שאיפות צנועות יותר.
 
אבל מה שלא יהיה ת"א והשכנות יגדלו הרבה יותר

בכל מקרה להרבה ערים יש תוכניות הרחבה אבל אם תיקח את כל תוכניות הערים שציינת או שכנותיהן ומולם תשים למשל את תל אביב שחולמת על עוד 50,000 תושבים עד 2020 והיא רק עיר אחת ויש תוכניות ענק לראש העין ומתחמי צריפין ותע"ש ותל השומר ופי גלילות והגוש הגדול ופינוי שדה דב וכולי כדי להבין מי יגדל באמת ומי בקושי.
 

ציוניסט

New member
אין שם מקום לעיר חדשה

ובכלל, לבנות עיר חדשה כיום זוהי חרפה. מקרה מודיעין מראה לנו את העוול שנעשה לירושלים, ללוד ולרמלה. במקום לחזק את הערים הקיימות, בונים עיר חדשה מכלום, הורסים שטחים פתוחים והאוכלוסיות החזקות בורחות אל הדירות החדשות והזולות.

לגבי האזור, מודיעין נתקעה עם התכניות שלה לאחר שהירוקים התנגדו לבנייה בגבעות סביבה ודרשו בנייה צפופה במרכז העיר. רמלה ולוד מתפתחות יפה לאחר שנים של הזנחה. ובית שמש מחריבה שטח יער ירוק מקסים בשביל שכונת לווין משעממת.
 
בעיקר ריאות ירוקות

עם זאת בשטח יש גם מתחם גדול לתעסוקה (מחצבת נשר ואזור התעשייה רג"ם הסמוך) ומתחם צבאי ענק שנמצא לפי פרסומים זרים רבים ממערב לבית שמש.
 
האזור שבין בית שמש לקרית מלאכי מאוד בעייתי

למגורים של אוכלוסיה גדולה ולא מתאים לריכוזי אוכלוסיה.
 

ציוניסט

New member
שלא יבנו שם, חבל, אזור יפיפה

אזור במרכז הארץ שכולל שטחים נרחבים של שדות חקלאיים, שטחים פתוחים, יערות וארכיאולוגיה. ריאה ירוקה ונעימה. חוץ מזה, שיש צורך יותר גדול לבנות בתוך הערים שפירטת עצמן מאשר להחריב את השטחים הפתוחים שסביבן.
 

amit1270

New member
גם תמ"א 35 מדברת על "פיתוח צמוד דופן"

ושמירה על שטחים פתוחים, ושוללת עקרונית הקמת ערים חדשות.
 
למעלה