בניה ירוקה ברעננה

ש ק 1

New member
בניה ירוקה ברעננה

במקומון קול רענן פורסמה השבוע כתבה בה מרואיין חבר מועצת העיר איתן גינזבורג אשר קורא לאמץ את התקן הישראלי לבניה ירוקה, אני מוכרח לציין כי הכתבה קוממה אותי מהרבה סיבות, אמנם כותרת נפלאה בניה ירוקהוהציבור מיד תומך אך מי מחברי הפורום זוכר לפני שבועות מעטים ניהלנו דיאלוג בנושא דיור ברעננה לבני העיר ולסתם אנשים אשר אינם מיליונרים בניה ירוקהא. התקן עליו מדובר אינו תקן רישמי ואינו מחייב. בניה ירוקה מיקרת את עלויות הבניה אמנם יספרו לכם שבטווח הארוך ישנו חיסכון אך ספרו את זה לזוגות צעירים אשר קונים את הדירה הראשונה בחייהם ויצטרכו להוסיף כ-עשרים אלף דולר לרכישת הדירה.ושוב אנו שולחים את ילדנו לפרפריה אשר שם חברי מועצת העיר חושבים לפני שהם מעלים רעיונות פופוליסטים. בכתבתו מוסיף מר גינזבורג כי ראש העיר הנחה את גורמי ההנדסה לתת עדיפות לקבלנים אשר יפעלו בדרך זו ואני שואל האם גורמי ההנדסה עברו השתלמות כלשהי בנושא. כמו כן אך לפני תקופה קצרה נחתמה אמנה בין העירייה לבין ארגון הקבלנים לעבוד בשיתוף פעולה וללא הנחתת הנחיות כאלה ואחרות והנה עדין לא יבשה הדיו ומר גינזבורג מנחית הנחתות ועוד טוען לגיבוי מראש העיר האמנם???

qrst1 האחת

New member
גינצבורג בן למשפחה עשירה...-הוא יקיר לב חופרי

מהיכרותי את גינצבורג - הוא מנסה להגות כל מיני רעיונות שישאירו אותו בתמונה כדי להישאר בעניינים...אני יודעת שהוא קנה לו זה מכבר - כמה עיתונאים...שמעתי גם כי, את תחילת דרכו במועצה אביו קנה בכסף מביילסקי... ויש לו מנהיגות בגרוש... שק1, דבר עם חופרי ואמת אם הוא בעד או נגד...אני מבינה מדבריך שאתה בקיא בנושא אתה מוזמן גם לסבר לראש העיר את עמדתך...אני חושבת כמוך...

As you know אני די מסתייגת

מהתייחסויות אישיות כאלו ומעדיפה התייחסות לגופו של עניין. זאת למרות שכמובן נקודת המוצא של פוליטיקאים וא/נשי ציבור משפיעה על כיווני הפעולה שלהם/ן (ע"ע - להבדיל - הראיון המרתק של רביב דרוקר ועפר שלח אתמול עם רם כספי, והערתם בסיכום שהוא בעצם אליטה ומדבר ממקום אותנטי לחלוטין של אליטה).

מה זו בניה ירוקה? באורים למונח

כדי שנוכל כולנו לדון בבניה הירוקה כשאנחנו יודעים (בערך) במה מדובר. להלן הסברים.

למעלה