בניה מעץ

  • פותח הנושא nob
  • פורסם בתאריך

nob

New member
בניה מעץ

כמעט לא קרעתי איזכור על אופציה של בניה מעץ או שילוב של בניה מעץ עם בניה סטנדרטית. זה לא כדאי? יקר יותר? אין הצע/ביקוש? נראת לי אופציה מעניינת ושווה התייחסות. מה דעתכם? שקלתם אפשרות כזאת? אם כן - למה ויתרתם?
 

ענתש

New member
אפילו לא שקלנו מכמה טעמים..

הראשון והעיקרי שזה לא יפה בעינינו
אבל גם כי - 1. חברות הביטוח לא מבטחות מבני עץ בארץ. לא מוכנה לגור בבית בלי ביטוח (במיוחד לא כזה שהשקעתי בו את כל כספי). 2. אם אי פעם ארצה למכור זה יהיה קשה מאד, השוק הישראלי לא פתוח לעניין בית העץ. 3. זה מרעיש. בית שחורק ונאנח מאד לא מוצא חן בעיניי. יש לי דודה שגרה בלונדון ואני לא מצליחה לישון אצלה בלילה מרוב רעש. שלא לדבר שכל פסיעה נשמעת (אפילו שכל הבית מצופה שטיחים). בקיצור - מכיוון שזה הבית היחיד שלי שבו אני רוצה לגור שנים ארוכות אני לא מוכנה לשחק במשחקים ונסיונות. מבחינתי מה שבזול בסוף יוצא יקר.
 

AyeletMor

New member
אפרופו מרעיש ונאנח

גם "סתם" פרקט בתוך הבית זה דבר מאוד מרעיש בו שומעים כל צעד. בצעירותי עשיתי בייביסטר אצל משפחה שכל החדרים היו עם פרקט, ובלילות חורף קרים הייתי נבהלת מרעשים שהתגלו תמיד בסופו של דבר של לא אחר מאשר החתול המשפחתי..
 

nob

New member
לא מבטחים?

באיזה תנאי לא מבטחים? כאשר של הבית הוא בנוי מעץ או כאשר אפילו רק קומה עליונה, למשל, בנויה מעץ וקומה תחתונה היא עם בלוקים (צריך גם ממד הרי)? זה חדש לי ומהחלט שיקול מספיק חזק כדי לוותר על האופציה.
 

nob

New member
למה? תוכל להסביר בבקשה?

אני גרתי בבתי עץ וגם קצת השתתפתי בבניה של שנים. לצערי זה היה ברוסיה, ששם זה די פופולרי. עץ מספיק עבה מגן מעולה מקור של 30C-, מחזיק חום בבית, נותן אווירה חמה. עם עיצוב של בתים כאלו אני גם די מתחבר. לגבי טווך של עמידות... תראה מה הולך עם בתים בני 30-35 -- הם מיושנים מעוד, מכל בחינה (חשמל, אינסטלציה,..) ומאוד יקר לשפץ אותם, כך שעדיף להרוס ולבנות מחדש. אז למה אתה חושב שבית שאתה בונה עכשיו לא יהיה באותו מצב בעוד 30 שנה? ואני בטוח שבית מעץ, בנוי נכון ומחומרים נכונים, יכול להחזיק בלי שום בעיה הרבה יותר מ30 שנה, במיוחד בתנאי מזג אוויר של הארץ.
 

ענתש

New member
חברים שלנו עמדו לקנות בית מעץ

ולא מצאו חברת ביטוח שמוכנה לעשות ביטוח מבנה. לא יודעת לגבי חלק מהבית...
 

טללו

New member
כמה אי דיוקים

חברות ביטוח כן מבטחות בתי עץ. בניה בעץ לא מוזילה את הבניה ולא מייקרת . הבית מבחוץ יכול להיות מצופה עץ או טיח ואז לא רואים שהוא עשוי מעץ. עשויה להיות בעיה של הדהוד אבל לא חייבים לרצף בעץ. ניתן לרצף בכל ריצוף אחר ואז נמנע ההדהוד. הרווח בבית עץ הוא בחיים טובים יותר בבית נושם, בעל רמת לחות טובה, מבודד טרמית. הבניה שלו אקולוןגית פי כמה .
 

bis fd

New member
עוד משהו

בבית עץ הממ'ד צריך להיות עם קירות בעבים במיוחד ,כי אין עוד קירות אבן בבית, כך שזה מיקר מאוד ואם חסוחלילה יש שרפה נשארים בלי כלום
 

בינא

Member
סוגי בתים שונים למגורים,עץ,אבן,פלדה

תוכל לקרוא בנושא, כולל השוואת נתונים באתר "בית" www.bayit-il.co.il בפרק 4 - "סוגי בתים שונים למגורים". להלן בקצרה כמה תשובות: בית עץ אינו עמיד לחום כי אין לו מסה ולכן צריך לקרר אותו כל הקיץ ביום ובלילה. העץ סובל מאוד מהחמסינים אבל הרבה פחות מהלחות, אם עבר טיפול. בית עץ "מתנהג טוב" בחורף שלנו ואין בעיה לחמם אותו, אבל הוא הכי מסוכן אם יש שריפות, קצר חשמלי, דליפת גז הכי פחות מסוכן ברעידת אדמה ואם נופלת קטיושה על הבית (שלא נדע). מחיר בית עץ כמו בניה קונבנציונאלית ואפילו יקר במקצת. בית עץ מעניין כ-10% מהאוכלוסיה בארץ וזה לא מעט, אבל הם מאוד בררנים ומצפים לתחזוקה מושלמת וזו בעיה קשה, כי בית עץ חייבים לתחזק כל הזמן והוא היקר ביותר לאחזקה מכל סוגי הבתים בארץ.
 
לבינה

אני מצטט מהציטוט שלך"בית עץ אינו עמיד לחום כי אין לו מסה ולכן צריך לקרר אותו כל הקיץ "זה אחד הדברים המטופשים ביותר ששמעתי.לכל חלל יש מסה טרמית.בתי העץ של החברה שאני מכיר מבודדים בשכבת בידוד BTI קרי הקירות הם כפולים.שכבה חיצוני[טיח/חיפוי עץ-ביניים יש בידוד -וגבס מבפנים.נכון שקשה לקרר אותם בקיץ וזאת בגלל שלעץ יש מקדם טרמי גבוה קרי סופג חום ,בשפתינו הפשוטה.הוא לא מסוכן בזמן קצר חשמלי וזאת מפני שכבלי החמל מועברים בשרולים מיוחדים.עץ לא חייבים לתחזק כל הזמן כל עוד הוא בא מטופל מראש.בגדול אין הבדל בין בית עץ לבית רגיל.בית עץ נבנה מהר ,יעיל נוח לסביבה .ניתן לשלב בו את מיתב הטכנולוגיה העכשיוית.דליפות גז? כמו בבית רגיל,אותה רמת סיכון.וקטיושה גם בבית רגיל עשתה נזקים כך שבאמת זה לא משנה.כל אחד ושיקוליו/טעמו .הייתי מבקש שתיהיה קצת יותר אובייקטיבי ביעוצך ואל תנסה לנתב את הדברים לכיונים הנוחים לך
 

בינא

Member
כתבת "נכון שקשה לקרר אותם בקיץ"

זאת אומרת שאתה מסכים עם מה שכתבתי, אז מה בדיוק לא בסדר? לפני שתענה - שימשתי כמהנדס הבצוע וכפרוייקטור של חברות שבנו בתי עץ בארץ, בבלגיה, אנגליה וארה"ב ואני משמש כעד מומחה וכבורר מוסמך מקצועי בנושא בתי עץ בארץ, כאשר בימים אלה אני מעורב כעד מומחה ב-2 משפטים המתנהלים בין לקוחות "שנדפקו" לקבלנים שהם שכרו.
 
אין לי בעיה עם כישוריך .אני מבקש

לעמוד על דיוקם של הדברים ולא לזרוק ככה נתונים מטעים לאויר. אני גם מקווה שבמשפט בו אתה עד מומחה תעמוד על דיוקם של דברים.
 

בינא

Member
הדיוק של הדברים הוא שבאין מסה - חם

המסה של הקיר היא זו המונעת מהחום להכנס, אבל היא גם אוגרת חום כמו בקירות בטון וכשמתקרר, פולטת את החום פנימה. בניגוד לבטון, לוחות האיטונג המשוריין קולטות את החום אבל פולטות אותו גם החוצה. הקירות החיצוניים בבתי העץ, כפי שנבנים בכל העולם המערבי, עם ציפוי חיצוני של טיח, לוחות עץ או אלומיניום ופנים גבס, עם צמר זכוכית בתווך - אין להם מסה ולכן החום עובר דרכם תוך מספר מועט של שעות ונשאר כלוא בתוך הבית (אם חלונותיו סגורים במשך היום). בכל העולם המערבי מכירים את התופעה ולכן האוסטרלים לקחו מאירופה את החיפוי החיצוני בלבני חול שרופות ומוסיפים איתם מסה ("אוסטק שמיר" עובד בשיטה האוסטרלית) ואילו בארה"ב או שמשאירים הכל פתוח כל היום (עם רשתות, כולל דלת רשת בדלת הכניסה) וכשחם יושבים מתחת לגג על המרפסת בחוץ עד שמתקרר קצת בתוך הבית, או שמפעילים מזגן 24 שעות ביום 7 ימים בשבוע.
 

Rשף

New member
בבית עץ שראיתי נדרשו ספרינקלרים

בבית אחר בו העץ שימש כשלד בחפוי סטנדרטי (גבס ?) לא היו.
 
למעלה