בניה מתקדמת

momob

New member
בניה מתקדמת

שלום , במזל טוב יש לי מגרש אבל.........עכשיו צריך לבנות ואני מתלבט על שיטת הבניה . ישנה כמובן השיטה של הבלוקים(קצת יקר) אבל לא על זה רציתי לשאול אותי יותר מעניין שיטות בניה מתקדמות(יותר זול) כמו של החברות א. קדם או אוסטק שמיר (מדובל על קונסטרוקציות פלדה שעליהן מולבשים קירות). אז רציתי לשאול אם מישהו מכיר את שיטות הבניה שלהם והאם מומלץ לבנות בשיטות הבניה האלה . דרך אגב החברות עשו רושם מאוד רציני והן בונות כבר מספר שנים בארץ בשיטות הנ"ל. אודה לכל מי שיוכל להמליץ או להצביע על חסרונות בשיטות הבניה המתקדמות. בתודה מראש מומו

מאגר

New member
../images/Emo49.gifבניה מתקדמת

אכן נכון הדבר כי בניה מתקדמת הינה בניה זולה יותר ומהירה יותר היום אין כל סיבה ליבנות בצורה קונבנציונלית לדעתי כדאי לך לעשות טיול לרולן בחיפה ולראות כיצד בונים בצורה חכמה מהירה וטובה ומביאים לך את הבית מוכן למקום הדברים היחידים שנותרים לך לעשות בזמן שבונים לך את הבית במיפעל הוא להתארגן עם רשיון הבניה תשתית חשמל,תשתית מים ותקשורת הבית ניתן לבניה לפי תכנון עצמי ויעוץ שלהם

בניה מתקדמת לא בהכרח יותר זולה

לעניות דעתי הבניה המתקדמת של א. קדם ואוסטק שמיר איננה כל כך זולה!!! אולי אם מחשיבים את מהירות הבניה יש יתרון גם במחיר. אבל.... יש מגבלה רצינית של גמישות התכנון. ואם תשים לב יש משהו מאוד דומה בכל הבתים של חברה... אם זה מוצא חן בעינך - אתה יכול ללכת על זה. אולם קח בחשבון שבדיקה מדוקדקת בציציות הצעת המחיר תעלה שזו בניה לא כל כך זולה ושאתה משלם בגמישות התכנון. לגבי הבניה של רולן כדאי לבדוק היטב אם מציעים כקיר חיצוני אלמנטים של צמנטבורד. חומר מאוד לא מומלץ ולא עובד טוב עם מים!!! מניסיוני, הרבה אנשים שהיו משוכנעים שזו בחירתם בחרו בסוף בדרך הקונבנציונלית. עוד חיסרון, הוא בחירת האדריכל. לכל שיטה עדיף שהאדריכל המתכנן יהיה בקיא או מודרך במגבלות הבניה. (יש לפעמים בעיה של מפתחי חלונות וכ"ד). בדרך כלל החברות "מחזיקות" אדריכלים מומלצים שלהן שלא תמיד יש לקליינט "קליק" איתם... לצערי , מניסיוני, החברות הללו לא ממש ששות להדריך אדריכלים "קונבנציונלים" ומעדיפות לשכנע את הלקוח לקחת את האדריכל שלהם. זה יותר פשוט כי צריך להשקיע פחות זמן (=כסף) האדריכל כבר מורגל ומתכננן בהתאם למגבלות המפתחים האפשריים ומודול הקירות והקונסטרוקציה. כמו כן אין צורך "להתווכח" עם אדריכל שהוא יצירתי מידי... זו דעתי האישית, המבוססת אמנם על ניסיוני הדל, אך היא דעה אישית בלבד!!! עצתי לך הוא לעצור ליד בתים כאלו, לנקוש על הדלת ולשאול את הגרים בבית מה דעתם. עדיף לדבר עם אנשים שחיים כבר כמה שנים בבית. בהצלחה

מאגר

New member
../images/Emo82.gifלסיגל בן נון

יש לי כמה הפתאות מרעישות בנושא בניה מתועשת היום בשיטה של רולאן ניתן לקבל א כל מה שרוצים ואף יותר אפילו בניה בקומות על מפתחים כדולים כמו אולם ספורט וכל מה שתירצי בדקי בבקשה נכון שזה מוריד כקצת מנושא הפוטוריסקה האדריכלית מאחר והמראה החיצוני הוא מרובע למרות שניתן גם לבנות מבנים פוטוריסיים ללא כל הגבלה זה רק עינין של מחיר גם בבניה המתועשת אם תירצי אוכל לישלוח לך באימייל תמונות של מיבנים כאלה שניבנו ע"י חברת הארגז וע"י חברת רולאן

תודה, לא!!!../images/Emo39.gif

אני אדריכלית ואני מוצאת שהחסרון העיקרי של שיטות הבניה המכונות מתקדמות וגם של חלק מן הבניה הטרומית מגבילות בדרך זו או אחרת את כושר היצירה שלי! אני גם לא מוצאת שהן כל כך זולות ומאחר ובדרך כלל מוכרים ללקוח "בית גמור" מתחיל המרוץ של הלקוח לגבי איזה ריצוף הוא מעדיף "במקום " וכ"ו. ולדעתי שם טמון ההפסד העיקרי מבחינה כספית. אך זו לא הנקודה החשובה. הנקודה היא שמגבלות כל אחת מן השיטות הן דבר שיש ללמוד אותו כדי להגיע למקסימיזציה של התכנון במסגרת ההגבלות. אם לקוח מעוניין מסיבותיו שלו לבנות בשיטה זו אני מוכנה ללמוד את השיטה ולעזור לו להגיע לתכנון הכי טוב לו במסגרת המגבלות. לצערי, כאשר ניהלתי שיחות עם כמה חברות לבניה לא קונבנציונלית ניתקלתי במין "חוסר חשק" ללמד ולעזור להבין את פרטי הבנין במטרה לתכנן ללקוח כרצונו. מספר חברות אף הגדילו ועשו. הם פנו לאחר שיחתי או פגישתי ללקוחות וניסו לשכנעם לעזוב את האדריכלית שלהם ולבחור באדריכל החברה או אדריכל שמוכר להם ואשר הוא בעל ניסיון בבניה זו. לצערם, כנראה, אני אדריכלית המכירה קצת פרטי בנין, מבינה קצת ותמיד שמחה ללמוד. כנראה שהערותי לא היו נעימות להם והשאלות ששאלתי הדגישו את מגבלתיות השיטות בתכנון. אני חוזרת וטוענת , ובתשובתך קצת הצדקת אותי, שהמגבלות של כל שיטה הן בסופו של דבר בעוכרי הלקוח ולו מהבחינה התכנונית. אבל... אם מישהו רואה בית של חברה X ויפה לו המבנה , הרי שאין מניעה לעשות "כזה".. עשיגיע הלקוח שיהיה מעוניין לבנות בשיטה המכונה מתקדמת, אעשה הכל כדי ללמוד את השיטה ולהפיק ממנה את המירב . אבל עד אז, לא תודה, אינני מעוניינת ללמוד את השיטה!!!!!!! תודה על הכוונה, בכל אופן

mamonako

New member
עלות מול תועלת

קיימת עלות של התבניות. קיימת עלות של לימוד השימוש בתבניות. קיימת עלות של בניה באלמנטים חדשים. בפרוייקטים גדולים מאוד ,עם ביניינים זהים שחוזרים על עצמם מספר רב של פעמים יכול להיות ששיטה זו יוצאת זולה יותר מהשיטה הקונונציונלית. התבניות טובות לשימוש רב פעמי. בדוק עלות מול תועלת.

BOLDER

New member
בניה מתקדמת

מומו שלום ראיתי את הויכוח בין סיגל למאגר ואני מנסיוני הדל מרגיש צורך להאיר את עיניך למספר דברים הקשורים לבנית מתקדמת או קלה או מתועשת כפי שבניה זו נקראת לפי צורותיה. אכן בניה זו נחשבת לזולה יותר אולם הדבר נובע משילוב של מס´ אלמנטים קבועים שייצורם במפעל המקים קבוע ומכאן העלות הזולה יותר. אך החסרון המידי והבולט הינו חוסר גמישות בבניה. אם תבנה את ביתך בצורה מרובעת ולא מיוחדת הרי שגם בניה זו תהיה יחסית זולה ולא תגרור הוצאות גבוהות כי המחיר למטר יורד ככל שהאלמנטים יותר פשוטים (אין צורך ביציקות מוחדות, ספי וקשתות חלון מיוחדים עיגול של קיר בצד מטבח או סלון כדי לשבור מראה עגול, חלון מזוות (שונה מקו בנין כללי) ועוד אלמנטים אדריכליים שמיחדים את ביתך מול בתים אחרים. אם ברצונך במשהוא פונקציונלי הרי לך תבדוק ותבחר. אם מטרתך בניהב זולה מול כל דבר אחר וזה בכל מחיר הרי בנה לך בית מהיר אפילו בית מעץ מטופל עם ממ"ד טרומי ופלטה יצוקה פשוטה וזולה אבל אז אין ייחוד אין אדריכלות ואין התאמה אולי כדאי כבר לגור בינתיים בבית משותף?. בית נבנה לאורך שימוש מסוים. התאמתו לנוחיות המשתמש וטעמו האישי היא היא המיחדת אותו ועושה אותו לבית המוגדר פרטי כן זו הפרטיות שלך ולכן אל תתפשר על פונקציונאליות או בית לשירות המטרה- מגורים ותו לא עמיתתי סיגל הינה אדריכלית ותפקידה לא לחשב את כמויות הברזל או הביטון בבית אלא להיות שותפה איתך ללבטיך ולהתאים את הבית לצרכים האמיתיים ולחלום אותו אתה רואה כבית עבורך. האם לדעתך אדריכל היה מקצוע אם לא היה לו ביקוש ע"י אותם אנשים הבונים להם בית? לכן, זה נחמד שיש בין הבונים בניה מתקדמת כאלה שמרגישים את יכולתם להקים בית נחמד עבורך אולם בית זה לעולם יהיה פשרה שתלווה אותך לאורך כל תקופת מגוריך בבית וכפועל יוצא גם אם תמכור אי פעם הרי שמחיר הבית לא יהיה לפי בית עם ייחודיות כלומר נאה בעיני הרוכשים החדשים אלא מחירו של בית זול ו"פונקציונאלי" ולכן גם נמוך משווי ההשקעה והקרקע אותה אתה משביח בעזרת בנית בית עם "נשמה". בהצלחה בבחירת הדרך ואני פנוי לתשובות במידה ותרצה לבדוק דבר נוסף בנידון. בהצלחה קובי

מאגר

New member
../images/Emo92.gifמבנה מודולרי מתועש

שלח לי אי מייל ואני אשלח לך תמונה של מיבנה כזה ואתה תהיה מאוד מופתע כשם שאני הייתי מופתע גם מהחוץ וגם מהפנים

למעלה