בניה עצמאית

Upsilon

New member
בניה עצמאית

שלום לכולם ... לא אני לא בונה בית, נתקלתי בפורום הזה והוא בדיוק "נופל" עלי בתקופה שבא אני חושב ... "יואו, כמה קבלנים מרויחים" סתם בתור שאלה, אם במקום לבנות את הבית שלכם בעצמכם הייתים קונים אותו מוגמר מקבלן. כמה לדעתכם הוא היה עולה לכם ? באחוזים כולל קרקע וכולל הכל ... תמיד מתלוננים על זה שמחירי הבתים בישראל נורא גבוהים, השאלה היא האם זה בגלל הקבלנים או מסיבות אחרות שלא ניתן לבטל אפילו בבניה עצמאית.

קבלנים צריכים לממן את הג'יפ שלהם

ומס הכנסה צריך לממן את המלחמות המטופשות של הפוליטיקאים . לא קל לחיות בארץ, אז למה אתה נטפל רק לקבלנים ? אמנם רכישת בית היא הוצאה גדולה בפעם אחת, אבל כל הקניות הקטנות היום יומיות , הן לא פחותות בגודלן המצטבר . " בזיעת אפיך תאכל לחם " כלומר בשביל לחיות לא צריך להזיע הרבה , רק זיעת אף . אבל בעולם חומרני כשלנו אנו רוצים הרבה " לחם " לכן צריך להזיע הרבה יותר . אתה יכול לארגן נניח 40 משפחות כאגודה והאגודה תהייה היזמית של הבנין אני בטוח שאם קבלן לוקח על דירה 100000$ האגודה תצליח לחסוך מזה הרבה מאוד . האגודה גם לא חייבת לדאוג לכל הבניה אלא רק לבניה המשותפת , כל אחד יכול לגמור את פנים הבית לבדו תוך העזרות באגודה במשא ומתן מול בעלי מקצוע .

Upsilon

New member
לא נטפל לאף אחד ...

אני רק שואל כמה היה עולה לכם לקנות את הבית שלכם ... במקום לבנות אותו. הרי האדם הממוצע מסתובב או הולך למתווך רואה מגוון בתים / דירות ובוחר לו אחת. כמה היה עולה לכם לקנות כזה ... או לחילופין בכמה הייתם יכולים למכור את שלכם (לפי מה שאתם יודעים על השוק)

Dfengshui

New member
טוענים שהרווח הקבלני

בבניה של בית פרטי מגיע ל 20-30%. עכשיו תחשב

Upsilon

New member
../images/Emo67.gif 25% (!!!)

זה המון ... כלומר על מגרשון (250 מ"ר) = 120 אלף ובניונת (140 מ"ר) = 125 אלף (בהנחה שהוא לא הולך להסחף בבית שהוא לא בית חלומותיו) הקבלן יקח 60 אלף יותר !!!!! אני מאמין שלא לוקח לו יותר משנה להרים כזה עסק .... 60 אלף דולר בשנה זה בהחלט מכובד (לפני מסים).

yrnkrn

New member
זה בכלל לא המון

אני לא קבלן ולא קשור לקבלן אבל המצב רחוק מלהיות אידאלי בתחום הבניה. את הקרקע רוכשים מראש באשראי בנקאי והריבית מתקתקת מאז. מחירי הדירות יורדים ב 10% וכל תחשיבי הרווח שנעשו הולכים לפח ומתחילים לחשוב איך גומרים את הפרוייקט ללא הפסדים בלי שהבנק יפעיל את הערבויות האישיות שנתנו בזמן פתיחת החשבון בשביל האשראי. לפעמים גם ההפך, באה עליה מרוסיה והמחירים עולים ב 20% הרווחים בשמים. רוב הזמן עסקי הקבלנות זה כמו כל עסק מי שמקצועי ומתכנן היטב מרוויח טוב ומי שלא מדשדש ולפעמים פושט רגל אבל בטח ש 25% ברוטו רווח קבלני זה לא "המון" והעסקים האלו הם לא בוננזה כלכלית.

Upsilon

New member
מקצועיות זה א' ב' ...

אם אתה לא יודע מה אתה עושה יש לך 2 אפשרויות: א. ללמוד מה לעשות ב. לתת למישהו אחר לעשות אני מאמין שעליה מרוסיה זה בערך אחת למאה שנים ... אז זה נוריד את זה. אבל מי שלא יודע לתכנן את המימון שלו, מסגרות האשראי והזמנים באמת נמצא במקום הלא נכון. השאלה היא האם עבור היכולות האלה, אני ועוד אלפים כמוני שקונים בית ולא בונים אותו צריכים לשלם כזה מחיר. אני מניח שיש עסקים ריווחים יותר (לא נכנס לזה כי אני לא מבין בזה) בוננזה כלכלית או לא השורה התחתונה היא שלי זה עולה 60 אלף דולר יותר ! שהולכים לקבלן ... אני כבר לא בטוח שאני הולך לקנות בית ... (אם וכאשר) אני רואה שיש אופציה זולה יותר (אם כי אני מאמין שעלולה לעלות בהרבה בריאות לאנשים לא מקצועיים כמוני)

Dfengshui

New member
רווח של 60000$ בשנה, לפני מיסים

זה פחות מ 10000 ש"ח נטו בחודש. לא ממש בשמיים עבור הסיכון.

זה לא המון

מי שקונה דירה מקבלן עושה זאת כי הוא רואה את המוצר המוגמר- דירה לדוגמה הדמיות וכיוב מישהו עשה את הריצות את הבחירות את ההחלטות את התיאומים ואת המשא ומתן עם קבלני המשנה אתה לא מצפה שיעשו כל זאת ללא תמורה- נכון? לרוב מי שבונה בית, הוא לא אחד שעשה חשבון כמה עולה לו מקבלן לעומת בניה עצמית אלא מדובר על אנשים שרוצים תמורה אחרת, מחפשים לתכנן בעצמם את בית חלומותיהם, רוצים להחליט מא-ת מה יכנס לבית ומה לא, מדובר על בית אחר לחלוטין מאשר מה שהקבלן נותן, יתכן גם ניסיון להיות ברחוב שכולו בתים שונים שלא כמו בשכונה קבלנית בה כל הבתים זהים, ההחלטה על בניה עצמאית היא הרבה יותר מאשר חשבון קר של כמה הקבלן מרויח- יגיד לך כל מי שקנה מגרש ועומד עם סימן שאלה ענק על פניו לגבי הבור הגדול הזה נטול התחתית שנקרא בניה עצמית- כי עדיף לדעת כמה עולה הבית מראש (עם הידיעה שיש גורם שמרויח) מאשר להתחיל להכין רשימת קניות לא ידועה האמת שצרות העין שיש בהודעה הזו הוציאה לי עשן מהאוזניים

Upsilon

New member
חלילה צרות עין ...

אני מצטער עם כך נשמעה ההודעה. בניגוד אלייכם, שכנראה "חלמתם" על בית בסגנון וסוג ובטעם מסויימים. לי אין חלומות כאלה ... אני הולך על הפיתרון הזול ומוכן להתאמץ קצת בעצמי. אני סך הכל מנסה לראות האם המאמץ שווה (אם הוא שווה לקבלן הוא כנראה שווה מאד גם לי). אולי אפילו לבנות על מנת למכור ... ( לצבור ניסיון עד שאבנה בשבילי) לא יודע. המחירים בארץ גבוהים לדעתי, לא נכנסתי לעובי הקורה ממה זה נובע אני בסך הכל חושב על כיוון של לנסות להסתדר בקטע של בית.

על פי מה שהבנתי- בארץ זה לא שווה

ולרוב מי שבונה את הבית שלו בארץ לא בדיוק יכול למכור ולהחזיר את ההשקעה, שלא נדבר על רווח נאה על המאמץ אל תשכח שכשמדובר בקבלן בעל אי אילו שנות ניסיון הוא משיג חומרים במחירים זולים יותר, קבלני המשנה גם כן נותנים לו הנחה של קבלן ובכלל הניסיון גורם לפחות פחת ולפחות הוצאות מיותרות, מה גם שהוא אינו בונה עם "רגש" וכל השרשורים שאתה רואה כאן בפורום לא בדיוק יעניינו קבלן- כי הוא בונה על מנת להרויח, ולכן פרופיל של קליל יספק אותו (סתם דוגמה... כן) חוץ מזה שבדכ מדובר במערכת משומנת שהאזרח ה"פשוט" לא יכול לעמוד בכך

fireman

New member
כשחשמלאי מגיע הביתה ומתקין שקע

הישראלי המצוי מעקם את האף ושואל "על מה שילמתי כאן 200 ש"ח?" על שקע של 10 ש"ח ו4 מטר של חוטי חשמל? אבל הוא לא שואל על אחזקת הרכב של החשמלאי, לא שואל על הביטוח לאומי והמשכורות שהוא צריך לשלם לעובדים, את הוצאות התפעול השונות שלו, אולי אחזקת משרד...מה לגבי הזמן שהוא השקיע ללמוד את המקצוע? דיברנו כאן רק על חשמלאי שבא להתקין שקע... תחשוב מה היקף ה"שמעטס" מסביב כשמדובר בקבלן שבונה לך בית קומפלט...מהתעסקות עם ספקי פלדה ומפעלי בטון ועד למעצבת של חברת המטבחים. אני בניתי בעצמי את הבית שלי.....ריצות לא יחסרו לך....תהיה בטוח בזה... באותה הצורה אתה יכול להיות בטוח שתחסוך הרבה כסף.

fireman

New member
קבלן שבונה בית אחד בשנה

עדיף לו שיחפש תחום עיסוק אחר.

yrnkrn

New member
ולשאלה המקורית שלך...

מחירי הדירות יקרים כי מחירי הקרקע נקבעים על ידי מונופול ובגלל מרכיב המיסוי הגבוה במחיר דירה.

fireman

New member
בשורה התחתונה הייתי משלם

כמעט פי 2 ממה שעלה לי לבנות אותו חשוב לציין שמאז רכישת הקרקע הייתה עליה חדה במחירי הקרקעות באזור בשיעור של קרוב ל25%-30% רק במרכיב הקרקע.

למעלה