בניה של שכו שפלשה למגרש שלי

• פותח הנושא bnz1
  • פורסם בתאריך

bnz1

New member
בניה של שכו שפלשה למגרש שלי

לאחר ויכוח עם השכן הזמנתי מודד שקבע שהשכן שלי בנה קיר באורך כעשרים מטר כולו כחצי מטר בתוך בשטח שלי.
הרשות המקומית מסרבת לטפל בכך (וכנראה גם הוציאה לשכן טופס 4) וטוענת שזו בעיה ביני לבינו.
האם יש דרך לחייב את המועצה המקומית לטפל?

amit1270

New member
יש בתי משפט

http://elyon1.court.gov.il/heb/cv/fe_html_out/courts/details/mekomi.htm

ש מים

New member
כמה אפשרויות פעולה (וכולן עולות כסף!)

לפני הכל, קיימת שאלה גדולה, שחושבה לדעת, לפני שאענה לך: האם השטח עבר פרצלציה? האם הגבולות המגרשים הינם חלקות בשלמות ותואמי לגבולות החלקות??

ובכל מקרה, חשוב מאוד להדגיש כי במקרה כזה חובה יעוץ מקצועי, ובראש ובראשונה - תהיה חייב לקחת מודד.
להלן מספר תרחישים אפשריים, שכולם יוצאים מתוך הנחה שלא נעשה פרצלציה, והמגרשים עדיין לא עברו רישום:
1. המדידה שלך תמצא כי הצדק איתך וכי קיימת פלישה. במקרה זה, מן הסתם, יביא השכן מודד מטעמו שיוכיח שאין פלישה. כאן, לפני שרצים לבית משפט, הייתי מציע למנות מודד מכריע (הצעה שאין ספק שתועלה גם ע"י השופט, במידה ותגיעו לבימ"ש).
2. בהנחה שעברתם תהליך של מודד מכריע וכי אין ספק שקיימת פלישה: כאן, לדעתי, קיימות עוד אפשרויות/תרחישים:
א. דרישה מהשכן לפנות את השטח הפלוש (לדעתי אין מנוס ממכתב "בניסוח משפטי").
ב. דרישה מהשכן לרכישת השטח הפלוש (לפי הערכת שמאי. דבר שיעלה סכום נוסף...).
ג. לאחר התייעצות משפטית: מכתב "בניסוח משפטי" לוועדה המקומית, לדרישת פיצויים בגין אישור הבניה למרות טעויות מדידה (מנסיון: סיכוי קלו לזכיה, כי הוועדות מסתמכות על תשריטי המדידה של המודדים, שנכללים בבקשה להיתר. לכן - לדעתי- במקרה כזה חובה להגיע לבימ"ש, בתביעה כנגד כל הגורמים המעורבים).

והחשוב מכל, וכבעל נסיון "על עצמי ועל בשרי": כל אחד מן התהליכים הנ"ל יעלה לך כסף, זמן, עצבים ומשאבים נפשיים. שקול היטב האם ההפסד (כתוצאה מן הפלישה) שווה את כל הנ"ל.

בהצלחה!

ש מים

New member
סליחה על טעויות הגהה

המחשב כאן בעייתי מאוד
(המון "קפיצות" ומעצורים).

ש מים

New member
עוד משהו (נוגע לקרקעות ממ"י בלבד)

ובהנחה שעדיין לא נעשתה פרצלציה.

בשנים האחרונות פועל ממ"י לרישום פרצלציה בקרקעות ששוקו בעבר ללא פרצלציה. במידה ועדיין לא נעשתה מדידה (ע"י המינהל), אני מציע לך:
1. לבדוק בחוזה החכירה שלך מול המינהל את גבולות המגרש שרכשת/שבבעלותך ולבדוק (לנסות לוודא) האם קיימת פלישה או לא.
2. לאחר שעשית זאת, ובמידה ושוכנעת שקיימת פלישה: למהר לכתוב (בדואר רשום) למינהל ולהתריע כי קיימת פלישה למגרש שלך (מציע לצרף העתק מתשריט חוזה החכירה וסימון הפלישה), וכי אתה דורש שבעת הרישום יתיחסו למצב ולא יבססו את הגבולות על המצב הקיים בשטח, ולכל הפחות שישמרו את זכויות הקניין שלך, בכל הנוגע לשטח המגרש שבחוזה.

למעלה