מאט לא היה חושף את דייב עם טרה או כל אחד אחר מלבד ליסה היה בגמר
הוא חשף את דייב כי רצה שליסה תנצח וידע שיש שתי מחנות, אלו שיעריכו את המשחק הכן והנאיבי של טס וגם את הנצחונות שלה בחסינות ואלו שיעריכו את מי ששלט במשחק והיה אחראי להדחות המושבעים שקולות אלו יהיו מתלבטים בין דייב לליסה
מאט חשף את הקלף על דייב כי ידע שזה יטה את המושבעים האלו יותר לכיוון של ליסה וגם אם החבר'ה של טס ירצו לצלות מישהו בשאלות שלהם שזה יהיה דייב ולא ליסה
מאט נלחם בשביל שליסה תנצח וטיעון כמו "אז מה אם הוא לא היה נלחם" לא ממש רלוונטי כי למושבעים מותר להילחם ולעשות פעולות שכנוע בעד מי שהם רוצים שינצח וזה שמאט נלחם כך אחרי שליסה הייתה זו שתכננה את ההדחה שלו זה רק לזכותה של ליסה
זה גם לא שלדייב לא היה מה לעשות, יכל בקלות לסתום למאט את הפה אם היה מספר על הפרי מרג' ושמאט היה אמור להיות מודח ודייב הסיט את המטרה לג'וש במקום ופרק אחריי שדילן רצה להדיח את מאט ודייב גם שכנע לשחרר את דילן כך שסך הכל מאט לא שמר על דייב וסחב אותו לאן שהגיע, דייב סחב אותו לא פחות ואוליי אפילו יותר כי הציל אותו מהדחות כמעט ודאיות
דייב לעומת זאת כן הצליח להתחבב במיזוג על ידי ליסה ששיתפה אותו בתכנית שלה ועל ידי טרה שויתרה על המשחק שלה בשבילו וזה בלי קשר למאט
אבל הג'ורי מנג'מנט של דייב היה חלש מאוד והוא רק היה עסוק בלהתנצל ולא נתן קונטרה לטיעון של מאט ובנוסף עשה טעות גדולה בלהדיח את טרה במקום ליסה
החלטה רגשית לגמריי שעלתה לו במשחק
עכשיו לגבי חוסר ההצלחה של העונה, זה לא קשור לעונה עצמה או לתוצאות שלה אלא לגורמים אחרים לדעתי
אוסטרליה וניו זילנד מאוד קרובות בתרבות שלהם כך שלא אתפלא עם העונות האוסטרליות שודרו ומשודרות בניו זילנד, בנוסף האמריקאית גם כנראה שודרה כי היא בין לאומית
אני מבין איך לקהל המקומי יכולה להיות עייפות מהתכנית והפורמט וירגיש שאין צורך בזה מלתחלתחילה
בנוסף, לא היה לה אופי משל עצמה, אוסטרליה למשל יצרה לעצמה אופי עם העריכה של הפרקים, עם ה52 ימים לעומת האמריקאי של 39, עם המיזוג בפרק 15, עם שמירה על הפורמט של פיינל 2 כשכל השאר עברו לפיינל 3
אנשים שצפו והתמידו ב3 העונות, אצל רובם זה נראה כבר משהו שונה ומראנן שהם יכולים להינות ממנו
לניו זילנד לא היה אופי משל עצמה
בנוסף המנחה (מאט?) חסר כריזמה ובלתי זכיר ומורגש וגם הדרך הקצת מביכה שבה הוא מקפל את הפתקים כשמקריא את הקולות ואיך שמכבה את הלפיד מלמעלה קצת עצבן את הצופים בעין
והכי חשוב שהעונה הראשונה הייתה פוסט מרג' נוראי ממש, ארוך ומייגע וגם אין צורך לראות אותו כי כולם החליטו מי הפיינל 2 צריכים להיות והם רק רוצים להוביל אותם לשם
אי הגאולה שהרס כל עונה עם פוטנציאל של הישרדות הרס גם את זאת
ואם הייתי צופה שמאמין בקונספט של ספוילרים ולא הייתי יודע מראש שהעונה השניה היא כנראה טובה לטעמי ושניצחה ליסה שבהחלט הגיע לה כנראה שגם אני הייתי מוותר מראש
כשיש לך עונה ראשונה כזאת כושלת אתה צריך לעשות מאמצים ושינויים גדולים בפורמט וגם לקחת קצת רווח בשידור כדי להשכיח אותה
אוסטרליה עשתה זאת לאחר שנכשלה בשני נסיונות וכיום לא מתייחסים בכלל לשתי העונות הראשונות, יש כאלו שגם מחשיבים את השלישית כעונה הראשונה
ארצות הברית עשו זאת עם העונה הראשונה של ביג ברודר, אף אחד לא מחשיב אותה והיא נשכחת כמו שהיא צריכה להיות
ואפילו הכוכב הבא אצלינו השכיחו את העונה הראשונה שהייתה מאוד שנויה במחלוקת עם פרשיית אייל גולן בתוכה וכושלת באופן כללי