בניו יורק כבר שלושה חודשים בויזת J2 - שאלה לגבי ביטוח רפואי

PaniCusH

New member
בניו יורק כבר שלושה חודשים בויזת J2 - שאלה לגבי ביטוח רפואי

היי לכל חברי וחברות הפורום,
אשתי סטודנטית PHD באוניברסיטת קולומביה מחזיקה בויזת J1 ולא משלמת ביטוח רפואי (היא מקבלת ביחד עם המלגה שלה)

אני במסגרת היותי בן זוג שלה, לדברי אוניברסיטת קולומביה, משלם "חצי מחיר".
החצי מחיר זה 1400 דולר לחצי שנה בשביל ביטוח רפואי.
אני עובד ב2 חצאי משרה ולכן אני לא מקבל שום מימון לביטוח רפואי כלשהו.

בכל מקרה, זה עדיין נשמע לי מאוד יקר כל חצי שנה לשלם 1400 דולר למשהו שאני בקושי משתמש (בדרך כלל בריא וגם כשחולה פעם במיליון שנה אני לא באמת צריך רופא)

האם ישנן אופציות זולות יותר שכדאי לי לבדוק? בעיקרון כשבאתי לפה לפני שלושה חודשים עשיתי ביטוח רפואי של תייר מישראל וזה היה ממש זול. זה די מכסה לי את כל ההוצאות למקרה של אירוע חירום ובשגרה אני די סבבה.
האם אני יכול להיות פה ולחזיק ביטוח רפואי של חברת ביטוח בישראל?

בעיקרון אני פשוט מנסה לחשוב כיצד אני יכול לחסוך הוצאות מחיה כל עוד אני כאן וכמו שאתם בטח מתארים לעצמכם, ההוצאות בניו יורק הן אסטרונומיות.

תודה רבה ושיהיה שבוע טוב

Fellowship

New member
זה ביטוח, אתה לא רוצה להשתמש בו

PaniCusH

New member
למה לא? כשאני אומר ביטוח אני לא מתכוון רק למקרי חירום

הביטוח שאני משלם עליו מאפשר לי גם ביקורי רופא, בדיקות דם, מרשמים ודברים שבשגרה

ilanvag

New member
1400 דולר לחצי שנה זה זול מאוד,

במיוחד שקרוב לוודאי שזה גם ביטוח איכותי (ככה זה דרך האוניברסיטאות הגדולות).

לפי תנאי ויזת J, אתם צריכים שיהיה לכם ביטוח רפואי שעומד בתנאי בסיס מסוימים. בזמנו, כשבדקתי את זה עבורנו (פוסט של האישה, לפני כעשור), כל ביטוחי התיירים למיניהם לא עמדו בסטנדרטים הללו, ואני בספק אם זה השתנה.

בקיצור ולעניין, אתה יכול לבדוק פוליסות ביטוח בשוק הפרטי, אבל אני חושב שתגלה שלשלם קצת פחות מ-250 דולר לחודש זה מחיר מציאה -- לא מאמין שתמצא פוליסה פרטית כלשהי בשוק האמריקני שתהיה זולה יותר, ועל אחת כמה וכמה פוליסה סבירה; אם כן תמצא משהו במחיר שכזה, אז קרוב לוודאי שזה יהיה ביטוח מחורבן למדי, שלא שווה כלום.

כהערת אגב, העובדה שאתה רק 3 חודשים בארה"ב מסבירה למה אתה כותב בצורה קצת נאיבית, ואני מציין את זה בידידותיות, לא בביקורתיות. חכה עד שתעבור חורף אחד בניו-יורק (ובמיוחד אם יהיה חורף קשה, כמו שרבים צופים), ואז נדבר...

אני מתכוון לכך שמספיקה החלקה אחת לא טובה בחורף, על קרח שלא ראית שהוא קיים -- החלקה אשר מובילה לנקע רציני או שבירה של עצם (יד, רגל, לא משנה) -- ואתה תדע להעריך מה נותן ביטוח רפואי טוב, ולמה ביטוח תיירים הוא לא תחליף הולם למי שמתגורר דרך קבע בארה"ב. אני כותב את זה בתור מי שעבר משהו דומה לפני 2-3 חורפים, קרע ברצועה בברך בעקבות החלקה לא טובה... וראיתי את החשבונות הרפואיים של הרופאים, הרנטגן, ה-MRI, טיפולי הפיזיוטרפיה לאחר מכן, ועוד ועוד. למזלי, היה לי ביטוח רפואי מעולה, שכיסה כמעט הכל (הוצאתי גרושים מהכיס). לא רוצה לחשוב מה היה קורה אילולא הביטוח הזה, כי החשבונות הסתכמו בסכום של חמש ספרות... ואני בדיוק כמוך, בריא כמו שור ושונא לראות רופאים, וקרוב לוודאי שמבוגר ממך בכשני עשורים (בהערכה גסה...). מספר בדיוק את הסיפור הזה, בשביל שתבין עד כמה "אני בריא כמו שור ולא רואה רופאים" היא הצהרה לחלוטין לא רלבנטית, במיוחד לפני תחילת החורף הראשון שלכם בארה"ב.

אז לסיכום, מאחל לך את כל הבריאות שבעולם, רק תחשוב היטב לפני שאתה מוותר על פוליסת ביטוח מעולה בשביל חיסכון-לכאורה.

PaniCusH

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת.

גרמת לי להרגיש טוב ובטוח יותר לגבי המצב הנוכחי. אשאר עם הביטוח של קולומביה.
שוב, המון תודה ושיהיה לנו חורף קל :)

menachem25

New member
הנה

תעשה את זה - ביטוח מאוד זול (99 דולר לחודש)
https://www.isoa.org/

עשיתי את זה כל השנים פה על ויזת סטודנט. לדעתי זה תקף גם לויזת J2 (תבדוק טוב את התקנון שלהם , או שתתקשר - כדי לוודא שהם מכסים J2)

naf86

New member
אנחנו משלמים בערך ככה כל חודש

אז לחצי שנה זה יקר?
(אצלנו זה ביטוח מלא למשפחה. אבל עדיין יקר)

patita

New member
כמו שהתבו - 1400 לחצי שנה זה זול ממש

בעלי שגם על j2 ישלם (אנחנו מגיעים בקרוב) 850 דולר לחודש. והדרישות של הstate department לבעלי ויזה j הן מאוד ספציפיות ככה שיש ביטוחים שפשוט לא עומדים בהן (דיווידשילד למשל).

patita

New member
North Carolina

אבל גם האוניברסיטה עוד מחמירה את הדרישות בגלל שהם אומרים שהתנאים ש-state department לא מספקים כדי לקבל שירות איכותי.

למעלה