בנייה בלתי חוקית בהשוואה למשל

lj101

New member
בנייה בלתי חוקית בהשוואה למשל

"מים גנובים ימתקו" אם הרשויות המקומיות היו משכילות מבעוד מועד לפשט את ההליך לקבלת היתר לבנייה ע"פ קריטריונים קבועים והאזרח הקטן היה צריך לפנות לגורם אחד ולא לעשרה יתכן כי המצב היה שונה, מדוע אני כאזרח שמשלם את המיסים ובאופן חוקי לחלוטין פונה לקבלת היתר בנייה צריך לפנות למספר רב של גורמים כדי לקבל היתר לדוגמה : בניית מרפסת ועוד לשלם כמה מאות שקלים במקרה הטוב ובמקרה הגרוע לשלם אלפי שקלים רק בכדי לממן את ההקשה על ה-ENTER או לממן את הבירוקרטים בכדי להפיק אישור ? לא פלא כי המצב הקיים כאשר אנו משלמי המיסים ברשויות המקומיות הפכנו לפרה חולבת של הרשויות. הבעיה היא לא רק במגזר הערבי (היה קל מאוד להתעלם מהבעיות שלהם כאזרחים סוג "ב'") אלא קיימת גם אצל היהודים תושבי האזור אין תוכניות מתאר אשר מאפיינות את האיזור ולא השקעה מטעם הרשות המקומית במינימום הנדרש (ביוב, חשמל ועוד..) תוך כדי התעלמות מכוונת מהמצב הקיים עד ל-"פיצוץ" הפיתרון למצב הוא : א. מינוי גורם אחד ברשות המקומית שאחראי מתחילת הגשת הבקשה לבנייה ועד לסיום הבנייה. ב. אגרה אחת ולא לכל בקשה אגרה משלה ג. תוכניות מתאר בהישג יד של התושבים. ד. פיתוח תשתית (חשמל, מים, ביוב ) מבעוד מועד על שטחים שמועדים לבנייה ה. מתן היתרים לבתים שכבר קיימים ע"י קביעת קריטריונים מחמירים על פי הסטנדרטים הרצויים, אז הרשות תשיג את התוצאה הרצויה מתן היתר בנייה וגם תשלום מיסים כדין ומכוון שהרשות אישרה את המבנה ובאה לקראת התושב יהיה חייב אותו התושב גם כן לעבוד לפי קריטריונים קבועים. אפשר לפשט את ההליכים מבלי ללכת ראש בראש ולקבל כותרות בעיתונים מבלי להכנס לעומק העניין.

../images/Emo45.gif אכן אפשר...

כמה חבל שבפועל זה לא כך...

lj101 ידידי רבים מהדברים שכתבת

נכונים ואין כלל וויכוח בנושא אכן הברוקרטיה לקבלת היתר בנייה הוא בגדר סיוט של ממש ואני מסכים איתך שיש חובה לעשות הכל לשיפור השירות של מחלקת ההנדסה ברשויות המקומיות . אבל שום סיבה היא לא מספקת בשביל לפלוש לשטח ציבורי או שטחי מינהל לצורך בנייה בלתי חוקית . לא יעלה על הדעת שכל אזרח שקצה נפשו ברשות המקומית או כל אחד שחושב שהוא הגיבור התורן בעיר יקום ויבנה ככל העולה על רוחו אסור לנו כאזרחים שומרי חוק לתת יד לכך . ואני יתן מס' דוגמאות לכך : שכונת הרכבת בלוד מעל 26% מהבנייה במקום היא בלתי חוקית רוב הבנייה היא על שטח ציבורי או שטח ששיך למינהל שכונת פרדס שניר 19% בנייה בלתי חוקית ושוב על שטחיים ציבוריים בשנה האחרונה נהרסו מס' בתים בלתי חוקים בעיר אך מיד כאשר עזבו אנשי העירייה והמשטרה את המקום מיד יצא לדרך הבנייה המחודשת של בית אחר באותו המקום דוגמת הבית שנהרס ברחוב יוספטל בלוד בגירסה יותר חדשה וגדולה . רמלה: בשלוש שנים האחרונות נהרסו מספר בתים ועסקים קטנים שכמו בלוד ניבנו על שטח ציבורי .

lj101

New member
אכן אתה צודק, ואני מתנצל אם לא

הובנתי כראוי כי גם אני נגד גזילת אדמות מדינה כמעשה של בריונות או עשיית דין לעצמך אבל אבל אבל...... הבעיה היא שהפלישה לשטחים ציבוריים ואו שטחי מנהל אינה קיימת בשנה שנתיים האחרונות ושאפשר להעיף אותם מהמקום, התופעה קיימת כמה עשרות שנים ושהייתה עצימת עין מצד נבחרי הציבור בערים רמלה ולוד (קשר השתיקה תמורת קולות בקלפי) ולעומת זאת לדוגמה בערים אחרות כל מבנה בלתי חוקי אפילו קיוסק נהרסים בו במקום ואצלינו לא היה כך חוץ מטיפול קוסמטי. השאלה היא האם אנו הולכים לפתוח "מלחמת עולם שלישית" כנגד אותם פורעי חוק או לחלופין כפי שמע"צ וחברות רבות עשו בעבר עם פולשים יהודים (אזור מחלף לגרדיה בנתיבי איילון, חופי רחצה....) הגיעו איתם להסכמה תמורת תשלום באחריות המדינה (נכון, לא מגיע להם פרס אבל בו נחשוב על התוצאה הסופית) והם פונו משם. במידה וגם אז לא תהיה הסכמה מצד אותם הגורמים לפינוי מוחלט של השטחים אז כמוצא אחרון יש להפעיל את כל הדרכים לפינויים. הרס של בתים כאשר ילדים קטנים צופים מהצד גורמים רק להתלהטות רוחות וכן שינאה נוספת למימסד מצד הילדים שרואים איך החיים שלהם נהרסים בגלל החלטות שגויות וחסרות אחריות של ההורים שלהם, אבל הממסד לא יכול להעניש את הילד ולהרוס חיים שלמים ולהשאירם ללא פתרון.

רוב הבניה הבילתי חוקית בנויה על

אדמה ציבורית אדמת מינהל ובלוד יש מאות רבות של בתי אב

שלום רב לפלמחניק

וברוך הבא לפורום שים לב לב שכולם כאן מסכימים שאכן יש לעשות הכל בשביל למנוע את המשך הבנייה הבלתי חוקית בערים לוד רמלה . ושרוב הבניה היא על שטחים ציבוריות ושיטחי מינהל עד כאן הכל ברור השאלה היא מה צריך לעשות ? ועוד משהו חשוב ציפור קטנה לחשה לי שחלק מקברניטי העיר לוד מסתובבים בפורום מישהו כבר דאג לעשות לנו פרסום. גיא

שלום מנהל

אף אחד לא מסתובב ובנתיים איש לא שמע עליו. שעמם לי ונתתי לאצבעות ללכת ונתקלתי באתר קבלו אותי או תהיו בריאים ותמשיכו בשלכם.

פלמחניק יקר

ראשית כל אני שמח שאתה חלק מהפורום וחוץ מברכות לך על כך שאתה כאן לא אמרתי דבר . וכן מסתובבים כאן לפחות שנים מקברניטי העיר לוד והיום גם מקברניטי העיר רמלה ביקרו כאן . ואגב אני ישמח לדעת מי כבודו אתה יכול לשלוח לי את הפרטים (לא חייב) במסר אישי . בידידות גיא מנשרוב

????????שלום מנהל???????????????...

ראשון ראשון אני לא מוסר פרטים גם לא בטלפון אלחוטי נוח לי לשמור על אלמוניות. קברניטים יש אחד בכל עיר אחד לא יודע להקליד השני עסוק בעירו ובביבי אני אגלה לך סוד שושושושושושו אנחנו אפילו ידידים

להרוס את הבנייה הלא חוקית

ללא חשש וללא פחד (אבל לפני כן לוודא ששמעון פרס לא בסביבה
) ולעשות אחרי זה מעקב כדי לבדוק שהם לא בונים מחדש את מה שהרסו. ואם הם כן - להרוס שוב פעם. לא לוותר! אם הם רואים שעיריית לוד כ"כ רכרוכית וממילא לא עושה כלום - אז למה לבנות כחוק? בשביל לשלם עוד מיסים לעירייה? בשביל מה להם?

למעלה