בנייה זולה ? =)

Fexonite

New member
בנייה זולה ? =)

שלום לכולם =) אני נמצא כרגע בשלב שלפני העיצוב הפנימי אבל אני מקווה שבכל זאת תוכלו לעזור לי עם כמה טיפים... =), אני בשלב קניית שטח אדמה לבניית בית קטן, השאלה היא... האם לשכור קבלן? לקנות בית מוכן ממפעל ? בית מעץ ? בית מאבן ? אני לא נשוי, ולא מחפש לבנות טירה, משהו קטן וחמוד (רצוי כמה שיותר זול) שכשארצה בעתיד להרחיב אני פשוט יבנה החוצה עוד חדר או משהו כזה, אולי תוכלו להפנות אותי או להמליץ לי על פיתרון/או/חברות שמתעסקות בתחום.... אבא שלי בנה עם אבן ירושלמית מסוג יקר, והבית יצא יפה, אבל המחיר היה כפול.... לכן אני שואל על האופציות, אחר כך נדבר על העיצוב הפנימי.... למדתי 3 שנים עיצוב ואדריכלות, לא שיש קשר, אבל נקווה שזה יעזור בהמשך

גולי מ

New member
תראה, זו שאלה מורכבת, ואין עליה

תשובה חד משמעית. אין לי נסיון עם מבנים יבילים (מבנים מוכנים שמורכבים בשטח תוך פרק זמן קצר), אבל, הקטגוריה עליהם מתרכזת במס' תחומים: ראשית, בגלל שרובם מיבאים מחו"ל, הם לא מותאמים למזג האוויר הישראלי. אם אתה בונה על תוספת בעתיד, זה עלול להיות בעייתי היות ואלה מבנים "סגורים" מבחינת קונסטרוקציה ופרוגרמה. כאדריכלית ברעיון של מבנה יביל, נראה לי בעייתי, מהפאן של הייחודיות. אמנם כשבונים שיכון, אין יחודיות בכלל, אבל אם יש לך קרקע, ואם יש לך אפשרות (די נדירה בארצנו הקטנטונת) לבנות משהו "תפור לפי מידה לצריכך", נראה לי חבל לוותר. אביך בנה ברמת גימור גבוהה, אבן ירושלמית וכו... זה לא מחוייב המציאות. ברמת גימור מאד פשוטה, וזולה יחסית, אפשר לעשות דברים מדהימים (הקש בגוגל TADEO ANDO, אדריכל יפני שעושה דברים מופלאים בבטון גלויי, ולא, זה לא "מנוכר" ן"קר"). באשר לגודל המבנה, אם אתה פונה לאדריכלית, או לכל אשת מקצוע מורשת חתימה ברשויות אחרת (נמאס לי לדבר בכללי בלשון זכר), אתה יכול להגדיר מראש את המ"ר שאתה מעוניין בו (בין אם ציון כמותי בין אם בפירוט השירותים שאתה רותה בבית), ולהבהיר לה שבעתיד אולי תרצה תוספת בניה (כאן רצוי לפרט מה התוספת). חמושה בידע הזה, אשת המקצוע תוכל למקמם את המבנה נכון באתר, ולתכנן מראש את המבנה (קונסטרוקטיבת ופרוגרמטית) לקבלת תוספת בניה בעתיד. עצה שלי, לתכנן את הכל מראש, ולחלק את הבניה לשלב א', ולשלב ב'... כך התכנון יהיה הרבה יותר הומוגני. שיהיה לך המון בהצלחה, בין אם בבניה היבילה, ובין אם בבניה היחודית/יעודית.

למעלה