בנייה לאחר שלד

בנייה לאחר שלד

שלום לכולם, אני חוזרת לפה להתייעצות המשך אחרי טיול קצר עם המתווך המקומי ביום שישי - ראינו את המגרשים למיניהם ומאוד לא אהבנו את המיקומים ואת הסביבה וכרגע ויתרנו, הראה לנו כמה בתים מוכנים לכניסה ("יד שנייה") שיש בהם פוטנציאל אבל לא מתאימים לנו והראה לנו שלד.... השלד על פניו נראה כאופציה ששווה לשקול - מדובר על שלד שנבנה כבר לפני שנתיים ואולי קצת יותר ולא נמכר עד היום (אנחנו מרחרחים כדי להבין למה). נמצא ברחוב טוב מאוד ועם שכנים שאת אחד מהם אני ספציפית מכירה (וזה שיקול חשוב במקרה הזה...). השלד עומד סגור על כל פתחיו. הקושי הגדול היה להתרשם ממנו (הרבה יותר קשה מאשר בבית שהוא כבר מטוייח ועם חלונות ופתחים) אבל הפוטנציאל בהחלט שם. ראינו גם את התוכניות ונראה נחמד. כלל ההיטלים למועצה שולמו במלואם וכאלה שיוותרו/ידרשו חידוש ישולמו ע"י המוכר. השלד כולל את כל הבנייה החיצונית והפנימית עפ"י התוכניות, כולל צינורות אינסטלציה שכבר הותקנו אך לא כולל חיפוי חיצוני כלשהו. מדובר על כ-50 מטר של מרתף + 110 מ"ר בכל קומה סה"כ על 2 קומות. סה"כ 270 מ"ר בנוי. הסידור הפנימי נחמד ומלבד כמה שינויים קטנים (הורדת קיר, הרחבה קטנה שניהם במקומות שאינם קשורים לתמיכה) הוא מתאים לנו. מלוא אחוזי הבנייה נוצלו וכרגע לא נראה לנו שיש צורך בשינויים שישפיעו על אחוזי הבנייה ולכן זה בסדר. כדי להתקדם אנחנו מנסים לחשוב - מהי הערכה סבירה להשלמת בנייה לשלד שכזה (למ"ר) - העברת חשמל, תקשורת וכו', טיוח, ריצוף, כלים סניטריים, פרזולים, חיפוי חיצוני והכשרה לכניסה (בטוח אני שוכחת עוד כמה דברים). מה חשוב לבדוק בעסקה שכזו?
 

בינא

Member
אופטימיות זו תמיד תכונה טובה...אבל

לא מתאימה במקרה הזה. מפליא אותי שלא שאלתם את המתווך למה מוכרים את הבית, מי המוכרים ומדוע הוא עומד בשוק כל-כך הרבה זמן? הניחושים לתשובות יכולים להיות בעיקר : * סכסוך עד כדי גירושים של בני הזוג כי עלה להם השלד יותר מכל התקציב... * הקרקע לא באמת שלהם והבנק עלה על זה, לאחר שהעביר להם את רוב המשכנתא * בעיה משפטית עם יורשים / בני זוג / הורים / בנים. * מבקשים יותר מידי כסף כי חיים לפני שנתיים כשהמחירים עוד היו גבוהים * קבלן התחיל לבנות, פשט רגל נמצא בכונס נכסים או שיעבוד של בנק... * משרד תיווך "דפוק", בעלים בחו"ל ואת אף אחד זה לא באמת מעניין... בהנחה שכל ההנחות למעלה אינן נכונות ואין באמת "סיבה" לכך שהבית עומד כך סתם, רצוי שאינסטלטור יבדוק את הצנרת הביוב והדלוחים (שהיא לא סתומה עם בטון למשל), את צנרת המים, שאין חבלות. שחשמלאי יבדוק את צנרת החשמל שהוכנה בבטונים, בהתאמה לתוכניות ועוד. שלד כזה מאוד מומלץ לבדוק עם בעל מקצוע בתחום ההנדסי ורצוי עם הרבה נסיון בשיפוצעים, כי הוא ידע על מה להסתכל וידע לתת לכם טיפים להורדת המחיר, אם ימצא את הסיבות לכך. חשוב שתבינו שאם הבניה נעצרה לפני שתיים, עליכם לקבל היתר בניה מחדש, כולל כל התהליך הכולל "תוכנית שינויים" שהוא יחסית תהליך מזורז ולכן תאלצו לקחת אדריכל ומהנדס ולחדש את האישור בהג"א ועוד. רק לתהליך הרישוי מחדש תשאירו בצד 15,000 $ לפחות (כולל התשלום לחברת החשמל, מהנדס בודק ובדיקות "איזוטופ" שתקועות שם באיזה מקום). אני הייתי מהמר על תוספת של 750 $/מ"ר עד גמר הבניה, כולל הפתעות, פתוח מלא (כתבתם מועצה אבל לא כתבתם איזה?), חיבור לביוב, חשמל, מים, טלפון וכבלים מ"א, מטבח, ארונות אמבטיה ואביזרים סניטריים, מדרגות ומעקות, מדרכות בחצר, חניה, שערים וגדרות, פינוי פסולת וכיו"ב...
 

mol3

New member
450$ זה לעבודת גמר מלאה

עבודת גמר כוללת מחיצות פנים (קירות פנים), אינסטלציה, ריצוף, טיח, חשמל, נגרות/אלומיניום למבנה. לפי מה שנכתב ניתן היה להבין שיש קירות פנים (רק שאינם מטוייחים), יש צנרת, יש חלונות ודלתות. ולכן זה בטח לא 450$, אלא אם מה שאת מתארת איננו מאלא או שהתיאור לא ברור. מכל מקום, יש כמה סיבות להפסקת בנייה: 1. בעייה כלכלית של הבונה המקורי - אין בעייה להכנס לנעליו (תחת מגבלות שאפרט בהמשך). 2. צו הפסקת בנייה שניתן עקב חריגות והפרוייקט נתקע - במצב כזה אם הדברים לא הוסדרו... חס וחלילה להכנס להרפתקאה. 3. בנייה של אחד מהאלמנטים הקונסטרוקטיבים בגיגוד לתכנון הקונסטרוקטור או בלי שקראו לו לאשר לפני היציקה. במקרה כזה הקונסטרוקטור לא יסכים "לחתום" על המבנה (אם יש לו שכל). לא להכנס להרפתקאה, אתם תיתקעו. 4. בעיות ביסוס שהתגלו - אסור להכנס. 5. בעיות חוקיות חולפות - אין בעייה. יכול להיות שיש עוד, אבל לא עולה לי לראש. חייבים לערוך בירור מקיף באמצעות עו"ד, מהנדסים, שמאי מקרקעין. לבדוק מול המתכניים המקוריים (מהנדס אדריכל) ולוודא שימשיכו את הקמת המבנה. צריך לשים לב למצב הקונסטרוקציה. לפעמים השארת מבנה "ערום" מהגנה (ציפוי ואיטום) עלול באיזורים לחים להיות קטלני לפלדה גם אחרי שנתיים. במקרה של נזקים כמות הפלדה (המהנדס יסביר לכם) לא להתקרב אפילו עם מקל. לסיכום... בניין ש"עמד" שנתיים "תקוע" זה עסק לבדיקה רצינית. בהצלחה
 
זה אומר לגמור את הבית עצמו

ללא כל מיני דברים מסביב . המחיר הזה לא כולל הרבה יותר מריצוף וטיח במרתף , אם צריך לבצע דברים נוספים במרתף צריך להוסיף את מחירם אם העיסקה היא בת קיימא תצטרכו לווי של עורך דין וכנראה גם יעוץ הנדסי כל שהוא . באשר למשך הבניה, אפשר לסיים פרוייקט בדרך כלל תוך 3 שנים , צריך לבדוק האם המועד הזה עבר ומה המשמעות של זה .
 
אכן אופטימיות מסתבר....

השאלה נשאלה כדי בעיקר להבין את הסיבוכים האפשריים ואת העלויות הנלוות במקרה הפסימי. העסקה על פניו נראית פוטנציאל טוב (בייחוד לאור המיקום והמגרש) אבל לאור העלויות הלא נמוכות בכלל שגלומות בצירוף מחיר השלד, זה הופך את העסקה ללא כדאית בעליל (וזה עוד בתסריט האופטימי יותר שלה....) בהנחה שהכל עובר חלק לחלוטין, הבנייה תסתיים בהשקעה כוללת של 320-330,000$ כאשר בתים דומים נמכרים מוכנים במחיר נמוך יותר. ואיפה פה מרכיב הזמן, ואובדן היכולת לתכנון המתאים לנו ביותר לאור העובדה שמדובר בכל זאת על פרוייקט בנייה עצמית..... נראה לי שלא רלוונטי. המשכנו לחפש ובינתיים ראינו יחידה אחרת (מוכנה, בת 4, היתה בשכירות עד עכשיו) שנמכרת במחיר סביר ונראית נחמדה מבחוץ. היום/מחר נראה אותה גם מבפנים.
 
למעלה