בנייה לגובה בעיר החדשה חריש? למה לא בעצם?

tapuzoed

New member
בנייה לגובה בעיר החדשה חריש? למה לא בעצם?

אין לי מושג למה החליטו שמודיעין מהווה מודל תכנוני טוב, גבעות גבעות של מדורגים משמימים משוכפלים
וכמה מגדלים בפסגות כמו פטמות. אז הנה החברה הטובים שמדברים כל הזמן על לתכנן ערים דינמיות עם
הרבה שימושים וצפיפות וכו' קיבלו לידיהם את חריש והופ ביצה מה יצא? מודיעין נוספת. המגדלים הכי
גבוהים בעיר (כאלו עם מרכז מסחרי קטן מתחת) יהיו 15 קומות. עוד מבננים (הו המילה האהובה) ומדורגים,
פרוסים ברחובות לולאה היטוליים שמתחברים בכיכרות עגולות. עיר עיר? לא: פרבר שינה, פרבר שינה.
כן יש גם אזורון תעסוקה קטן שבטח הרשתות מזון ינצלו לפתוח גם בו חנויות ג'מבו אזוריות..
כמובן שבחריש לא יהיו רחובות ראשיים עם מועדונים ולא פאבים, בשביל זה אולי יסעו לחדרה (שגם בה אין)
ומשם ימשיכו לאזור התעשייה בנתניה (שם יש מעט) או בחיפה (מה שנותר למי שאינו סוגר לילות מואכל או מונשם)
חריש - עוד עיר שאפשר להדביק עליה סטיקר "הפספוס".
יכלו לפחות לנסות לייצר משהו קצת אחר, אולי בלוקים כאלה של 10-12 קומות עם המון חנויות ועסקים למטה,
אולי מגדלים של 30 קומות מהם 5 ראשונות משרדים ותעסוקה. אולי המון וילות ובאמצע מגדל של 70 קומות
עם כל מה שעיר צריכה במגדל אחד מעירייה ועד משרדים ועד מועדונים ועד מרכז איסוף פסולת. ככה בשביל
הקטע, לנסות לייצר סימסיטי. עיר ניסויית.
אגב, אין תוכנית תחבורה ציבורית לעיר. מישהו מופתע? אין קישוריות לרכבת או תחנת אוטובוס מרכזית.
שרי הבינוי (ואקס שיכון) והתחבורה הנוכחיים הבטיחו לקדם לשם רכבת, אבל מי יודע במה יתעסק
שר השיכון (ואקס בינוי) הבא. אולי עוד קמפיינים לשינוי הלוגו והשם של המשרד שלו. לזה תמיד יש תקציב.
קודם משווקים לבנייה אחרכך נזכרים שצריך לשם תחבורה ציבורית.
כדי לפקח על העיר החדשה גם שמו ראש עיר בלי שום נסיון קודם. ככה בתור הדובדבן מעל.
רק לי השם חריש מציק מאד? אפשר משהו קצת פחות דומה ל"חרש". מזמן לא קראנו משהו על שם
אריק איינטשיין. או שושנה דמרי. או דודו דותן. ממש גיבורי ישראל, שכל עיר מזדרזת להכריז עבורם על
שכונות מזמרות ולתקוע אותם בבתי ספר, שבילים ורחובות. נכון הם זימרו והצחיקו.. אבל למה רק הם.
למה בהגזמות. אז מה דעתכם במקום חריש, על העיר "אריק". שרון או אינשטיין או זאבי, מה זה חשוב?
ליד אריק, אפשר להקים את פארק בנץ. ובית ספר יסודי ע"ש בן קיפוד, ומרכז המחזור ע"ש מוישה אופניק.
מה סום וקסום ובשום ונפלא בחריש? קשה לדעת.

tapuzoed

New member
נכון החרדים נגד מעליות שבת.. אז למה לא תכננו מחדש?

הגחמה החרדית נגד מעליות שבת הביאה לתכנון נמוך של כל העיר.
סבבה עכשיו למה לא לעשות תכנון מחדש של הכל? ועל הדרך למחוק את
"המגף" ו"הצפונית" ולתכנן עיר אמיתית, ומי ישמע גם רחובות ראשיים עם תחבורה ציבורית
דרכם שמתחברים לרשת של שבילי הליכה ואופניים..

טל 2010

New member
לשניכם

ואני באמת מקווה שהבנתם, שאני לא מהמופרעים האלה שבאמת ריססו על הקברים של חולדאי.......
לא כל פעם כשמדברים על פיתוח, זה ישר קשור לשמאל ויאלה לסתום את הפה י"סמולנים מסריחים", כי כמו שאמרתי אתם תתעוררו עוד עשור וחצי לפחות, ותחפשו אנשים כמוני.
עד אז- שהחורף הבא עלינו לטובה יהיה מוצלח.

tapuzoed

New member
אישית אני לא אחפש, ואיומים כאלו משעשעים אותי מאד

בנתיים מי שמחפש מצרפת דירות זה הם פה, לא אנחנו שם..
גרמניה והטורקים בדרך. גם אמריקה מתאסלמת. בלי אשליות.

טל 2010

New member
רק לא ביבי- לא אכפת לי כחלון או סער- רק לא הנוכל הזה

ביחד עם האשה שלו והאח שלה הבעייתי.
לא רוצה שאנשים כאלה ינהלו לי את המדינה.

tapuzoed

New member
בחירות קודמות לא הצבעתי, באלו למען משילות - ליכוד ונתניהו

אבישי ק

New member
היום יש איזון בארה"ב המקסיקנים ובכלל דרום אמריקה

הם קתולים ומאזנים את הטרנד המוסלמי ששטף עד לא מזמן את ארה"ב

השם חריש קיים כבר מימי הקיבוץ ב- 1986

ובאופן עקרוני, התקבלה החלטה לא לקרוא יותר יישובים חדשים על שמות אנשים.

tapuzoed

New member
זאת לא דעתי בלבד כי שמעתי את זה מכמה אנשים כבר

מישהו אפילו אמר שהשם חריש נשמע כמו צירוף של חרא+חנטריש

פנחס25

New member
תשובה ענינית - כי כל השאר הגיבו על הכל חוץ מלשאלות

נושא ראשון. גבהי הבנינים. בבניה במישור מתאים יותר צמודי קרקע + מגדלים באמצע. בבניה על הרים מדורגים מתאימים יותר.
שנית. העיר תוכננה עבור ציבור חרדי, תוך הפקת לקחים מהערים הקיימות.
נושא שני. ישנו רחוב מרכזי שתוכנן לכל אורכו שדרת חנויות לעסקים קטנים. כדוגמת רחוב רבי עקיבא בבני ברק. רחוב המסחר התוססת.
נושא שלישי, ישנו תוכנית תחבורה לאוטובוסים, כשהתכנון כולל קווי איסוף ברחוב הראשי שקרוב לכל הבתים. ומסוף תחבורה בכניסה לעיר.
נושא רביעי. כשהיה שם איש מקצוע כראש עיר ממונה זה לא היה דמוקרטי. ולכן הפעם נבחר ראש העיר בבחירות דמוקרטיות.
נושא חמישי. שם העיר סביר להניח ישתנה עם האוכלוסיה וההחלטות של פרנסי העיר.
&nbsp
בהצלחה ויום טוב

התשובה בנושא החמישי די מקוממת

כי כבר גרים שם אנשים.
גם ככה השינוי לעיר חרדית הופך להם מקצה לקצה את הזהות עם היישוב, אז שינוי של שם הישוב זה בכלל התעללות.

(אם בכל זאת ירצו קצת לשנות, מאחר וחריש עלית לא מסתדר טוב על הלשון, אז אולי חריש עמוק
)

tapuzoed

New member
זה כל כך עצוב שכבר אין לי מילים לגישה הזו

"רחוב מרכזי שתוכנן לכל אורכו שדרת חנויות לעסים קטנים. רחוב המסחר התוססת".
קודם כל - מסחר לא תוסס. באשדוד יש הרבה רחובות ראשיים עם מסחר, מה לעשות, לא "תוסס".
זאת בדיוק הבעיה של מתכננים בארץ, לא מבינים דברים בסיסיים אחרי 5-6-7 שנות לימוד שמטמטמים
להם את השכל שקומת מסחר או לתקוע בשכונת מגורים איזה מועדון קשישים ומתנ"ס, זה "ערוב שימושים תוסס".
אם רוצים עיר, צריך להתחיל מבנייה איכותית שתיצור מרכז עיר. רחוב אחד עם חנויות לא יוצר עיר מעניינת.
חמישה רחובות עם חנויות, בתי קולנוע, מעליהם משרדים, לידם מלון, מאחוריהם מכללה, ומעבר לכביש
מגדלי מגורים מעל שדרת חנויות - זה יוצר עיר מעניינת. ברגע שבחנטריש שוב הפרידו את אזור התעסוקה לחוד,
ואת הרחובות של העיר עשו כמו שכונות אמבה, מתפתלים בלי מפגשי רחובות וכיכרות גדולות,
ואין בנייה לגובה, והבית ספר בקצה השכונה, ושוב מתוכנן קניון באזור התעשייה, ושוב אין שום מוקדי בילוי
בתוך מרכז העיר אלא רק חנויות הכל-לתינוק ושני סניפי בנק ושני בתי קפה, אז זה שכפול של ערי פרוור קודמות.

למעלה