בנייה משותפת

• פותח הנושא Dfier
  • פורסם בתאריך

Dfier

New member
בנייה משותפת

שלום לכולם, אני מקווה שזה המקום הנכון לשאלה.
אנחנו שישה חברים שמעוניינים לבנות יחד בהרחבה בצפון הארץ. אנו רוצים לדעת לגבי תשלום לקבלן-
האם אנחנו בכל מקרה חוסכים בהוצאה הזו כאשר אנחנו סוגרים עם קבלן על בניית הבתים, או שיתכן חיסכון נוסף במידה ונתכנן כולנו תוכנית אדריכלית דומה?
כלומר, האם ההתפשרות על תוכנית אחידה לכולנו תתבטא בחיסכון כספי נוסף, או לא בהכרח?
לציין שמדובר בדו משפחתיים אך לא כל הבתים צמודים אלו לאלו.
תודה!

רשר

Well-known member
מנהל
ניתן לחסוך בתכנון חוזר אך בתנאי שלא יהיו שינויי דיירים

אם למרות התכנון האחיד תתחיל "מסכת שינויי דיירים" תקבלו מוצר שאולי יתאים למשפחה אחת אך השאר יחיו באילוץ למרות ששילמו הרבה על שינויים,
לכן כנראה בפועל אפשר לשקול פניה משותפת לקבלן אחד בתנאי שיוכל להעמיד מספיק צוותים לביצוע ולא ישאיר מישהו לסוף התור,
בקיצור כשאין ברירה מכל סיבה שהיא שווה לנסות אך עדיף לתת לכל אחד לתכנן לפי "דעתש'תו",

Dfier

New member
ובנוגע לחסכון אצל הקבלן?

תודה רבה, כך חשבתי.
לגבי הביצוע - האם, ואם כן כמה בערך לדעתך, ניתן לחסוך במידה וכל הבתים ייבנו אצל אותו הקבלן?

Sanchez

Member
בודאות אמור להיות חסכון...
לקבלן מאוד נח להגיע למקום אחד ולבנות כמה יחידות.
יש לו יתרונות בכך שהוא יכול לנייד צוותים וחומרים מבית לבית לפי הצורך.
בלי שום קשר תמיד יש את "הנחת הכמות".
&nbsp
קשה לכמת בכסף את ההנחה, אבל היא חייבת להיות !

גלמיש1

New member
קשה לי להאמין ששש משפחות ירצו ויאהבו בדיוק אותו בית.

מן הסתם הרכב המשפחות שונה, יש צרכים שונים, טעם שונה, תקציב שונה, וכו.
בנוסף - כל מגרש קצת שונה מרעהו. הכיוונים שלו, הנוף, הגובה שלו מעל/מתחת לרחוב, וכו. בפרט בבית דו משפחתי מן הסתם יהיו דירות שפונות לכיוונים מנוגדים, ולכן אולי יצריכו התיחסות שונה.

אני גם לא הייתי מכניסה את החברות שלכם לסד כזה של אילוצים מיותרים. עדיף שכל אחד יתכנן לעצמו מה שמתאים לו ויהיה מרוצה מביתו.

בכל מקרה היות שעלות תכנון בית נעה סביב 5-6% מעלות הפרויקט.
גם אם תקחו את אותה תכנית נניח לכל שלושת הדומ"ש זה לא שתשלמו עלות של תכנון אחד לשלושתם. נכון?
כך שממילא החיסכון התיאורטי לא כזה משמעותי.

ושורה תחתונה - אני מאמינה שתכנון טוב זה אף פעם לא הדבר שכדאי לחסוך בו. כי כל היתר נגזר ממנו.

Dfier

New member
ובבניה?

תודה על התשובה.
ולגבי בנייה של תוכניות שונות אצל אותו הקבלן - בכמה אמור להוזיל לכל משפחה? 1%-2%? 10%? קיבלתי הערה נכונה לגבי העובדה שייתכן והתוכניות יאושרו בדירוג, ויאלצו למעשה זמן ארוך יותר של הקבלן בשטח.

גלמיש1

New member
לקבלן עבודה מרוכזת אמורה להוזיל.

זה תלוי קצת במגוון ובתכנון של הבתים השונים. אם אפשר לתזמן את הבניה במקביל הרי שיש חיסכון משמעותי לקבלן: בהעסקת קבלני משנה (כגון אם כבר מגיע שופל לאתר ועובד כמה ימים באותו מקום) בהובלת חומרים, בצוותים שיכולים לעבוד במקביל וכו.
בכמה זה יוזיל ? תלוי בהמון פרמטרים, אין דרך לומר.

לגבי התכנון - למרות שהעלות לא תוזל באופן משמעותי, מומלץ מאד לפנות למשרד אדריכלות אחד לכולכם (אם תוכלו להסכים על כך) כדי שיתכנן את הבניה בשפה מתואמת, מבחינת מבנה, חומרים וכו. וגם הטיפול מול הקבלן ואנשי המקצוע יעשה במרוכז. הבתים לא צריכים להיות זהים, אבל כן רצוי שידברו בשפה עיצובית דומה כדי לייצר הרמוניה.

לדעתי זה יכול לחסוך לכם מאמץ וזמן, גם אם לא הרבה כסף.

קבלן אחד עד מפתח ? זה לא מומלץ

אם תפלו עם קבלן לא סימפטי כולם יסבלו .
קבלן שיש לו יכולת לבצע את כל הבתים במקביל כנראה יהיה יקר יותר.
בתכנון אין חיסכון , צריך להגיש לכל מגרש בקשה להיתר בניה בנפרד .
מה שכן תוכלו לחסוך המון באם תקנו בסין או באירופה את חומרי ואביזרי הגמר .

mbp9

New member
עצה אחת. לא עושים עסקים עם חברים

אם חשוב לכם להשאר חברים, שכל אחד יתכנן את הבית שלו עם האדריכל שמתאים לו בתקציב שמתאים לו, ויבנה את הבית שלו בעצמו.
אם לכולכם יתאים אותו קבלן, ניתן לבקש הנחה כקבוצה, אבל כל אחד ינהל את המשא ומתן על הבית הספציפי שלו, ויהיה אחראי על הבניה של הבית שלו. ככה יש פחות סיבות למחלוקות.

אין חשיבות שתהיה התאמה בין הבתים. אתם בטח לא היחידים בשכונה, ואם זה בנה ביתך, כל דייר בשכונה יתכנן מה שבא לו ממילא. וחוץ מזה שזה הרבה יותר מעניין כשהבתים שונים, ולא כמו תלבושת אחידה.

בהצלחה

למעלה