בנייה מתועשת

KajaGugu

New member
בנייה מתועשת

שלום לכולם, זה הפוסט הראשון שלי כאן, אנחנו (אני והגברת) מתכננים לבנות בית בקרוב באזור השרון, עדיין לא ברור מה יהיה הייעוד של הבית, מגורים שלנו לאורך שנים, השכרה לאורך שנים או מכירה בשנים הקרובות. בחיפושי ניתקלתי בנושא הבנייה מתועשת (דוגמאת זאת של חברת אוסטק שמיר), מספר אנשים ששאלתי אותם בנושא הסבירו לי שמדובר בבנייה יקרה אך אמינה בהרבה מהמסורתית. מאידך שמעתי כבר מספר פעמים את הטענה שבית שבנוי בצורה כזאת קשה מאוד למכירה בגלל חוסר מודעות ותופעת ה"עדר" של רוכשי בתים. האם יש אמת באמירה הזאת? האם בממידה וארצה למכור בית כזה יהיה לי קשה למצוא קונה ו/או אצתרך להתפשר במחיר? תודה מראש למשיבים.
 
אנחנו חשבנו מאוד ברצינות לבנות

איתם. ראינו בתים שלהם ומאוד אהבנו אבל הם מדברים על 1100$ למטר מחיר מינימום (לזכותם יאמר שהמפרט מאוד גבוה). אנחנו החלטנו לא להשתמש באדריכל שלהם אלא באדריכל שלנו ובמקביל לקבלת הצעת מחיר מקבלנים אחרים (בנייה עם מפקח וקבלני משנה או קבלני מפתח שבונים בשיטה קונבנציונאלית) לבקש הצעה גם מהם על בסיס התיכנון שלנו ואז לראות אם מגיעים איתם למחיר הגיוני. כשמשתמשים באדריכל שלהם התוכניות שייכות להם ואם לא הגעתם למחיר מוסכם אז הלכו כל חודשי העבודה מול האדריכל. גם אני שמעתי שקשה למכור בית שלהם בגלל שמרנות של הקונים בארץ. אז קודם כל אני לא בונה בשביל למכור ושנית אני מאמינה שכשרואים בית מושקע ומתוחזק היטב אז לפעמים השמרנות נעלמת. חוץ מזה אני לא אדאג עכשיו למה יהיה בעוד לא יודעת כמה שנים, אולי זה דבילי אבל זה לא מה שמטריד אותי עכשיו. הרבה יותר מפחיד אותי לבנות לבד ולא עם קבלן שבעצם דואג להכל.
 

KajaGugu

New member
מה החלטתם בסופו של דבר?

תודה על התשובה,
לא בטוח שהבנתי מה עשיתם בסופו של דבר... ברור לי שהבנייה הזאת עדיפה (גם אם יקרה) על פני בנייה קונבנציונלית, לצערי, במיקרה שלנו יתכן שבגלל עיניין שמרנות הקונים ייפול הסיפור. אם הייתי בטוח ב 100% שאני אגור בבית הזה לא הייתי חושב פעמיים.
 
החלטנו...

לעבוד עם אדריכל שלנו ולתת לאוסטק להגיש לנו הצעת מחיר בדיוק כמו כל קבלן מפתח אחר ואחרי זה להתמקח איתם ואז להחליט. זה משאיר את הכח בידיים שלנו ולא שלהם. אם אתה לא בטוח שתגור בבית הזה אז למה בעצם לא לקחת קבלן מפתח קונבנציונאלי וזהו?
 

KajaGugu

New member
תודה, אני בודק את כל האופציות...

לשאלתך, אינני יודע בודאות מה יהיה הייעוד של הבית: מכירה, השכרה או מגורים פרטיים.
 

דנה A

New member
בזמנו גם אני ביררתי אצל אוסטק

מאוד אהבתי את רעיון הבניה הזו, גם ללא הראדון, הידידותיות של החומר (החלפת צנרת וכו'), ובדקתי גם אצל קבלן שעובד בצורה כזו, שנמצא בדרום ( אם תרצי אתן לך הטלפון) לבסוף נכנעתי, מודה, ללחצים שסביבי, והצטרפתי לעדר.. בהצלחה
 
אתן לך דוגמא מתחום הרכב

אמרו לי שלקנות רכב שהיה בבעלות קודמת מליסינג זה לא נורא קונים בזול מוכרים בזול הענין הוא שכעת כל מי ששומע ליסינג בורח למרות המחיר הנמוך וכעת אני תקוע עם הרכב הזה . תבנה ביוקר תמכור בזול, אם זה מתאים לך אז בסדר . המחיר עצמו גם לא זול 1100$ למ"ר , בניה רגילה תעלה פחות ותשמור על ערכה במכירה .
 

KajaGugu

New member
אני לא בטוח שבנייה רגילה תעלה פחות.

אני מתכוון לבנות בסטנדרט גבוה, כראוי לבית שייתכן שאשכיר או אמכור אותו.
 

בינא

Member
בניה מתועשת שאינה מאבדת מערכה

בניה מתועשת מתחלקת ל-3 סוגים: בניה קלה, חצי כבדה וכבדה. המאפיין של הבניה הקלה הוא בעיקר שהיא מיועדת לקומה אחת על הקרקע בלבד, למרות שעם חיזוקים מתאימים, בכל שיטה ניתן לבצע גם 2 קומות, אבל זה מייקר מאוד והופך ללא משתלם כלכלית. בניה קלה = פנלים מפח פלדה מגולוון וצבוע עם מילוי פוליסטירן (קל-קר) או פוליאוריתן מוקצף. = בניה זולה. בניה קלה = בעץ = בארץ בונים הכל בשטח, גם 2 ו-3 קומות.=בניה יקרה כמו הקונוונציונאלית. בניה קלה = שיטת "רולן"; "הארגז"; "אוסטק שמיר"=שיטה אוסטראלית; "אקיר" ועוד ועוד.=מחיר בינוני עד יקר. בניה קלה = קרוילות. פנים וחוץ גבס, גגות פלדה עם רעפים, ניתנים לשידרוג לבניה חצי-כבדה. בניה קלה נדרש לתחזק כל הזמן (גם בשיטת "אוסטק שמיר"), אחרת הבלאי גבוה ומאבד מערכו במהירות. קל לגלות בעיות ומפגעים בבניה זו ולכן גם בתחזוקה נכונה ניתן לשמר לאורך שנים רבות. הוכחות לכך קיימות באלפים בכל הארץ והוכחות לחוסר תחזוקה וירידת ערך דרסטיות, קיימות אפילו יותר. המאפיין של בניה חצי כבדה הוא שיטת הבניה - קופסא בתוך קופסא: קופסא חיצונית = יסוד רפסודה/רצפת קומת קרקע וממ"ד מבטון, שלד פלדה עם לוחות "איטונג משוריין" לקירות חוץ, רצפת ביניים מפלדה ואיטונג משוריין לרצפות או לוחות מתועשים, שלד גג מפלדה ופנלים מבודדים לגג (שטוח או עם שיפועים). קופסא פנימית מגבס ובדוד צמר זכוכית, מחיצות ותקרות גבס. גמר פנימי ברמה גבוהה, כמו "אוסטק שמיר" לפחות וגמר חיצוני לפי דרישות הת.ב.ע. ואפשרויות הלקוח וכולל חלונות אלומיניום עם זכוכית בידודית ותריסי גלילה ידניים/חשמליים. על גג הפנל ניתן להניח רעפים. על קירות החוץ ניתן לצפות עם כל ציפוי כמו אבן ירושלמית, שליכט צבעוני ועוד. רמת הבידוד - פי 4 מדרישות התקן לקירות חוץ ופי 6 לפחות מדרישות התקן לגגות רעפים. בתים כאלו למגורים פרטיים, נבנים בארץ מזה למעלה מ-16 שנים והשיטה נקראת שיטת "בית ישראלי". מידע נוסף ותמונות על השיטה ניתן לראות באתר "בית" אם תקלידו "בית ישראלי" ב- google . בניה כבדה = בניה טרומית מכל הסוגים. בשיטת הבניה הזו מקובל בארץ להשתמש בבניה רוויה לבתי דירות ומבני ענק והכל החברות הגדולות בשוק הבניה משתמשות בה - אפריקה ישראל, סולל בונה, ברנוביץ', אקירוב ועוד.
 

בינא

Member
רמה גבוהה יותר בבניה מתועשת

רק בבניה מתועש ניתן להגיע באמת לרמות בניה גבוהות. הולך ופוחת הדור של בעלי מקצוע שמסוגלים להוציא מתחת לידיהם, רמה גבוהה של עבודה. גם אלו שלקחים הרבה כסף, אינם מתקרבים ברמתם לעובדים של פעם. רמה גבוהה של בניה, אינה נמדדת רק בגימורים, אלא גם בסוג החומרים בהם השתמשו, רמת התכנון ובעיקר - רמת הליווי המקצועי, הכולל תיאום-תכנון ופקוח.
 

KajaGugu

New member
אשמח לשמוע כאן עוד דעות...

שוב, השאלה שאני שואל היא פשוטה, עד כמה יש אמת באמירה שקונים נירתעים מקניית בית מתועש?
 

בינא

Member
מותר לדעת מהיכן "האמת" הזאת?

אולי כדאי פעם אחת ולתמיד לדעת מהיכן ה"אמת" הזאת לקוחה? אפשר אולי לדעת על איזה נתונים אתה מסתמך? כי ממה שאני יודע כל הבתים שיובל-גד בנתה בזמנו עולים בערכם... הבתים שאפריקה ישראל בונים גם כן עולים בערכם עם השנים... ראה את "קריות הסביונים" למיניהם הפזורות בכל הארץ... מתחם ממילה בירושלים, הבנוי כולו בבניה מתועשת - רק מליונרים יכולים לקנות שם... בית פרטי בעשרת שנבנה לפני 10 שנים קיבל מחיר שהדהים אותי - 55% יותר ממה שהוא עלה...בדולרים. אשמח לקבל תשובה מנומקת לשם שינוי.
 

fireman

New member
אתה מבקש ממני להסביר

למה מיליון איש במדינת ישראל חושבים ככה. בשורה התחתונה, אנשים שומעים בניה טרומית, הם נרתעים. אנשים שומעים בניה בעץ, הם נרתעים אלה שיטות בניה שפחות מקובלות בבניה פרטית במדינת ישראל אני לא המצאתי את הישראלי ואת דעותיו... העובדה שרק מיליונרים יכולים לקנות בית במתחם ממילה לא קשור כהוא זה לסוג הבניה. בכפר שמריהו אתה יכול לבנות בית מבוץ ועדיין למכור אותו במיליון דולר. איפה הקשר? בבניה סדרתית לרוכש פחות אכפת ממה בנו לו את הבית, בבניה פרטית צמודת קרקע הנושא הזה הופך לחשוב מאוד. הבית שלי נבנה בבניה קונבנציונלית, המחיר שלו עלה ב30% ב7 השנים האחרונות....איפה הקשר? אין קשר.
 

בינא

Member
יש בניה מתועשת בבניה הפרטית ויש

גם מוכרים וקונים בבניה הזו. את העובדה הזו קיבלו כבר אפילו בחברת "איטונג" יצרנית הבלוק המבודד אבל גם יצרנית של לוחות האיטונג המשוריין המבודדים ואוטמים ולכן המגמה הקיימת מזה שנה ומעלה היא בניה מתועשת מסוגים שונים בבניה הפרטית. זה שהבית שלך עלה בערכו רק ב-30% אין בזה משום אינדיקציה לכך שלסוג הבניה יש נגיעה לזה. הבית שלי נבנה לפני 16 שנים בבניה מתועשת ושווה פי 3.2 (320%!) אבל גם הקרקע התייקרה פי 2.5 (250%)... וגם זו לא אינדיקציה. אז מה כן? הכתבה שהופיעה אתמול במעריב המציינת כי ב34% מהבתים יש חדירות רטיבות מהקירות, עוד 24% מגגות ועוד 10% מהחלונות וכולם בבניה הקונוונציונאלית. בעיות טיח מתפורר, ריצוף וכיו"ב הוסיפו לאחוזים המדהימים כאשר האשמה מוטלת על הקבלנים החוסכים בגימורים. בבניה מתועשת, גם אם יחסכו בגימורים, לא תהיינה בעיות רטיבות כי כבר בשלב השלד פותרים את הבעיות האלה והן פשוט לא קיימות - לא דרך קירות, לא דרך חלונות ובוודאי שלא דרך הגגות. אין בעיות עם הטיח כי כמעט אין כזה חומר וגם בעיות עם הריצוף קיימות בעיקר היכן שלא בצעו הדבקה אלא בשיטה הקונוונציונאלית - חול ומלט. יותר ויותר ישראלים כבר מבינים את העניין ולכן כבר כמה שנים טובות אין בעיה למכור דירות בבניה טרומית שאינה מתאימה לבניה הפרטית אבל גם לא צריך כמעט להסביר יותר מדוע גבס יותר טוב מטיח ומדוע הסוגים השונים של הבניה המתועשת אינם מחדירים מים ומבודדים יותר. ניתן להבין את התיסכולים של האנשים שבונים וכבר בנו וגרים בבניה הקונוונציונאלית, לנכח הרטיבות, הקור בחורף והחום בקיץ והסכומים וההוצאות האין סופיות על אחזקה, שיפוצים ותיקונים לעומת אלו שחיים בבתים מבניה מתועשת, אפילו בקרווילות שבטוח שנהנים היום מחורף קל יותר מאשר בבתים בהם גרו בעבר. עליית מחירי האנרגיה, יחד עם הרצון לבניה ירוקה יותר והצורך לקבל תועלת גבוהה יותר על ההוצאה הבלתי נתפשת של בניית בית בישראל, מוכרחים להביא בסופו של דבר להכרה כי הבניה המתועשת היא הפתרון הנכון ויפה שעה אחת קודם. אז נכון שיש הרבה ישראלים שמרנים אבל בפורום הזה רצוי לא לעודד את השמרנות הזו אלא להפוך אותו למנוף לקידום מה שטוב ונכון, גם לעובדים בענף הבניה שעדיף שיעסקו בבניה קצת יותר חכמה ולא בעבודה שחורה שהתוצאות שלה הם אלפי תביעות בשנה כנגד קבלנים.
 

בינא

Member
אם אתה רציני בשאלה ורוצה תשובה

כתוב לי לדוא"ל המופיע למטה ונקבע פגישה כי אנחנו לא רחוקים אחד מהשני. אין שום תכנון שלא ניתן לבצע בבניה מתועשת. להפך, יש תכנונים שבבניה קונוונציונאלית יעלו הון כי הם מסובכים מאוד לבצוע ומסוכנים מבחינה הנדסית לבצוע בשיטה הכבדה העתיקה הזו והבניה המתועשת מקלה ומחזקת א המבנה, שלא להזכיר את רמת הבידוד הגבוהה פי 4 מהתקנים.
 
רק פשוט ! אם לא בלוקי איטונג או

פומיס . ממה לשיטתך צריך לבנות את הקירות בית עם 2 קומות .
 
למעלה