בנייה עצמית

בנייה עצמית

היי, יש ברשותנו דירה שנרכשה ב 800K, יתרת המשכנתא 290K. אנו מעוניינים להתחיל בנייה עצמית. יש לנו הון של 250K. השטח עולה 1,250,000 והבנייה מוערכת ב 1,300,000, סה"כ-2,500,000 כיצה יעבוד עניין המשכנתא אם אנחנו מעוניינים להשאר בדירתנו עד סיום הבנייה. האם אפשר לקחת משכנתא עם שעבוד הבית שלנו? מהיה דרך הכי טובה לבצע את זה?

JochaSchwartz

New member
תשובה

באפשרותם לקבל משכנתא כבר על המגרש, בהנחה שהוא מאושר לבנייה. &nbsp

לצ

השאלה אם אפשר לקבל משכנתא ללא הון עצמי אלא כנגד שעבוד הבית שאנו גרים בו כיום... וכמובן גם משכנתא לבנייה. המגרש מאושר לבנייה.

זה נשמע לא ישים
לשאלתכם כן, אפשר, עד 50% מהבית שלכם ועד 50% מהנכס הנרכש. הבית שלכם שווה 800 אבל יש עליו משכנתא של 290, כלומר תוכלו להגדיל את המשכנתא ל 400K ולקבל ליד 110K. יספיק לכם בערך לאדריכל וקצת אגרות מסביב. תוכלו גם לקבל משכנתא לפי שווי הבית הגמור לפי הערכת שמאי הבנק, משכנתא שתשוחרר לכם בחלקים לפי התקדמות הבניה, אבל אני לא רואה איך תצליחו לגשר על פער כל כך גדול.
&nbsp
באופן כללי התוכנית שלכם נשמעת לי שאפתנית מדי.
אפילו אם הייתם מוכרים עכשיו את דירתכם ומסלקים את המשכנתא, היתם נשארים עם הון עצמי של 760K ואתם רוצים נכס של 2500K, כלומר אתם צריכים משכנתא של 1740K, שזה כמעט 70%. מעבר לזה שזה אחוז מימון גבוה (על סף המגבלה החוקית), ההחזר החודשי של משכנתא כזו יהיה סביב 8700 ש"ח לחודש והבנק ידרוש לראות הכנסה פנויה של 26K נטו לחודש, האם יש לכם?
&nbsp
דבר שני, האם לקחתם בחשבון את כל ההוצאות? אדריכל, אגרות רישוי, מס רכישה, יועצים כאלו ואחרים? האם יש לכם נסיון רב בבניה ומשמעת ברזל לא לחרוג מהתקציב? כל מי שאני מכיר שבנה בית בבניה פרטית חרג מהתקציב, עד עשרות אחוזים. האם השארתם כסף ספייר לעיכובים וחריגות?
&nbsp

toffi77

New member
עלות בנייה

אם אתם בונים בית פשוט בגודל של 80 מ"ר אז כן , תוכלו לסגור את הזה ב-1.3 מיליון. אחרת... אתם חולמים בהקיץ. אני אחרי בניה. בית דו-קומתי בגודל 220 מ"ר. עלות של כל הבניה כולל הכל כבר הגיע לי ל-2.5 מיליון (כולל מכשירי חשמל מזגנים קצת ריהוט וכו)

irh

New member
בניה ממוצעת מחושבת כ-6,000 ש"ח למטר

אפשר להגיע עד אין סוף. אני חושב שהבנק מחשב לפי 6-7 למטר..

למעלה