בנייה קלה תיקון

בנייה קלה תיקון

כשכתבתי בנייה קלה התכוונתי גם לבנייה מתועשת (שלד פלדה היוצר את הקונסטרוקציה בשטח)אני חושב.........

בינא

Member
בניה מתועשת - העתיד במדינה שלנו

מי שלא מבין את זה שיקרא היום בעיתון על כמויות פסולת הבניה המפוזרות בארץ כולה ועל זיהום מי התהום, עקב כך... הבניה המתועשת מאפשרת לבצע מבנים עם כמויות פסולת קטנות ביותר, אשר רובן מאפשרות מיחזור, אם יהיו אתרים שייבנו לצורך כך, כמו אתר הפסולת במועצה המרחבית "שמעונים" באזור בית קמה. הבניה המתועשת יוצרת מצב בו מזמינים ומיצרים את הכמויות המדייקות של החומרים המיועדים לבניה, כך שבשטח נותר רק להרכיב את החלקים. הפסולת נאספת למכולה ואותה מסיעים, בלא הצורך הקיים בבניה הקונוונציונאלית, לנקות את השטח עם שופל המעמיס גם חלק מהקרקע שהזדהמה במהלך הבניה.

אם מדברים על איכות הסביבה

הכי טוב זה בית שיכול גם לצוף , שלא יהיו בעיות כאשר פני הים יעלו עקב ההתחממות הגלובלית .

בינא

Member
מדברים על איכות הסביבה, גם הצפה...

בניה מתועשת צמודת קרקע מבוצעת על יסוד רפסודה...כך שטכנית, אין בעיה לחבר לה מצופים, כדי שתוכל לצוף עם ההתחממות הגלובאלית למקום גבוה יותר...שיתרומם גם מעל לשאריות הבניה הקונוונציונאלית ושאר הג'יפה שכולנו משאירים לדורות הבאים...

בינא

Member
מדברים גם על רעידות האדמה...

לנושא רעידות האדמה, יסוד הרפסודה נותן את הפיתרון האולטימטיבי היות ואינו מחובר לקרקע אלא מונח עליה עם כובד משקלו, כך שבעת הרעידה, הטלטלות מעומק הקרקע מגיעות אל תחתית היסוד, מתפזרות על כל תחתיתו ובכך מרעידות הרבה פחות את המבנה...הרעידות שהיו אתמול בארץ, לא הזיזו למבנים שעומדים על יסודות רפסודה, בעיקר אלה עם הקונסטרוקציה מפלדה.

אני בקרווילה המשודרגת לא הרגשתי

שום רעידת אדמה . אבל יש סברה שאם הלחץ משתחרר ברעידות קטנות אז זה מונע את הרעידה הגדולה שצופים אותה .

בינא

Member
בגלל הבניה המתועשת עם פלדה...

הרצפה הצפה של הקרווילה, הבנויה ממסגרת פלדה שבתוכה יצוקה הרצפה והמונחת על יסודות יחסית רדודים על אדמת חול לעומק ניכר, בלמו כולם ביחד את הזעזועים ופזרו את חלקיהם לקונסטרוקציה המתכתית בה הם נבלמו... הקונסטרוקציה של השלד שלך קיבלה את כל התנודות וחילקה אותן.

fireman

New member
גם אנחנו לא הרגשנו כלום...

אם לא היית כותב על זה כאן אפילו לא הייתי יודע שהייתה רעידת אדמה.

למעלה