בניית אח בסלון

טרומן

New member
בניית אח בסלון

שלום לכולם, בזמן האחרון, אני חושב יותר ויותר לבנות אח בסלון שיעבוד ע"י שריפת עצים [לא גז], ע"מ לחמם את הסלון במקום ה "יונקרס" העלוב שעובד כרגע. חשוב לי מאוד לבנות אותו בעצמי, בשביל הסיפוק.
בכל מקרה, רציתי לדעת אם מישהו פעם בנה אח בעצמו, או יכול להפנות אותי לאתר רלוונטי שמסביר כיצד יש לבנות את האח. חשבתי כבר בכלליות על התוכנית, אבל דבר אחד לא מובן לי - איך אני גורם לעשן לא לצאת החוצה לכיוון הסלון, אלא רק לכיוון הארובה? הרעיון שאני חשבתי עליו, הוא למקם וונטה באמצע הארובה, שתשאב את העשן למעלה הארובה, במקום שיתרכז בחלל האח, ויגלוש לתוך הסלון. תודה לכולם, שבת שלום, ו... פורום מצוין. טוב לדעת!

לשרוף עצים זה רעיון מצויין

אין שום צורך בוונטה, אויר חם עולה למעלה בכוחות עצמו . הסוד הוא בקוטר הארובה היא צריכה להיות בקוטר כזה שלעשן יהיה נוח לעלות למעלה . צינור "12 עם פרפר בתוכו בכדי לווסת את הפליטה שלא יברח יותר מידי אויר חם . פתח היציאה של הארובה צריך להיות מוגן מרוח וזאת בניגוד למה שאומרים האנשים שמוכרים ומתקינים תנורי ארובה . משבי רוח מפריעים לעשן לצאת החוצה ולא עוזרים הכובעים למיניהם, דבר הגורם לעשן לחדור לתוך הבית . הפתרון הכי טוב לדעתי הוא לבנות תנור סגור עם יניקת אויר מלמטה .

טרומן

New member
אוויר חם עולה למעלה,אבל מה עם העשן?

האם קצת מהעשן לא "יברח" מתוך האח, לתוך הסלון? ולגבי הפרפר, מהו אותו פרפר? מה תפקידו? מהיכן אני יכול לקנות את הפרפר?

../images/Emo6.gif העשן ואויר חם עולים למעלה

בעצמם לא צריך לדחוף אותם . פרפר זה דיסק מתכת בקוטר הפנימי של הארובה מחוברת על ציר שחוצה את הארובה ומאפשר להקטין ולהגדיל את הפתח של הארובה . כאשר האש דועכת יש לצמצם את פתח הארובה .

מומלץ ללכת לכיוון של ליבה

אפשרי עם דלת גליוטיה שעולה ומססתתרת בתוך הדקורצייה מאשר אח פתוח מלבני שמוט אשר תמיד יגרום לאפשר וריח להיכנס לתוך הבית לא משנה כמה טוב תבנה אותו ( דרך אגב הסוד במניעת עשן הוא בסף העשן או הכונס המותקן מעל לחלל הבעירה ) ככה גם תקבל בית אש ראוי וגם את האופצייה לסגור את הדלת כשאתה יוצא מהבית או הולך לישון . אפשר גם לחפש בגוגל DIY FIRE PLACE'S

למעלה