בניית אלמנט מגבס

shaiby

New member
בניית אלמנט מגבס

אני מעוניין לבנות "מדף" דקורטיבי מגבס על הקיר בסלון. צורת המדף מלבנית פשוטה, ויתכן וארצה להשלים עוד 3 "דפנות" כך שתתקבל מעין מסגרת מלבנית, שהדופן התחתונה שלה תשמש כמדף לדיסקים ספרים וכדומה. כבר בניתי "חצי קיר" מגבס , כך שהעבודה עם שלד מתכת ולוחות גבס מוכן מוכרת לי - השאלות הפתוחות הן איך בונים מבנה שהוא מספיק חזק מכנית כדי לשאת משקל של ספרים וכו´ וכמובן - איך תולים את כל העניין על הקיר. בתודה מראש, שי.

בשביל זה יש אנשי מקצוע...

היי שי בדיוק על זה דיברנו בעבר שיש תחומים שאין חכם כבעל ניסיון. כדאי לפנות לאיש גבס. אם יתמזל מזלך הוא יתן לך עצות כי זו עבודה קטנטנה ובטח לא משתלמת לו. כדי להעריך את משקל הספרים. תשקול 1 מטר אורך של ספרים (על משקל ביתי) ותדע! בהצלחה

עבודות גבס../images/Emo166.gif

שי שלום לבצע עבוגת מדף מגבס על קיר בלוקים יש צורך בחיזוק נוסף כלפי מעלה או מטה כלומר לפחות 3 פאות. אחרת כל הקונסטרוקציה תקרוס לך. העזר במסילה 5 ליצירת המסגרת ע"ג הקיר באורך הדרוש לך ואח"כ חבר אליה את עומק המדף פחות 12 מ"מ . סגור את הריבוע שנוצר מכל 4 הצדדים עם מסילה והכנס כל 20 ס"מ חתיכת ניצב. חזק עם ברגים הנקראים ברגי פח-פח לאחר מכן חבר אל המסגרת מסילה נוספת באורך של כ-20 ס"מ בכיוון מטה בניצב למסגרת שיצרת. חזק כלפי הקיר והוסף חתיכות ניצבים כל 20-30 בהתאמה. כסה בגבס, שפכטל וצבע ובהצלחה קובי.

shaiby

New member
אם הבנתי נכון את ההסבר - אז התמיכות

שמתחברות לקיר והכרחיות עבור החוזק המכני בולטות מחוץ למדף המקורי, ולכן אני חייב לעצב את המדף כך שהתמיכות יהוו 2 פאות נוספות (לצורת ח´) או 3 פאות נוספות (למלבן מושלם) ? תודה מראש !

למעלה