בניית אתר חוקי, שאלה...

Boba Smith

New member
בניית אתר חוקי, שאלה...

אני אתן את המצב: בניית אתר, עם דומיין חוקי ושרת פרטי חוקי, האתר מרוויח כסף מבאנרים ומוכר איזה שירות מסוים (לדוגמא פורום שהאתר פיתח). השאלות שלי: האם על המחשב שלי צריכות להיות תוכנות חוקיות? זאת אומרת האם זה נחשב כעסק ויבואו לבדוק את המחשב שלי? האם אני צריך לרשום את שם של האתר אצל עורך דין או משהו כזה? אשמח לקבל עוד פירוט בנושא... תודה מראש... :)

על כל עוסק חלות שורה של חובות

בתחום דיני המיסים. רישום ודיווח למס הכנסה, מע"מ וביטוח לאומי. במסגרת ניהול הספרים התקין, אמור להיות ברור מאד אם המחשב הוא מחשב של עסק או מחשב פרטי. כעיקרון קיים איסור על כל אדם וגוף להשתמש בתוכנות ללא רשיון מבעל זכות היוצרים. ארגוני ההגנה על זכויות יוצרים מנסים להילחם בתופעה של העתקת תוכנות ושימוש בהן שלא כדין והן מתרכזות בעניין זה בבעלי העסקים. יתכן והסיבה לכך היא סיבה פרקטית, ויתכן שזה נובע מכך שיש אי בהירות מסויימת בחוק לגבי זכותו של אדם להעתיק תוכנה גם ללא רשות, לשימוש פרטי וביתי. אתה מוזמן לבצע "חיפוש מתקדם" בדפי הפורום ולקרוא את הדיונים שנערכו כבר כאן בנושא העתקת תוכנות לשימוש ביתי. במידה ומשהו לא ברור, אתה מוזמן כמובן לשוב ולהמשיך לשאול.

Boba Smith

New member
זה משנה אם אני...

אני לא רשום כה חברה, אני פרטי האם יש הבדל?

nirdagan

New member
עוסק איננו חייב להיות חברה

יש גם אנשים שהם עוסקים (מה שקרוי "עצמאי" באופן בלתי פורמלי). יש הבדל בין חברה ובין עוסק שאיננו חברה, אבל בכל מקרה, מי שעושה עסקים חייב להיות עוסק, ולשלם מיסים.

יש הבדלים במיסוי בין יחיד לתאגיד

אחד ההבדלים הוא שאם אתה יחיד ואתה מנהל עסק ממש קטן וההכנסות שלך קטנות, אתה יכול לבקש להרשם כעוסק זעיר ולא כעוסק מורשה, ואז אינך ייב לגבות מע"מ. אני לא בטוח שזה יתרות. זאת כבר שאלה של תכנון מס.

למעלה