בניית בית מהיכן מתחילים

lim19771

New member
בניית בית מהיכן מתחילים

שלום רב לאחר שעשינו סיבוב בתים וראיתי שתמיד משהו לא מצא חן בעיניי ואם כן אז המחיר היה 200000 או 300000 מעל ( לאחר מומ), חשבתי לרכוש מגרש ולבנות באמצעות קבלן מפתח. אין לי מושג קלוש בבניה וחושת להיכנס להרפתקאה כזו - מאיפה מתחילים , האם זה באמת מוזיל עלויות? האם הבירוקרטיה / ההתעסקות בבניה ככ מתישה שעדיף שלא להיכנס לזה?
אודה לעזרה ממי שבנה . תודה

בינא

Member
כדי להימנע מחשד לפרסום, להלן תשובה ממצה...

אין שום בושה להודות שלא מבינים במשהו.
למעשה יש בתודעה הזו כבר פתרון של 50% מהבעיה.
השאלה שלכם טובה לאחוזים גבוהים באוכלוסיה ולהלן תשובותי מניסיון חיים:
לפני זה רק גילוי נאות: יש לי רשיון הנדסי ואדריכלי לתכנון ובניה.
אינני קבלן, אלא נותן יעוץ ותמיכה בתשלום לאנשים במצבכם מתחילת התכנון ועד תעודת גמר ומעבר לכך בשנות האחריות ומכאן הבנותי והתובנות שאותן אני מפרסם בפורום הזה.
אינני כותב למטרת פרסום שלי או פרסומת משום סוג.
משהוברו נקודות אלא להלן תובנות:
1. כמו שלא נלמד את עצמנו נהיגה, כיצד לתקן מנוע של רכב, או לתכנן חללית לירח, כמו שלא נבצע עבור עצמנו או מי מהמשפחה טיפול רפואי ללא ידע, כך גם מומלץ לא להתחיל בתכנון ובטח שלא בהכנות לבניה לפני התיעצות בתשלום(!), עם מי שמבין בנושא ומתמחה בתכנון ובצוע של בניה פרטית לפי תקציב נתון(!!!) ;
2. החישוב התקציבי למגרש + תכנון, אגרות, מיסים והיטלים + בניה, מושפע מאוד בראש ובראשונה ממיקום המגרש אותו רוצים לרכוש והחדשות הרעות הן שאין מגרשים "זולים"... יש מגרשים יקרים ויותר יקרים, עד כדי להוריד את המבררים מהרצון להכנס לפרויקט כזה בכלל...;
3. מיקום המגרש ותקנות התכנון והבניה הם גורם מיקר יותר או פחות שלא ניתן לחשב בכלל, לפני שקובעים היכן רוצים לחיות = היכן לרכוש מגרש ;
4. לפעמים, עדיף למי שיש לו מספיק, לרכוש בית חדש מיזם ו/או קבלן "על הנייר", מה שאומר שאת התכנון ניתן לשנות בעלויות תכנון מצומצמות, עוד לפני שחותמים על הסכם ומוציאים כסף וזאת על מלווה בניה מקצועי כמו אדריכל/ית שאתם משלמים לו/לה ולא עם מתכנן/ת של היזם/קבלן בעלי האינטרסים... ;
5. יש לקחת בחשבון שרכישת מגרש ורישומו בטאבו,(אם הוא מגרש פרטי), או רכישת זכויות חכירה על מגרש מנהל (לפעמים מגרש מוצע "בזול" יחסי לסביבה, איננו כולל תשלום למנהל ולפעמים גם ללא הוצאות הפתוח של התשתיות למנהל ולרשות המקומית, ועדת בנין ערים, חברת חשמל, תאגיד המים ועוד...), יכולים לקחת עד לקבלת אשור לתחילת תכנון בין שנה ל-5 שנים (בלי הגזמה, בתלות בתשתיות הקימות והמתוכננות לאזור הזה בעתיד)... ;
6. יכולתי להמשיך עד גמר הבניה, אבל תקצר היריעה ולכל רוכש שי את ה"בעיות", הרצונות והיכולות שלו ומכאן התשובות תלויות בהן...
לכן, אם תרצו, אתם מוזמנים לשלוח לי מסר או מייל במידה ותרצו להיפגש ואנחנו במספרי חיוג לא רחוקים מידי.
בהצלחה

mbp9

New member
שאלה

האם הסיבה שאת רוצה לבנות היא לחסוך 200-300 אלף ש"ח ?

lim19771

New member
תגובה

גם לחסוך וגם לקבל את הבית שאנחנו רוצים מבחינה תכנונית

mbp9

New member
המשך

לפי מה שכתבת, הבתים שמתאימים למה שאת רוצה עולים 200-300 אלף יותר מהתקציב. אם זה כל ההפרש, כדאי לשקול קנייה של בית שמתאים לך במחיר גבוה יותר.
מצד שני כדאי לשקול גם רכישה של בית שפחות מתאים לך במחיר נמוך יותר, שניתן להפוך אותו למה שאת רוצה בסכום סביר.

גלמיש1

New member
שלום לך. השאלות שלך בהחלט במקומן.

בנית בית זה פרויקט גדול, מורכב, יקר וממושך. כפי שאת מעידה על עצמך אין לכם מושג בתחום ולכן יש פה רמה של סיכון בהקמת פרויקט כזה. לפיכך אם הולכים על זה חשוב, בעצם - קריטי, לבחור אנשי מקצוע מעולים ואמינים וכאלה שידעו לשמור על האינטרסים שלכם. קרי להשקיע באדריכל.ית שיתן חבילת שרות רחבה וטובה, מתכנן.ת נוף (לפיתוח), מפקח רציני וכו.
&nbsp
לגבי התהליך כולו - אם תשלחי לי במסר את כתובת המייל שלך - אשלח לך כמה מאמרים שיעשו קצת סדר בהליכי התכנון והבניה. אחרי שתקראי ותביני את המורכבות, תוכלי לחזור עם ההתלבטות, ונוכל לנסות לייעץ.

mayaseo

New member
האם אתם רוצים בניה קלה או מסורתית?

חשוב להחליט קודם על סוג הבניה כדי להתחיל להבין במה כרוך התהליך. בית פרטי בבניה קלה הוא תהליך פשוט בהרבה ממה שחושבים. תוכלי לראות את כל הפרטים פה. https://arussi.co.il/

למעלה