בניית בית מעץ לילד

Rami sh

New member
בניית בית מעץ לילד

שלום לכולם אני מעוניין לבנות בית מעץ לבן שלי. (מצורפת תמונה) בגודל של בערך 1.20 מטר על 1.20 מטר (וגובה 1.00-1.20). הכיוון הכללי שלי זה לבנות מסגרת מעץ 5X5 ס"מ. ואת הקירות לבנות מפסים של 2.5X10 ס"מ. הבית יהיה בשלב הזה בתוך החדר שלו,יש לו חדר די גדול ומרווח.ככה שאין בעיות של גשם\שמש שיגיע במגע עם העץ. מספר שאלות: 1. מאיזה סוג עץ עדיף לבנות את המסגרת. 2. איך לחבר את המסגרת מסמרים\ברגים\דבק. 3. איזה סוג עץ מומלץ לבניית הקירות.האם הגודל סביר (רוחב 10 ס"מ ועובי 2.5 ס"מ) 4. אני מניח שעדיף לקנות את החומרים במחסן עצים כלשהוא, אז אני גר בחיפה והייתי שמח לשמוע על המלצות למקום זול ואמין לקנות שם. 5. האם כדאי לצבוע את העץ או להשאיר אותו גולמי. 6. הייתי שמח לטיפים לשילוב החלונות\פתחים בבית. 7. לגבי הגג -חשבתי לבנות סתם גג שטוח,כלומר לחבר עוד "פסים" על המסגרת שיהיו גג. האם יש רעיוונות או טיפים לגג? 8. האם יש כלים נוספים שכדאי לי להשיג מעבר למשור אנכי חשמלי, ומברגה מקצועית? כל תשובה,הערה,שאלה תתקבל בברכה.

yulevi

New member
רעיונות

הכנס לעמוד הקישורים של הפורום ישנה הכוונה למספר אתרי תוכניות חינם,ללדעתי תמצא מענה וכוון,ולהמשך אנחחנו כאן

Rami sh

New member
רעיונות לא חסר...

תודה על הקישורים. אבל, רעיונות לא חסר לי.חסר לי רק להבין איך אני מוציא אותם לפועל. ובגלל זה פירטתי רשימה ארוכה של שאלות שהם חשובות בעיניי. ולא סתם שאלתי "איך בונים בית מעץ?" אשמח לתשובה יותר ממוקדת,ובטח שמאנשים בעלי ניסיון

Ron 99

New member
הרבה שאלות ומספר תשובות

המבנה אלול ליהיות כבד ולהפוך למילכוד לילד קטן אם נופל כמיגדל כלפים ביגלל תיכנון או ביצוע לקוי
. בנוסף יש הרבה גורמים בטיחוטיים לשקול בכול צעד. אם זאת העבודה הראשונה שלך הייתי ממליץ להתנסות קודם עם משהוא שלא מסכן את הילד
בכול זאת כמה תשובות: 1. מאיזה סוג עץ עדיף לבנות את המסגרת. תלוי בתקציב שלך. הכי זול ומספק ביפנים, אורן. כול עץ אחר יסבך אותך. 2. איך לחבר את המסגרת מסמרים\ברגים\דבק. לא מסמרים
. עם תכנון נכון הייתי משתמש בברגים עם חור מוביל ושקע כך שהבורג לא בולט. תקפיד בתכנון לא להבריג לאורך הסיבים (בקצה) ביגלל שזה לא מחזיק. 3. איזה סוג עץ מומלץ לבניית הקירות.האם הגודל סביר (רוחב 10 ס"מ ועובי 2.5 ס"מ) תכנן כך שלא יהיה יותר מ- 70 - 80 ס"מ אורך. 4 5. האם כדאי לצבוע את העץ או להשאיר אותו גולמי. חייב ציפוי מגן כלשוא אפילו בפנים. 6. הייתי שמח לטיפים לשילוב החלונות\פתחים בבית. תלוי בתכנון 7. לגבי הגג -חשבתי לבנות סתם גג שטוח,כלומר לחבר עוד "פסים" על המסגרת שיהיו גג. האם יש רעיוונות או טיפים לגג? פסים לא יותר ארוכים מ- 60 - 70 ס"מ ואפילו פחות. 8.

Rami sh

New member
תודה על התשובה

ותודה על הדאגה לשלום הילד. (למרות שלדעתי קצת מוגזמת) לגבי החיבורים,אתה מתכוון לבורג קודח ,עם ראש שטוח?! מה הכוונה "בורג עם חור מוביל ושקע". לא צריך תמיכה נוספת של זויות מתכת בחיבורים? למה חשוב לדעתך שהאורך יהיה רק כ-70 ס"מ. למה לא פסים כאלה לכל האורך (120 ס"מ)? ולמה בתוך בית צריך ציפוי מגן? ואיזה ציפוי מומלץ?

yulevi

New member
נראה לי

שאתה הולך לבנות בית ילדים ללא שום ידע ונסיון,בטיחות לפני הכל לא מספיק שיש לך רעיונות,ברוב הרעיונות ברשת יש גם הסברים ותוכניות,היית מקבל מענה להכל,ונגרות לא לומדים בהתכתבות

Ron 99

New member
השאלות הן מאוד בסיסיות

ואני מתקשה לתת מענה בכתב. תכנון של עבודת עץ, אפילו הכי פשוטה, דורשת בין היתר הכרות עם החומר ידע בחיבורים האפשריים וגם הבנה בכוחות המופעלים. יהודה הפנה אותך לתוכניות לא רק לצורך רעיונות אלא כדי לנצל את הידע של האנשים אחרים ולהעתיק מהם: תוכל להכניס שינויים כאלה או אחרים לנוכיותך אבל הם יתנו לך הבסיס לגבי תכנון העבודה, חומרים, מידות, חיבורים, וכו'. אתה יכול להשתמש בזויות מתכת אבל אני עובד בעץ. אפילו ברגים בישבילי זה פסול אבל לא רציתי לסבך אותך. המידות, זה עיניין של ניסיון עם החומר. עץ בצורה טבעית ממשיך לעבוד כול החיים, אפילו בתוך הבית אלא אם אתה אוטם אותו. אני חוזר על המלצתי הקודמת: אל תנשה את זה בבית.

Javali

New member
הערה קטנה

בבנית בתים עם שלד מעץ מקובל מאוד להשתמש במסמרים ולא בדבק או בברגים. בתכנון נכון, מסמרים נותנים מספיק חוזק, ובמצבים מסויימים הם עדיפים על ברגים בגלל שהם נותנים לעץ אפשרות לשחק. אני מצטרף להמלצה לא לבנות בית לילד כפרוייקט ראשון - הסיכון גדול מדי. הייתי מנסה לחפש קיט לבנית בית כזה. קיטים כאלו קיימים בחו"ל. אני לא יודע אם הם קיימים בארץ, ובוודאי שלא איפה אפשר למצא אותם במידה והם קיימים.

למעלה