בניית בית על אי בתאילנד

sleeper1111

New member
בניית בית על אי בתאילנד

היי, אני חולה במחלת תאילנד...כבר גרתי במשך חצי שנה בתאילנד. חזרתי לארץ...כמובן שואל את עצמי מה אני עושה פה. בקיצור, אני מעוניין לדעת כמה עולה לבנות בונגלו בתאילנד. גרתי בקופנגאן, ראיתי פעם שם שלט למכירה של שטח גונגל מטורף ב200,000 באט. השאלה מה סדר גודל של קניית שטח כלשהו שם ? האם זה סדר הגודל ? לאיזה גודל ? יש דרך לברר את זה ? השאלה היא, כמה עולה לבנות שם בית ? לקחת כמה תאילנדים ולבנות משהו משלי...אני סהכ מעוניין לבנות בית שיחסוך לי את שכר הדירה אין לי דרישות לבניית וילה. בונגלו 2 חדרים מספיק בהחלט. אני מכיר כבר את המחירים של קופנגאן וכבר יודע באיזה סביבה אני רוצה לחיות שם. שאלה נוספת, אם אני בונה בונגלו ומשכיר אותם, האם זה נחשב כעסק ? משהו שיאפשר לי לקבל ויזת עבודה ?

sani48

New member
תיקח בחשבון

שאתה לא יכול לרשום את השטח אדמה על השם שלך,כך שיש אפשרות לרשום את השטח על השם של אזרח תיאלנדי,שזה לא מומלץ ביכלל אז תיזהר,או שיש עוד אפשרות זה לפתוח חברה כלשהי,לרשום על השם של החברה את השטח של הבית ,אבל אז אתה צריך להביא כמו מסוימת של עובדים תיאלנדים שיחתמו איתך בעלות,אני לא זוכר בדיוק כמה,שהם יהיו משהו כמו 51 אחוז ואתה 49 אחוז ואז הם חותמים ויתור על הזכויו,אבל זה משהו די מסובך לפי מה שניראה לי,דבר שני באיזה אזור אתה מעוניין לבנות שם בית? בהדרין או מחוץ להדרין? ולמה שלא תקנה בית שהוא בנוי כבר? בלי כל הבלאגן?

sleeper1111

New member
לא

בהאדרין... יותר למרכז, צפון..טונג סאלה ומעלה. אולי אפשר לקנות משהו שכבר מוכן. העניין הוא שנראה לי שזה פשוט אמור לעלות "גרושים" לבנות נניח בונגלו. הרי משפחות תאילנדיות בונות בתים כאלה והם לא מרוויחים הרבה. פגשתי שם אנשים מאירופה שבנו שם בתים רק שאז אפילו לא חשבתי על זה בעצמי. עושים את זה...בייחוד אנשים מאירופה ראיתי שעושים את זה. מה שמעניין אותי, הוא סדר גודל של עלות... נניח בין 0-50000 שקל או 50000-100000 או יותר, מה שלא נראה לי אני מניח שיש גם הבדל עצום במחיר בין בית עץ ללבנים. אני צריך משהו שעובד
וזול. השאלה כמה זה עולה. ואם אפשר לעשות טריקים על ויזה בלי לפתוח באמת עסק. אווו...שאני נכנס לעסק שכבר קיים, נניח שותפות כספית לעסק שכבר קיים, האם זה נותן לי ויזה ?

sani48

New member
קודם כל

תמצא שטח אדמה במחיר טוב,ואז תברר כמה יעלה לך לבנות שם בית כמו שאתה רוצה,ותראה אם זה מישתלם לך,על תשכח מה שאמרתי לך מקודם שאתה לא יכול לרשום את השטח אדמה על השם שלך,אלה אם היא תפתח חברה ותביא רב תיאלנדי שיחתמו בעלות של 51 אחוז מהשטח,ואז יחתמו על ויתור,האמת שאני לא זוכר נכון בדיוק איך זה עובד ,יש פה אנשים שמבינים יותר בנושא,אני שקניתי בית רשמתי אותו על שם של הבת זוג שלי,אבל אם אין לך מישהי שאתה סומך עליה בעיניים עצומות,אז שלא תחשוב על זה,כי אנשים פה אכלו הרבה עקיצות,לגבי ויזה שנתית יש כמה דרכים,,ויזת ביזנז,זה לא משנה איזה עסק יהיה לך,אתה תצטרך לשלם על הויזה הזו הרבה כסף(ככל הידוע לי),לא יודע בדיוק כמה,מי שאני מכיר שהוציא, שילם על זה מעל 40 אלף באט לשנה הראשונה,עוד ויזה שנתית שאנשים מוציאים זה אלה שנשואים לתיאלנדיות,ואז אתה צריך להראות להם שיש לך בבנק 400 אלף בנק למשך חודשיים ונותנים לך את הויזה לשנה,חוץ מזה לפני שאתה יוצא לתיאלנד אתה יכול להוציא בשגרירות תיאלנד בהרצליה 3 ויזות של חודשיים,שכל אחת מהם אתה יכול להאריך בחודש במחלקת ההגירה בתיאלנד,זה אומר שאתה מסודר ל 9 חודש הראשונים,עלות של כל ויזה כזו 120 שקל,כמו כן גם שתיהיה בתיאלנד יש לך אפשרות כל 3 חודשים לצאת לאחת מהמדינות השכנות,ללכת לשם לשגרירות תיאלנד,לשלם 1000 באט ולקבל את אותו סוג של הויזה שקיבלתה בארץ,שזה ויזה לחודשיים,שאפשר להאריך אותה אחרי לעוד חודש בתוך תיאלנד בעלות של 1900 באט,אבל תוציא כבר מהארץ 3 שתחסוך לעצמך את הטרטור הזה..

sleeper1111

New member
שינו

את החוקים של הויזה ? כי פעם שעברה שיצאתי קיבלתי ויזה לחודשיים. ואחרי זה חידוש כל חודש. זה השתנה ?

sani48

New member
רשמתי לך

גם כן מקודם,שאתה יוצא החוצה מתיאלנד אתה מקבל ויזה לחודשיים,בשגרירות תיאלנד באחת מהמדינות השכנות,אחרי זה אתה יכול להאריך את זה בתיאלנד בחודש,מה שכן שינו זה מי שחוזר במעבר יבשתי לתיאלנד מבלי ללכת לשגרירות,מקבל 15 יום במקום חודש.

לגבי העסק צריך 2,000,000 בהט בחשבון

לגבי בניית בית\בונגלו אני יכול להעריך לך לגבי מחירים בבנגקוק ששם אני מתחיל לילמוד את העסק אז בית לבנייה זה בסביבות 150,000-200,000 בהט רק לבנאים ועוד 300,000-400,000 בהט לבנייה עצמה ושוב זה תלוי בך ובגודל המיבנה שאתה תירצה ליבנות (כמובן שהמחיר לא כולל הקרקע).

קרלטון

New member
מסכים לגבי סדר הגודל

בסביבות 600,000 באט יכול להספיק לך לבית קטן עם נאמר שלושה - ארבעה חדרים. סטנדרטים תאילנדים, אל תצפה לגימור ברמה גבוהה. ותלוי במיליון דברים נוספים, עלויות בנייה מתחילות תמיד מסכום נתון ויכולות לעלות בכיף 20-30 אחוז שלא תכננת מראש או יותר. כל זה לא באיים, מן הסתם באי קטן זה יהיה הרבה יותר יקר.

קרלטון

New member
בוא נגיד שאם אתה מסתפק במשהו קטנצ'יק

עם שישה עמודים (בדר"כ קונים עמודי בטון מוכנים שמתלבשים בפינות וכתמיכה באמצע הבית, לא יוצקים את כל השלד מאפס כמו בארץ). סביר שתוכל לגמור את כל העניין בפחות מחצי מיליון באט כולל הכל.

פספורט

New member
גם אתה וגם אחד למיליארד מזבלים את השכל

אין לכם מושג בנדל"ן . คุณไม่ รู้เรื่องอะไร เลย

לא מכיר אותך ולא יודע מה אתה עושה בתאילנד אבל

אל תגיד לאנשים מזבלים את השכל מבלי להכיר אותם ואת מה שהם עושים בטוח שאני לא מומחה לנדל"ן אבל בטוח שלא מזבל בשכל ואם זה לא לעסוק בנדל"ן אז בוא תגדיר לי מה זה בעצם " נדל"ן " אולי באמת אני לא יודע מזה (?) יש לי בארץ שני דירות בהשכרה (נדל"ן אמרנו) בתאילנד יש לי (ולאישתי) 10 דירות קונדו מושכרות ב-10-12% לשנה רק עכשיו חזרתי מתאילנד מסיבוב שני של רכש דירות קונדו ודי עומדים לסיום בניה של עוד 10 יחידות להשכרה בסמוק פקאן ובמקרה ורק במקרה אני עכשיו מסיים לבנות בית אחד בבנקוק שעלותו עומדת כרגע על 200K בהט שכר עבודה ועוד הבניה עצמה 500K בהט ויש עוד כ-100K בהט לגימור הינה לך 800K בית קומה אחת 4 חדרים שני מקלחות שירותים. (כמובן שלא כולל הקרקע) כמובן שכל אחד והסטנדרט שלו הבית הזה לא הולך להיות בשבילי וזה העלויות שיצאו להבית להשכרה כמובן שמי שבונה בשביל לגור מכניס הרבה עלויות שונות ככל שהגימור והחומרים יקרים יותר (פראנג) ולגבי קופנגן רשמתי שזה לגבי בנגקוק ולא לאחד האיים שבטוח יותר יקר לבנות שם (לא כולל הקרקע).

ישראל1948

New member
אני דווקא מכיר אותך מצוין , ולא זכית בלוטו חח

לפני איזה 3 שנים שאלת כאן את כל העולם ואישתו ( התאילנדית ) כמה מינימום צריך בשביל לחיות בתאילנד .... חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח איך כתבת למטה ? 40 אלף זה כל מה שיש לי .......... אני מקווה שזה היה שקל ולא באט.... ועכשיו יש לך כבר עשרות !!!!!!!!! דירות בכל העולם ...... אתה טוב אחי ............. טוב , אולי זכית בלוטו ," אחד למיליארד " יש זוכה בלוטו .......... אבל אז דיפדפתי רק איזה שנה וחצי אח"כ , ותנחש מה אני רואה ????? ? ? ? ? """""" אני צריך לקחת 200000 שקל משכנתא ל-10 שנים ואם אפשר אפילו פחות הבעיה שיש לי שלא מאשרים לי פחות שנים אני מרוויח 4400 נטו (בתלוש) ובגלל זה לא מאשרים לי פחות שנים אלה רק 10 שנים """"""""""" אחי , פה זה כבר מוגזם , נו ? מה ? עם 4 וחצי אלף קנית 2 דירות בישראל ( ברמת אביב אני מניח ) + 10 דירות קונדו +עומדים בסיום של עוד 10 יחידות בסאאאמק+ מה עוד היה שם תזכיר לי ? אתה מזכיר לי את הישראלים שיושבים באיזה חור בגוליבר בקאו סאן ומספרים לזונה הנוכחית שהם /טייסים / בעלי בנק/ראשי ממשלה ועוד.... יאלה אחי , הגיע הזמן מזמן להחליף כינוי ואולי גם עבודה

ממש אתה לא מכיר אותי

ואתה מנסה להוציא אותי שקרן קודם כל זאת באמת נוסטלגיה וזאת לא הבחורה שאיתה אני נשוי לה עכשיו אלה בחורה מאיזור איסן שחשבתי שיש ביננו משהו וה-40 אלף זה למה שהייתי מוכן להוציא על הבחורה ההיא ועל השיהיה בתאילנד היום אני דיי מסודר בעיקר בזכות המשפחה שלה וגם בזכות הכישרון שלי לקנות ולמכור דברים (יד 2) וגם מכל מה שקרה בבורסה הניב לי רווחים יפים לקניית עוד יחידות קונדו. ה-4400 מה לעשות זה זאת העבודה שלי (עכשיו זה כבר 5100)ואני לא מיתבייש בה למרות שאני מרוויח יותר מקניה ומכירה של מוצרים אני לא מיתכוון לעזוב את העבודה שלי (גם אם הייתי זוכה בלוטו) שני דירות אולי לא ברמת אביב אבל כן דירות של כ-300K שקל שאחת אם משכנתא ולא של 200K אלה 160K והכוונה שלא מאשרים לי (אתה יכול לראות את זה) פחות שנים רציתי לסיים מהר את ההלוואה והם רוצים כמובן להרויח עליך אז 10 שנים זה מה שהם אישרו לי מיכוון שבנק רואה מה ההכנסה שלך רק על פי תלוש ולא מה באמת ניכנס לבנק אפה שמעת שיש לי דירות בכל העולם ? מהפה שלי זה בטוח לא יצא וכמה שלא תחפש בפורומים לא תימצא שקר כזה לגבי 10 קונדו עוד כחודש אני טס שוב לייבא מוצר כל שהוא שמכניס לי 2500 בשבוע אין לי בעיה להראות לך את כל ה-10 וגם לקחת אותך לסמוק פקאן שתיראה את אתר הבניה של עוד 10 יחידות .

קבל כמה תמונות

זאת תמונה מהבוקר שתיראה כמה ניתן לעשות בבורסה (מזה מיצתער שמכרתי לפני שטסתי) 100K יכולים להכפיל בכמה חודשים ל-200K-300K.

עכשיו הבנתי למה יצאת עליי ככה בהשמצות

נו ככה זה הישראלים רואים היזדמנות עיסקית ורוצים לשמור אותה רק לעצמם כנס לכאן ותיזכר מה רשמת לפני כמה ימים ורק לחדד לך מה שבנקוק לא אמר לך וזה שיש בנוסף ל0.5% גם תשלום מס למדינה ככה שכל חדר יכול לצאת לך 9000 בהט מס

קרלטון

New member
חפש...

אני סייעתי שנה שעברה באפריל לתכנן מול חברת בנייה בית בתאילנד, כולל לסכם עלויות חומרים ועבודה, לסגור את הבנייה מבחינת תקציבית ואשכרה לוודא שזה יבוצע (ואכן בוצע בתקציב שציינתי למעלה) , אז לך תחפש את החברים שלך פספורט יא מג'נון
เย็บปากฝรั่งบ้า ไปเล่นพัทยาดีกว่า

פספורט

New member
ויגדלו המלפפונים וירביצו לגנן ../images/Emo6.gif

טוב לפי מה שקראתי שניכם מתעסקים בגרעינים , מה שאני שכחתי אתם עוד לא למדתם...לא נורא.. אתה אחד למיליארד כתבת שאתה לא מכיר אותי , מה לעשות ? לא לכל אחד יש את הכבוד להכיר אותי...זה לא כל כך פשוט.. אתה קרלטון ירדת מהפסים לגמרי , מי לימד אותך ככה לכתוב בתאי "סתום את הפה פראנג משוגע ועוף לפטאיה" (מנהל לתשומת לבך , תן לו אזהרה על כתיבה לא מנומסת) אני זוכר אותך כשהתחלת לכתוב כאן היית ילד טוב בנגקוק , נראה לי שהמעבר לישראל הכניס אותך לטראומה
טוב חברים , קחו הכל בקלות , היה קצת משעמם לי היום וזאת התוצאה, יש לכם קצת מושג בנדלן אממה שניכם קטנים עלי . אם יהיו לכם קשיי נזילות אני תמיד כאן , יאללה עפתי... โกหกนั้นตายตกนรก

למעלה