בניית בריכה

yog11

New member
בניית בריכה

מהי עלות בניית בריכה בסיסית של כ-30 מ"ר ? האם יש לקחת בחשבון בעיות מיוחדות או דברים אחרים שבהם יש להתחשב?

nexnor

New member
זה מאוד תלוי

קודם יש את ענין הרישיון, ותשלום עבור אחוזי בניה. לאחר מכן האם זו בריכת בטון היקרה ויתר או המתועשת הזולה יותר (בין 40000 וצפונה) יש פתרון זול יותר שלא דורש רישוי, וזהו הבריכות העליות. http://www.pool-center.co.il/category.asp?catID=228 http://www.g-p.co.il/ http://www.seaspeed.co.il/pools_main.htm אין לי ניסיון איתם, גם אנ בתהליכי בדיקה

mol3

New member
מה שקובע את עלות הבנייה זה העומק

הגודל, לא אומר הרבה. ככל שהבריכה עמוקה יותר, הכוח הפועל על הקירות רב יותר. כתוצאה מכך, הם מתוכננים להיות עבים יותר ובעלי מנת זיון גדולה יותר. וכמובן, שככל שהיא עמוקה יותר, הנפח שלה רב יותר וכל העבודה גדולה יותר. דבר נוסף שקובע, הוא סוג הקרקע בה צריך לחפור. ככל שהיא קשה יותר (סלע נניח) העלות גבוהה יותר. גם קרקע רכה מאד (חול) היא בעייתית כי שיפוע הקרקע מצריך חפירה של שטח רב יותר, או ביצוע דיפון. האידאלי זו קרקע ללא סלע, עם זוית שפיכה תלולה. צריך לקבל סקירה קצרה (מקונסטרוקטור) של השפעת העומק על עלויות מבחינת כוחות הפועלים על הקירות, סוג הקרקע, ואח"כ לעשות את כל התחשיבים ולהכניס את נושא הנפח מבחינת כמות בטון, זיון, חפירה וכד'.

fireman

New member
אני לא מכיר בריכה מאלומיניום

אני מכיר בריכות מנירוסטה וגם להן יש צורך בהכנה של קירות ותחתית בטון כמו בריכה רגילה (במידה והיא שקועה). ההבדל הוא חומר החיפוי הפנימי שהוא אחד הגורמים שלהם משמעות גדולה מאוד בנוגע לשורה התחתונה בחשבון.

roschjunk

New member
מישהו מכיר את הבריכות העיליות?

מישהו מכיר את הבריכות העיליות שמר נקסנור דיבר עליהם? האם אני צריך רשיון בניה אליהם?

בינא

Member
נדרש רישוי לכל סוג של בריכה קבועה

האישורים הנדרשים הם מ-3 רשויות: משרד הבריאות משרד הפנים באמצעות ועדת בנין ערים הרשות המקומית. גם לבריכות עיליות יש להתקין גדרות בטיחות למניעת טביעה, מערכות סינון וניקוי מתמיד למניעת מחלות ואישור לשימוש חריג במים תוך הוכחה שיש להיכן להזרים אותם כשמרוקנים את הבריכה (אסור לביוב). ניתן להשיג רישוי לבריכה מכל סוג, ע"י אדריכל/ית המתמחים בנושא, תוך שמירה על כל הכללים והחוקים. מקבל את כל מה שכתבה איריסג כלשונם ומאותן סיבות לנו גם אין בריכה בחצר...

roschjunk

New member
אשמח לדעת מה דעתכם בנושא בריכות?

האם אתם בעד או נגד? אנחנו בשלבי תחילת בניה ושנינו מעוניינים

איריסג

New member
בעיני - דבר מיותר ומסוכן

אני גרה בישוב שבו יש לא מעט בתי מידות עם בריכות. לא "גיגיות". בריכות ממש. לפני שנה ומשהו קרה כאן אסון, כשילדה בת שנתיים ביקרה אצל סבה וסבתה - יצאה עצמאית לחצר, נפלה לבריכה וטבעה למוות. ואני חושבת שאם נעשה חיפוש בארכיון העיתונות נגלה שהיו כאן בישוב עוד מיקרים כאלה במהלך השנים. בריכה פרטית זה אולי נראה כייף... "פול פארטיס" וכו'. אבל תזכרו איזו אחריות מטורפת מוטלת עליכם כאשר יש לכם בריכה בחצר. הצורך להשגיח כל רגע על הקטנטנים שלא יצאו לבד לחצר, האחריות למקרה שבו במהלך אירוח של חברים, חס וחלילה אחד הילדים יפול ויפצע, או חלילה יטבע - זה על הראש והמצפון שלכם, והכי חמור - גם אם כמה פרחחים יסיגו גבול ויכנסו לחצר ל"שחיה לילית" ללא רשות - ואחד מהם יטבע - גם אז האחריות עליכם (לא רק עליכם - אבל יש עליכם אחריות). חוץ מזה - אתם באמת רוצים להפוך למתנ"ס השכונתי??? אתם פתאום תראו שאתם האטרקציה של השכונה - כולם רוצים לבוא בשבת אליכם, כולם מתעלקים על הבריכה שלכם וכו'... עדיף לעשות מנוי לקאנטרי.

fireman

New member
מי שרוצה בריכה יידע לבנות אותה

גם בצורה כזו שהיא תהיה בטוחה. אני מכיר 2 מקרים, בשניהם מדובר בבית עם ילדים קטנים וגם אם הילדים ממש ממש יתעקשו, להכנס לבריכה הם לא יצליחו. במקרה הראשון הבריכה היא מתחם מופרד ומגודר מכל שאר החצר בבית, השער מופעל ע"י אינטרקום בלחיצה מתוך הבית או בפתיחה מבפנים, ז"א אם את לבד, אין להכנס לבריכה כי אין מי שיפתח אותה, גם לא מפתח, כי אין.... גם הפתיחה עצמה של השער מופעלת ע"י קודן שמותקן בגובה של 2 מטר מהרצפה.... גם אם ילד יעלה על כסא, אין לו סיכוי להגיע אליו. במקרה השני תריס חשמלי סוגר את הבריכה וגם המתחם עצמו מוקף בגדר ושער נעול על התריס הזה אפשר לקפוץ, לרוץ וללכת. מסקנה, אם אתם באמת רוצים\צריכים בריכה, אל תאשימו את הילדים הקטנים בזה שאין לכם, כי גם לזה יש פתרונות.

לדעתי בזבוז

למרות שמתוכננת בריכה בביתי- זה רק על מנת שינתן רישיון (באיזור בו אני בונה כמעט ולא נמכרים בתים ללא בריכות) ובדיוק בגלל שאני מכירה הרבה בתים עם בריכות אני יכולה לאמר שזה ביזבוז בזבוז משאבים בבנית הבריכה ובזבוז משאבים בתחזוקה בסוף גם המתלהבים שוחים בבריכה שלהם רק בסוף השבוע ובמהלך השבוע שוחים בקאנטרי אחרי/לפני האימון בחדר הכושר שלא נדבר על הבלאגן שזה יוצר, כל קרובי המשפחה שבאים לבקר בגלל הבריכה, חברים של הילדים שנכנסים ויוצאים מהבריכה לבית רטובים. בקיצור אני נגד

בריכה זה דבר משגע ביופיו

מים זה דבר נפלא, ( יאכטה זה דבר אדיר יותר מוילה ובהרבה מקרים גם עולה יותר .) בית עם בריכה וגשר מעל הבריכה בכניסה לבית, זה חלום, זה לא מתאים לי לכניסה כי המגרש לי רק 500 מ"ר ומוארך ואין מקום לבנות בריכה בכניסה, כי הכניסה היא בצד הצר של המגרש ,אחרת בודאי שהייתי בונה בריכה , ללכת לקאנטרי עם כל הכלור המסרטן שיש במים בבריכות ציבוריות , זה לא נראה לי . גם אם הבריכה הופכת לפיל לבן , כלומר היא כבר לא משמשת לשחיה, כי בדרך כלל מכשירי ספורט בבית הופכים לפיל לבן , עדיין נשאר האלמנט של היופי ואירוח זרים וקרובים ליד הבריכה הוא מרשים . לא מבין מה הניכור הזה ? אשתי יוצאת מגדרה בכדי לארח אנשים ואנחנו אוהבים שחברים ומשפחה באים אלינו להתארח. בכל מקרה אני חושב לבנות איזו מזרקה או מפל מים בגינה . תבדוק את הצרכים והתקציב שלך ותחליט

fireman

New member
אם אתה חושב שבבתים

הפרטיים לא מכלרים את המים ומחליפים כל שבוע יש לך טעות מרה מאוד.

מי שעושה כך לא מודע לבעיתיות של

הכלרה . עדיף להחליף מים זה גם חוסך את המשאבות ותחזוקה 30 קו"ב מים זה הרבה יותר זול להחליף מאשר להתעסק עם המשאבות

fireman

New member
30 מ"ק זאת לא בריכה

זאת גיגית גדולה. כשיש לך בחצר בריכה במידות של 12 על 7 מטר ובעומק ממוצע של 1.5 מ' אתה מגיע לכמות של 126 מ"ק מים שזה בערך צריכה ממוצעת של משפחה בת 5 נפשות במשך 7 חודשים. יש לי מכר טוב מאוד שבהתחלה דיבר בדיוק כמוך, אמר שהוא נכנס לבריכה רק אחרי מקלחת, היה מכסה אותה עם התריס בקנאות, מפעיל רובוט שמנקה את הבריכה בלי סוף ויום אחד כולם קיבלו דלקות בשתן בגלל זיהום שנוצר בבריכה. אתה לא יכול להחזיק בריכה בלי לבצע חיטוי למים באמצעים כימיים, לא רק למען בריאות המתרחצים בבריכה אלא גם לצורך מניעת התפתחות ירוקת בבריכה, ריבוי של חידקים וכדומה. להחליף מים פעם בשבועיים זה קצת לא מעשי במיוחד כשמדובר בבריכה שנעשה בה שימוש 365 יום בשנה תרתי משמע. צריך קצת להכנס לפרופורציות כי כל דבר שאנחנו עושים היום כחלק משגרת החיים בסופו של דבר יקום איזה דוקטור ויגיד שזה מסרטן... לחיות בתוך הבית זה מסרטן כי יש ראדון להסתובב מחוץ לבית זה מסרטן בגלל הזיהום באויר לשתות מים זה מסרטן כי גם בהם יש כלור לאכול ירקות זה מסרטן כי הם מרוססים לדבר בטלפון זה מסרטן בקיצור, נחזור לימי הביניים, נחיה בבועה, לא נצא ממנה אף פעם, ננשום חמצן ממיכלים ונאכל רק מה שגידלנו בגינה.

אתה לא טועה בכלל

עוד מעט נחייה כך אולי אני כבר לא אזכה לראות את הנבואות שלי מתגשמות אבל אתה בודאי תראה איך שהחיים על כדור הארץ הופכים ליותר ויותר בלתי נסבלים . http://news.walla.co.il/?w=//694816 אני צנוע לא הולך על בריכה גדולה, בריכות גדולות צריכות כבר התיחסות אחרת .

דורית1900

New member
יש חומרים נוספים לחיטוי

במקום כלור, וניתן להשתמש בהם. חוץ מזה, למה כלור במים מסרטן? הרי לא שותים את המים האלו. מהמעט שאני זוכרת בעניין כלור עם חומרים אורגניים במים אכן יוצר חומר מסרטן אם שותים את המים.

nexnor

New member
ובכל זאת...

אנו כן מעוניינים להוסיף בריכה, אנחנו כן חשבנו על נושא תריס גלילה שיסגור את הבריכה בצורה הרמטית, כך שזה מאין משטח. אנחנו לא חוששים מארוח, נהפוך הוא. מה שכן אשמח לדעת אם משהו פה מכיר את נושא הבריכות העליות? נאמר לי שהחוק שונה לגביהן אם כן מישהו יודע למה? האם דין בריכה עילית מתנפחת/בריכת סולמות וכו' כדין בריכה עילית מפלדה? והאם הן זהות לבריכות הפיברגלאס השקועות? לפי מה שהסיברו לי היות והבריכות העליות הן מבנה נייד, (גם בריכת הפלגה ניתנת לפרוק והרכבה) אין צורך ברישוי מלא ואחוזי בנין כמו לבריכה רגילה.

למעלה