בניית דירה חדשה מחולקת - בפינוי בינוי

lo1981

New member
בניית דירה חדשה מחולקת - בפינוי בינוי

הבניין שלי הולך לעבור פינוי בינוי שבסיומו אקבל דירת 5 חד'. אני גר לבד. וזו דירה גדולה מידי עבורי. אני חושב לבקש שיבנו אותה ממש מחולקת או לפחות עם אופציה קלה לחלוקה. (נראה לי, עדיף לעשות את התשתיות כבר בהתחלה, ולא כשהדירה מוכנה).

אני מתלבט האם לעשות זאת או לא (בא נשאיר את עיניין החוק לחלוקת דירות בצד) . ואשמח לשמוע דעתכם

האם זה מעלה / מוריד את ערך הדירה - בזמן המכירה העתידית?

תודה רבה

zammy

New member
זו בעיה כי אתה משנה סך יחידות דיור בכל התכנית

אתה מוריד ממספר הדירות שהיזם/קבלן/בעלי נכסים יקבלו בתכנית

otherwise

New member
לדעתי זה מוריד

אני מכיר עיר שבה זה מוריד, אך לא בצורה משמעותית.
המכירה יותר קשה בגלל נושא החוקיות - יש סיכון אם נתפסים והוא משתנה מאד מעיר לעיר, ולפי מדיניות העירייה באותה עת. לפעמים יש העלמת עין מדירות מחולקות, לפעמים מדובר בדרישה לאחד את הדירות, ובמקרים מסוימים זה הגיע לקנסות של מאות אלפי שקלים. הצד הקונה נמצא באיום מתמיד להיתפס (לפעמים מספיקה הלשנה), ולא הרבה רוצים לקחת סיכון כזה של אי ודאות, אלא אם זה באמת אזור שאין בו שום פיקוח (אני יכול לדמיין אזורים חרדיים כאלה). יכולות להיות גם השלכות על נטילת משכנתא מהצד הקונה שפוגעות בביקוש.
אם אתה רוצה לעשות את זה אתה צריך מידע פנימי לגבי העיר שלך ומה המדיניות בה. כדאי לך לשוחח עם מתווכים מהאזור כדי להבין מה קורה, לחפש באינטרנט באופן ממקד וכו'

עופר1002

New member
חלוקת דירה

אתה יכול לחלק את הדירה בצורה חכמה ולהשכיר.החלוקה צריכה להיות בצורה כזו שאם הסרת דלת או קיר גבס אתה מחזיר אותה למצבה המקורי בלי עלויות .

lo1981

New member
זו בדיוק הכוונה. לעשות אופציה לחלוקה

אני רוצה להנדס את הדירה. שבמידה וארצה יהיה פשוט מאוד לחלק אותה.
אני לא רוצה שזה יהיה באופן רשמי דירה מחולקת ל-2.
אלא שהצורה שבה היא בנויה, מאוד קלה לחלוקה. צריך למשל רק להוסיף קיר באמצע..
השאלה, האם זה יוריד/ יעלה את ערך הדירה?

תודה רבה

aeonf

New member
סביר להניח שלא ישפיע ואולי טיפה יוריד

עדיף לעשות לדעתי תכנון טוב ככל האפשר לאדם הסביר ו/או למשפחה ולא לעבריין שאולי יקנה ממך את הדירה בעתיד.

מורכב מאוד ולא סביר שיסכים הקבלן לבקשה

זה מוריד לו מהדירות שלו, זה לשנות היתר כדי לפצל וזה לבנות עוד חדרים רטובים ושירותים ועוד ועוד תשתיות לדירה.
&nbsp
מבחינת ערך אינטואיטיבית זה נשמע שלך זה משתלם לך יותר מדירת 5 חדרים אבל אתה נכנס לעניין של מיסוי שגם אותו צריך לבחון כלכלית. אתה צריך לבדוק מה שווי הדירות המפוצלות לעומת דירת 5 חדרים.
&nbsp
קח בחשבון שדירת 3 חד' היום זו דירת חדר + ממ"ד + סלון... לא הרבה אוהבים לעשות מהממ"ד חדר שינה.
&nbsp
&nbsp

למעלה