בניית טרריום.

ללוש 15

New member
בניית טרריום.

שלום! אני צריך ייעוץ והנחייה בקשר לבניית טרריום.הטרריום מיועד לניו גיני קרפט . אני רוצה טרריום שיספיק לו עד לסוף ימיו.כל מה שאני יודע זה שאני רוצה שהכל יהיה מעץ סנדוויץ מצופה בפורמייקה,והקדימה יהיה מזכוכית ,דלת הזזה.בנוסף אני רוצה להכין את המקום להכנסת מנורת חימום ולעשות חור באמצע כדי להכניס מקל שהנחש יוכל לשבת עליו( כמו שעושים ל-GTP). אני רוצה שתסבירו לי בבקשה איך עושים את כל התהליך הזה-ממי משיגים, לאן הולכים וכו'...ואם יש לכם הצעות ייעול לבי החומר והכל אז תגידו. קיצר תודה מראש לעוזרים.

ללוש 15

New member
עוד שאלה...חימום..

לגבי מנורה קרמית, היא צריכה בניית רשת כדי שהנחש לא יקבל כוויה? ובנוסף איך אני יכול להיות בטוח שזה יחמם לטמפ' רצויה. יש כאלו עם תרמוסטט?? מישהו יכול להבהיר את כל העניין הזה?

dreaming h

New member
שלוש ארבע ולעבודה

קודם כל, כל הכבוד על היוזמה, אני תמיד מעדיפה מלאכת יד אישית על קניה. ולעסק: קודם כל - שרטוט. איך אתה רוצה שהטרריום יראה, מידות, חומרים לכל חלק. שלב שני - נגריה וזגגיה עם השרטוט והמידות - לקבלת הצעת מחיר. חשוב להחליט - אתה רוצה לבנות לבד? רוצה שנגר ירכיב לך? פונקציה של מחיר וידיים טובות בדרך כלל. נגריות אפשר למצוא בכל מיני מקומות\ ואפשר גם למצוא חומרים מהסוג הזה בחנויות 'עשה זאת בעצמך', אם כי בדרך כלל יקר יותר. (אם זכרוני אינו מטעה אותי - יש פה בפורום איזה נגר, באבא, אם אתה שומע - וואן טו, צריכים פה ייעוץ...) לגבי המוט, יש טריק מוצלח יותר מלחורר את הטטריום. מכיר וילונות אמבטיה? מכיר את המוט שהם תלויים עליו? מכיר את הפלסטיק שמחזיק את המוטות האלו בקיר? אפשר לקחת פלסטיק כזה בכל צד בבפנוכו של הטרריום - ולהניח ביניהם את המקל. (מקל בעובי של מקל מטאטא). לגבי מנורה קרמית - לא חושבת שהן באות עם טרמוסטט. מה שכן, הייתי ממליצה על רשת שתמנע מהנחש להתקרב בכל מקרה. ובכלל, למה לא כבל חימום? ובכל מקרה - לא לאכלס טרריום ללא מדחום. לגבי מידות - קח בחשבון את הגודל הסופי הצפוי של הנחש - ותן לו אפשרות להתיישר ולהתמתח. אבל, כשהוא צעיר - לא לשכוח מקומות מסתור מספקים, למנוע יצירת חוסר בטחון. זהו. קצת מבוגלן, אבל מקווה שעזרתי. ערב טוב, ובהצלחה.

ללוש 15

New member
תודה על התגובה...

אבל תראי הבעיה שלי היא שאני לא יודע את המידות שאני רוצה ואני גם לא יודע לשרטט. הטרריום צריך לאלכס ניו גיני קרפט בוגר,אז הוא אמור להיות 1.60-1.70 מטר אורך. אבל מה עם העומק?! והגובה?!בגלל זה בעיקר פתחתי את השרשור... נראה לי שאם אני אדע מידות מדוייקות אני פשוט אלך לנגר ואגיד לו שירכיב לי תיבה במידות האלו ,לא? לגבי המוט לא ממש הבנתי למה התכוונת.. ולגבי החימום- הבנתי מהמאמר של רן שלא כדאי לחמם טרריומים גדולים עם חימום רצפתי. וגם איך אני אשים את הכבל? העץ יבודד..אבל במחשבה שנייה אפשר לשים דיקט ואלי זה יהיה טוב... בכל מקרה הנחש שלי קיבל כוויה מהכבל והווטרינר אמר להחליף למנורה...מה אתם אומרים על זה.? אני חושב שזה סבבה..אם אני אבנה רשת שתגן על הנחש. אבל השאלה האמיתית פה זה אם המנורה תיתן לי את הטמפרטורה הרצויה...

רן333

New member
בכלובים מהסוג שאתה מתאר,

אני מעדיף את אמצעי החימום שנקרא radiant heat panel. הוא בטוח יותר מנורות קרמיות, אינו דורש הפרדה מהנחש בעזרת כלוב רשת, הוא אפקטיבי יותר (מחמם שטח גדול יותר, ובצורה אחידה יותר), והוא גם חוסך במקום: מדובר באמצעי חימום שטוח, שנצמד לתקרת הכלוב, ואינו בולט כלפי מטה כמו שקורה עם נורות למיניהן. החסרונות היחידים של גופי החימום האלה הם: א. למיטב ידיעתי, לא ניתן לקנות אותם בישראל (יש להזמין מחו"ל, ויש לקחת בחשבון קניית שנאי setp-down שיאפשר להפעיל אותם במתח המתאים להם. ב. נדמה לי שהם יקרים יחסית לנורות קרמיות. בכל מקרה, אני משתמש בגופי החימום האלה כבר כמה שנים טובות, ואני מרוצה מהם מאוד. תמונה של דבר כזה תוכל לראות במאמר **הזה** שכתבתי בזמנו. אני יודע שבארה"ב מקובל להשתמש בהם בכלובים גבוהים יחסית, שמאכלסים נחשים שאוהבים לטפס.

רן333

New member
את שלי הזמנתי לפני די הרבה זמן.

הזמנתי 7 גופי חימום כאלה, ואם אני זוכר נכון, זה עלה משהו בסביבות ה-3500 ש"ח, כולל המשלוח ומע"מ. אבל אל תסמוך עלי בעניין המחירים. גם מכיוון שהזכרון שלי לא משהו, וגם מכיוון שאולי תצטרך heat panel במידות והספק שונה משלי. עדיף לבדוק את כל זה בעצמך, באתר שאליו קישרתי קודם (משם אני הזמנתי את גופי החימום).

רן333

New member
עדיף לשאול מישהו שיש לו ניסיון

בגידול תת-המין הזה (כמו יונתן, למשל). מה שאני יכול לתרום לך בנושא זה רק דברים שקראתי: 1. בדף מידע של הברקרים (vpi) קראתי שהם מחזיקים את הפרטים הגדולים ביותר שלהם בכלובי Vision במידות של '3 על '2 (שזה בסביבות ה-90 על 60 ס"מ). 2. יצא לי לקרוא על צעירים מתת-המין שעליו אתה מדבר שמרגישים חוסר בטחון בכלובים גדולים מדי, וכתוצאה מכך מאבדים את התיאבון. אני לא יודע מה הגיל של הנחש שלך, אבל אולי כדאי לקחת בחשבון גם את הנקודה האחרונה. ושוב, כאמור, נראה לי שעדיף לשאול מישהו שיש לו ניסיון בגידול הנחשים האלה.

TAINTED SAINT

New member
ואם יותר לי להוסיף...../images/Emo13.gif

לכל מי שבונה טרריום ורוצה לחסוך המון כסף על חומרים טבעיים\אביזרי קישוט טבעיים,ליצירת מראה של "סביבה טבעית" לבעלי החיים שהוא מגדל,או לטרריום תצוגה,לפני שתתחילו להוציא את מיטב כספכם בחנויות לחיות,בקרו בשלושת המקומות הבאים- 1.סוכנות "כל נוי",כפר בארה,ליד צומת קסם [כמה דקות מראש העין],יבואני קליפת עץ שעם,בכל גודל שרק תרצו,כמו כן יבואני ענפים מדהימים,"צינורות" מענפי קקטוס חלולים,ועוד אלף ואחד דברים בפרוטות [יחסית למחיר שתשלמו על אותם דברים בחנות חיות]. 2.משתלת "אפיפית"מושב גאליה [שתי דקות מכפר הנגיד],משפחת סרוסי,לפי תאום טלפוני מראש,צמחי אוויר,סחלבים,שעם ועוד. 3."טופית"-יבואני אבנים וסלעים דקוראטיביים,ליד כלא השרון,מחלף הדרים. לשלושתם יש אתרים ברשת.שניים מהם לא פתוחים בשבתות. ושוב,הכל עניין של טעם אישי והעדפה אישית,למי שמגדל למעלה משניים-שלושה נחשים,אין באמת זמן להתעסק עם "תצוגות נטוראליסטיות",וההעדפה היא להחזיק את הנחשים לפי השיטה האמריקאית המינימאליסטית,למי שמגדל רק נחשים בודדים ויש לו זמן,אז בבקשה,ובהצלחה.

RandomFan

New member
כמגדל קרפט איריאן ג'איה(ניו גיני)

אני הייתי אומר שעדיף קצת יותר. כלוב של כמטר לפחות לזכרים יהיה טוב. לנקבות עדיף כבר להיות באזור ה1.20. בנוסף לזה יהיה מאוד נחמד אם הכלוב יהיה קצת גבוה יותר, בגלל שהם ידועים בחיבתם לטפס.

אני חושב שהמידות שציין רן

שבהן משתמשים הברקרים 90X60 רוחב על אורך הן מספיקות. אבל תמיד כדאי לתת יותר ובכל מקרה אם יש לך אפשרות אז למה לא לעצב טרריום גדול ויפה? לנחש זה בטח שלא יזיק. כמו שכבר ענו לך בנוגע לחימום: תדאג שהנחש לא יבוא איתו במגע ישיר כי כל דבר שמתחמם מאוד מסוגל לגרום לכוויות לאחר זמן קצר או ארוך שבו הנחש בא איתו במגע. תרמוסטט תצטרך לקנות ולחבר למנורה או לגוף חימום אחר שבו תשתמש. כנקודה גבוהה שבה יכול הנחש להתחמם אפילו יותר ממה שהוא יכול על הקרקעית אתה יכול לבנות מדף פינתי שעליו ינוח הנחש, זה יכול להיות נוח לנחש גדול מאשר ענף או מקל של מטאטא. אבל לצעירים מקלות של מטאטא בהחלט יכולים להתאים.

למעלה