בניית מודלים

מצב
הנושא נעול.

iknow

New member
בניית מודלים

בניית מודלים
בצעירותי רציתי להיות אדריכל. כיום בחרתי במקצוע מעט פרקטי יותר שמעניין אותי לא פחות. כרגע ברצוני להמשיך להתעסק באדריכלות כתחביב והחלטתי שאני רוצה לבנות מספר מודלים של בניינים שתיכננתי. אילו חומרים משמשים לבניית מודלים בדרך כלל (אני מתאר לעצמי שמדובר בסוג כלשהו של קרטון) ובאילו חנויות ניתן להשיג את החומרים הללו? אשמח מאוד לתשובה. תודה רבה רבה מראש לעונים.

Smileey Girl

New member
בעזרת קרטון ביצוע

בניית מודלים
בצעירותי רציתי להיות אדריכל. כיום בחרתי במקצוע מעט פרקטי יותר שמעניין אותי לא פחות. כרגע ברצוני להמשיך להתעסק באדריכלות כתחביב והחלטתי שאני רוצה לבנות מספר מודלים של בניינים שתיכננתי. אילו חומרים משמשים לבניית מודלים בדרך כלל (אני מתאר לעצמי שמדובר בסוג כלשהו של קרטון) ובאילו חנויות ניתן להשיג את החומרים הללו? אשמח מאוד לתשובה. תודה רבה רבה מראש לעונים.
בעזרת קרטון ביצוע
או בעזרת 'קאפה' בעוביים שונים. אפשר למצוא אותם כמעט בכל חנות אמנות,אני יודעת בוודאות שבאופיס דיפו/קרביץ יש אותם.

iknow

New member
קרטון ביצוע ו"קאפה", תודה רבה.

בעזרת קרטון ביצוע
או בעזרת 'קאפה' בעוביים שונים. אפשר למצוא אותם כמעט בכל חנות אמנות,אני יודעת בוודאות שבאופיס דיפו/קרביץ יש אותם.
סליחה על הטירחה, אבל יש לך מושג בנוגע לטווח המחירים? זה מאוד יקר?

moshikgulst

New member
חומרים לבניית מודלים

סליחה על הטירחה, אבל יש לך מושג בנוגע לטווח המחירים? זה מאוד יקר?
חומרים לבניית מודלים
החומר הכי נוח לעבו איתו הוא קרטון ביצוע, גיליון עולה כחמישה שקלים. ניתן ליצבוע אותו בספרי או אפילו בצבע גועש . אפשר להשתמש בקרטון גלי בצבעים שונים לצורך גגות או דימוי של פח. הכי טוב להדביק בדבק UHU במשך הזמן תצליח להגיע לכל מיני שיכלולים של המודל מחומרים שונים, כמו בלזה שהוא סוג של עץ דק אבל יקר, אפילו ליפה לסיבון אפשר ליצור מזה עצים למודל. יש ברחוב אלנבי בתל אביב, ליד כיכר המושסות חנות טובה למודלים, אבל קצת יקרה בשם וילנציק, כנס לשם ותתרשם. בחנויות ליצירה המקומיות יש גם מבחר וקצת יותר זול. בהצלחה

iknow

New member
אני מעט רחוק מתל אביב

חומרים לבניית מודלים
החומר הכי נוח לעבו איתו הוא קרטון ביצוע, גיליון עולה כחמישה שקלים. ניתן ליצבוע אותו בספרי או אפילו בצבע גועש . אפשר להשתמש בקרטון גלי בצבעים שונים לצורך גגות או דימוי של פח. הכי טוב להדביק בדבק UHU במשך הזמן תצליח להגיע לכל מיני שיכלולים של המודל מחומרים שונים, כמו בלזה שהוא סוג של עץ דק אבל יקר, אפילו ליפה לסיבון אפשר ליצור מזה עצים למודל. יש ברחוב אלנבי בתל אביב, ליד כיכר המושסות חנות טובה למודלים, אבל קצת יקרה בשם וילנציק, כנס לשם ותתרשם. בחנויות ליצירה המקומיות יש גם מבחר וקצת יותר זול. בהצלחה
אני מעט רחוק מתל אביב
אבל תודה רבה לך בכל אופן. בנוגע לדבק, זה דבק מיוחד כלשהו? מה מבדיל אותו מדבק מגע רגיל?

gerson1

New member
אפשר לייצר מודלים מכל דבר

אני מעט רחוק מתל אביב
אבל תודה רבה לך בכל אופן. בנוגע לדבק, זה דבק מיוחד כלשהו? מה מבדיל אותו מדבק מגע רגיל?
קלקר, קרטון, קרטון ביצוע, דיקט, קאפה סיליקונים גומי וסבון, גבס ועוד. גם בלזה כמובן. ניתן להדביק בכל דבר-דבק חם, דבק נגרים וכד' תלוי בחומר אותו אתה מדביק וברמת הניקיון הנדרשת מהמודל

איריסג

New member
קניתי השבוע חומרי גלם למודל

קלקר, קרטון, קרטון ביצוע, דיקט, קאפה סיליקונים גומי וסבון, גבס ועוד. גם בלזה כמובן. ניתן להדביק בכל דבר-דבק חם, דבק נגרים וכד' תלוי בחומר אותו אתה מדביק וברמת הניקיון הנדרשת מהמודל
קניתי השבוע חומרי גלם למודל
אני רוצה לנסות לבנות לבד את המודל של הבית שאנחנו בונים - קניתי קאפה 5 ס"מ (נדמה לי 5 חצאי גליונות, כל אחד זה משהו כמו 50*70) , כמה גליונות של קרטוני ביצוע,\ דבקים, סכיני חיתוך, משטח חיתוך, גליל שלם (למרות שאני צריכה ממש מעט) של טפט נדבק בהדפס עץ - כדי לדמות את הפרקט, סרגל מתכת וכו' - עלה לי בערך 200 ש"ח. (אפילו קצת פחות)

iknow

New member
אוקיי, נניח והחלטתי לבנות מודלים

אוקיי, נניח והחלטתי לבנות מודלים
גסים (כלומר, עד לרמת דיוק של קירות בתוך הבניין וגם כמה רהיטים גדולים (מיטה, מקרר וכד')) בעזרת קרטון ביצוע. איזה דבק אני צריך ואיפה אפשר לקנות אותו? יש לי עוד שאלה, טכנית, הדרך הבסיסית ביותר לבנות מודלים היא לייצר את כל הפיאות של הגוף שאותו ברצוני לייצר ולהדביק אותן, או שישנן דרכים אחרות כלשהן (אני לא מצליח לחשוב על כאלה, אבל מה אני מבין?) למידול טוב/יעיל/נוח יותר?

moshikgulst

New member
סוג הדבק

אני מעט רחוק מתל אביב
סוג הדבק
אני לא יודע אם הדבק רעיל או לא, אבל מה שטוב בו שלא רציך להשתמש בכמות רבע של הדבק על מנת להדביק משטחים טוב וחזק. לגבי חנות הדגמים יש להם אתר ברשת, ואפשר לבצע משלוח dgamim.com.

gerson1

New member
תלוי בדבק

סוג הדבק
אני לא יודע אם הדבק רעיל או לא, אבל מה שטוב בו שלא רציך להשתמש בכמות רבע של הדבק על מנת להדביק משטחים טוב וחזק. לגבי חנות הדגמים יש להם אתר ברשת, ואפשר לבצע משלוח dgamim.com.
תלוי בדבק
הפשוט ביותר להכין סט תכניות של הקומות, בקנה המידה אותו אתה רוצה, לחתוך את המסגרת ולבצע כנ"ל את משטחי החזית, בהנחה שרובן מישוריים. להוריד את עובי הקירות בצד אחד בלבד וראזי לייצר את המודל לגבי הדבק ישנם מסוגים שונים, מותזים, שפורפרות נוזליים ודבק חם שהוא מהיר וקל יותר להדבקה, מלכלך מעט

מצב
הנושא נעול.
למעלה