בניית מכונות מוח

בניית מכונות מוח

בין שיטוטי ברשת הגעתי להמון אתרים בנושאים שונים לגבי "כיצד להשתמש במוח" ובין כל החומר הכתוב אני נתקל מדי פעם בטכניקות מעניינות.. מדי פעם אתרגם לכאן טכניקה כזאת או אחרת, ויהיה מעניין לתרגל אותה ביחד עם אנשים אחרים ולראות כיצד אנשים אחרים מצליחים עימה. הטכניקה הזו נקראת בניית מכונות מוח - Mind Machines טכניקה פשוטה אם כי בעלת פוטנציאל אדיר: 1. דמיינו מכונת חישוב פשוטה ביותר. 2. דמיינו פעולה חשבונית פשוטה שאתה יודע את תשובה. נניח 2X4 3. דמיינו במכונה מקום שבו מכניסים את הנתונים של הפעולה החשבונית. 4. דמיינו את המכונה פולטת את התשובה באופן מיידי - חשוב לדמיין בדיוק מאיפה המכונה פולטת את התשובה. 5. יש לבצע זאת 10 פעמים עם הפעולה החשבונית הזו. 6. אחרי שזה מתקבל אוטומטית, ברגע שאני מכניס את הפעולה 2X4 המכונה פולטת 8 יש לבחור בפעולה חשבונית שונה ופשוטה, שאתם יודע את תשובתה, ואז לעשות את שלבים 1-5 שוב. 7. יש להתקדם בפעולות החשבוניות, אך עדיין עם פעולות שאתם יודעים את תשובותיהם.. חשוב לראות את התשובה נפלטת מהמכונה ולא לעשות את החישוב בראש!!! אחרי מספר תירגולים יש לנסות פעולה חשבונית פשוטה אך אחת שאת התוצאה שלה בד"כ אתם צריכים לחשב משהו בסגנון של 18X13 או 13.5X45 ולבדוק אם התוצאה שנפלטה ע"י המכונה היא התוצאה הנכונה. אם כן, אתם בדרך, תתחילו לסבך את החישובים, אם לא, תדמינו את אותה הפעולה החשבונית אך שהיא פולטת את התשובה הנכונה, כ 10 פעמים.. ואז נסו שוב.. מעניין עד לאילו פעולות חשבוניות ניתן להגיע.. בהצלחה, מיקי.

IshaiE

New member
מכונת המוח - עד לאן אפשר להמשיך?

מנסה את השיטה וזה נראה מבטיח למדי. עכשיו אני תוהה בקול (בכתב) על מרכיבי המכונה או יותר נכון על מרכיבי "המוח". מה דעתכם על שינוי נוסח השאלות בהמשך, לאחר יצירת הפעלה נכונה ורצף עבודה מוצלח, למושגים של ידע כללי? מהי בירת איסלנד וכו´? בהתחלה לגבי דברים שאנחנו יודעים אך נאלצים ל"חפש" בזכרוננו, אח"כ אפשר להמשיך לדברים שאיננו יודעים בודאות. מעובדות היסטוריות, דרך מושגים שלא נחשפנו אליהם וכד´. אם התוצאות ימשיכו לזרום באחוז נכונות גבוה הרי שאותו "מוח" שאנחנו מפעילים אינו רק שלנו אלא אולי "מוח" משותף לכלל האנושות. מין חיבור בין דמיון מודרך לתקשור ו"האני הגבוה" שלנו. ישי

לעוף רחוק על כנפי הדימיון

ה´אם´ שלך הוא גדול מאוד... וזה נהדר... כל עוד הוא מאפשר לך להמשיך ולהתנסות ולנסות עוד ועוד.. יש כאלו שמרוב ´אם´ימים יוצא להם כל הרוח מהמפרשים כי פתאום נראה להם שיש כל כך הרבה לעשות שהם לא מתחילים אפילו.. הרעיון באמת הוא להתחיל בצעד הראשון, בהתחלה.. ואח"כ לראות כיצד זה מתפתח.. לא שמנו לנו מטרה סופית אלה כיוון התקדמות .. כך שתמיד נוכל להגיע יותר ויותר רחוק, ככל שנתקדם במדרגות אחת אחת ולא עשר עשר..
בהצלחה מיק.

מאחורי הקלעים

רוח מדבר תודה לך. הטכניקה שהצעת פשוטה וגאונית. למה זה עובד? למעשה התרגול בדמיון מעביר מסר לתת מודע. התת מודע לפי מחקרים משפיע עלינו פי תשע מאשר המודע. בביה"ס מלמדים אותנו להתרכז ולהתאמץ כדאי ללמוד. מאמץ פונה אל המודע. בעזרת הדמיון המודרך אנו לומדים להרגע ולסמוך על עצמינו ובכך אנו פונים לתת מודע. בארה"ב יש היום גישה לימודית חדשה שנקראת intensive learning מקווה שאייתתי נכון. לפי השיטה הזאת מכניסים את התלמידים להרפייה ובעזרת הדמיות מלמדים אותם למשל מתמטיקה. פגשתי פעם מישהו שטען להוא למד 1000 מילים בצרפתית בדרך הזאת תוך שבועיים והוא זוכר את כולם. באמת תחום זה עדיין לא נחקר מספיק. יש בו המון פוטנציאל. שתפו אותי בתגליות שלכם במהלך ההתנסויות שלכם. אשמח להיות שותף. וכאשר אגמור לעבור דירה אצטרף לתרגיל.

detlef

New member
wow נשמע ממש מעניין! מישהו ניסה?

מישהו כבר ניסה את הטכניקה אני מת לדעת אם זה פועל או לא!

מתרגלים

א. אתה מוזמן לנסות גם כן.. ב. בסופ"ש האחרון הייתי בפסטיבל סגול והיו זמנים שבהם יצא לי לתרגל לכמה דקות, ביינתיים עשיתי רק פעולות חיבור של שני מספרים.. וביינתיים זה עובד.. לאט לאט אני מעלה את המספרים ובוחן את התוצאות.. אך לצערי עוד לא ישבתי לעשות רק את זה, בלי לעשות משהו אחר מסביב.. אבל אשמח לקבל תגובות ממך או מאנשים אחרים שמנסה את הטכניקה. מיק.

למעלה