בניית משחק מחשב

robb75

New member
בניית משחק מחשב

שלום לכולם אני האח הקטן של רוברט ( נעים מאוד ) מיקי! אח שלי מעצב מודלים טוב מאוד בסטודיו מקס ואני כועס עליו ומנסה לשכנע אותו לבנות משחק מחשב. אחי יודע לעשות מודלים טוב. אוקיי,עכשיו מה השלב הבא? איך אתה גורם לדמות שלך לזוז בהתאם למקשים? חבר שלי אמר שיש תוכנה מובנית עם כל הפקודות של לזוז הצידה,לטעון לירות וכו'. תוכלו לעזור לי ולהגיד מה לעשות? שלכם, מיקי

אם אתה רוצה לעשות הכל בעצמך אז

opengl או directx שזה כבר תכנות, ובשביל זה יש את פורום תכנות. כמו כן, שמעתי על תוכנות שעושות בשבילך את כל הדברים האלה (כלומר מתכנתות בשבילך את המשחק ואתה רק מספק להן מודלים, טקסטורות, עלילה וכו', אבל הן מוגבלות. אם אתה באמת רוצה לבנות משחק תלת מימד רציני אתה צריך ללמוד בעצמך. מקווה שעזרתי

robb75

New member
אולי תוכל

תוכל אולי להגיד לי את השמות של התוכנות "הקלות" שעושות לך את העבודה?

אני לא מכיר

כמו שאתה יכול לראות על השם שלי אני עוסק יותר (לפחות לומד (לפחות מנסה)) בתכנות ולא בתוכנות האלה שעושות לך את העבודה. לעומת זאת, יש מישהו שאני מכיר והוא מכיר כמה תוכנות כאלה. תנסה לחפש בגוגל משהו כזה אולי תמצא. אם אני אמצא את השם של אחת מהתוכנות האלה אני אכתוב.

Redjest

New member
המלצה שלי

נסה את Dark Basic. נחמדה, חזקה למדי, טטוריאלים נפלאים באתר של החברה, חינם ל30 יום(אני לא סגור אם זה 30 או 60), וגם אחרי התקופת ניסיון היא לא פשיטת רגל. יש גם אחת DEV (רק DEV לא DEVCPP) שאני לא מכיר ורק שמעתי עליה עוד דרך טובה היא לקחת מנוע גרפי ופיסיקאלי מוכנים מתוך משחק, (לדוגמה Unreal Tournament, Warcraft 3 ודומיהם) ובעזרת כלים שונים של החברה שמפתחת את המשחק, וכמה כלים שמישהו אחר פיתח לעשות MOD למשחק. כמובן שמשחקים שנעשו בדרך זו או בתוכנות שלא נקנו כחוק אינם ניתנים להפצה מסחרית. הכנת משחק איננה משחק, כדי להכין משחק מסחרי תלת מימדי ברמה גבוהה, נדרשים, על פי רוב, צוותים של: תלתיסטים מתכנתים פיסיקאים מתמטיקאים עורכי סאונד שחקנים(לקולות אנושיים, אם יש) דיבגרים תסריטאים ועוד אנשים רבים אחרים שלא עלו בדעתי ברגעים אלה, אם תסתכל בכתוביות של משחק מסחרי חדש, לא יהיה מפתיק עם תפגוש שם שמות של אלפי אנשים ועשרות תוכנות ומידי פעם גם כמה חברות בעלות שם. בעצם, במשחק מחשב המידול הוא חלק זעיר מכלל העבודה. בכל מקרה, שיהיה לכם המון בהצלחה, אם אתה מחליט ללכת על זה, אני אשמח לעזור.

למעלה