בניית פרגולה על קיר אבן ירושלמית

gsprukt

New member
בניית פרגולה על קיר אבן ירושלמית

שלום לכולם, יופי של פורום. רמה גבוהה של עבודות ואנשים נהדרים! מבטיח להעלות בקרוב תמונות של עבודות שלי. שאלה: עומד לפני קניית בית בשעה טובה. אני מעוניין לבנות פרגולה שמעוגנת על קיר מחופה באבן ירושלמית בסיתות עגול, לא אחיד. השאלה היא איך אני מעגן לקיר (כאמור, שאינו אחיד בחתכו) את קורת הרוחב שמחזיקה את קורות האורך? האם נדרשת יציקה כדי לייצר תמיכה אחידה לקורה? האם פשוט להצמיד את הקורה לאבן בעזרת ברגי הג'מבו? שיטה אחרת? צרפתי תמונה של הפרגולה הקטנה והכייפית שבניתי בדירה הנוכחית שלנו... סתם בשביל שיהיה מעניין. שבוע טוב, גיא

yulevi

New member
../images/Emo245.gif

בצל קורתנו.איננ בטוח שעיגון ברגי הג'מבו רק על החיפוי יהיה חזק מספיק,כדאי שתחשוב על אפשרות לעגן את הדיבלים מעבר לחיפוי בתוך הקיר שעליו הוסיפו את החיפוי,אך אינני בטוח שישנם דיבלים ג'מבו באורך כזה,לחלופין ישנם דיבלים ארוכים מאוד עם בורג דפיקה, ראיתי כבר באורך 20 סמ .ובעניין התמונות תמיד נשמח לראות תמונות וללמוד מנסיונך

milch

New member
ג'מבו ארוך

אישית השתמשתי ב-100 מ"מ, כנראה שיש גם ארוך יותר.

gsprukt

New member
ההגדרה "חיפוי" קצת מטעה

האבן עבה יותר מ10 ס"מ. אלא אבנים ממש, לא ציפוי. האם יש בעיה לעגן לאבן עצמה?

yulevi

New member
אין בעיה

האם או בנוי מאבן ירושלמית,או מצופה באבן ירושלמית,השאלה נובעת מזה שראיתי חיפויים בעוביים שונים, בכל אופן לגבי מה שכתבתי קודם במידה וזה ציפוי,עדיך שלפחות חלק מהדיבל יקובע בקיר המקורי,לפעמים אנחנו שומעים שחיפויים נושרים ומתפרקים,לכן מקדם הביטחון שלי

פפו

New member
מה שחשוב הוא שהקורה תהייה מקבילה לקיר

היות ובליטות האבן אינן אחידות, לדעתי כדאי לאבחן את הגבוהה שבינהן ולהכניס ספייסרים בייתר כדי שהקורה תקובע מקביל לקיר שאם לא, תצא הפרגולה לא ישרה

למעלה