בניית קבוצות

דקלוש א

New member
בניית קבוצות

שלום לכל המרפאות היקרות! אני עובדת השנה בדן חינוך מיוחד, לאחר שלבי ההערכה מצאתי שיש בגן מספר ילדית עם ליקוי במערכת הפרופריוצפטיבית, פועל יוצא לכך שהם אינן מתנסים באופן אקטיבי בחצר הגן (אלא לרוב שוקעים במשחק בארגז החול), מצאתי לנכון לבנות קבוצה שתענה על צרכים אלו- כשמטרת העל היא לעודד משחק אקטיבי במתקני החצר. אולם כאן גם עולה בעייה מאחר שאני מרגישה קושי לבנות קבוצה מובנית ואני קצת אובדת עצות מהיכן מתחילים. חשבתי להתחיל דווקא ממקום בטוח בשכיבה על רצפה, ובאיטיות לעבוד על התנתקות מהרצפה והסתמכות על המערכת הפרופריוצפטיבית (לדוגמה: לגלג כדור לאחור, לחקות תנועות על פי הוראה מילולית מבלי לראות ולאחר לבדוק האם האיבר במקום הנכון) ולאחר לפנות גם לעבודה על משטחים לא יציבים להעביר זאת לחצר. אני פונה לכל המרפאות עם הניסיון העשיר וחוכמת החיים (הרבה יותר מימני) בשאלות: האם קו המחשבה שלי נכון? האם אתן יכולות לתת לי טיפים או רעיונות העשרה? הערות או הארות יתקבלו בשמחה!!! קושי זה עולה בעיקר מהעדר עבודה משותפת עם מרפאה בעיסוק נוספת במקום העבודה, על כן אין לי עם מי להתייעץ- וזה מעיף אותי וקשה לי להמציא את הגלגל בכל פעם מחדש. בתודה מראש דקלה

נאוה ר

New member
אולי תסבירי לי למה בקבוצה?

ותסבירי לי האם יש גם חשש מהתנתקות מהקרקע או רק קושי באבחנה פרופריו.?

דקלוש א

New member
../images/Emo13.gifלמה בקבוצה? אז ככה:

1) הטיפול הקבוצתי חוסך זמן רב (שכידוע במשרד החינוך הוא מועט) 2)הטיפול הקבוצתי יכול להיות מעין קבוצת תמיכה (יש עוד חברים כמוני, אם הם מצליחים גם אני יכול) * חשוב לציין שיש חשש ניכר מהתנתקות מהרצפה, עמידה על משטחים לא יציבים וכדומה- על כן הטיפול בתחום זה הוא ממש תיפקודי. נ."ב סליחה על ההתייחסות המאוחרת פשוט לא יצא לי להגיע למחשב לפני כן. בתודה מראש דקלה

sarale20

New member
הצעה

אני הייתי עובדת הרבה עם המערכת הפרופריוספטיבית, כמו שאת אומרת לגלגל כדור, לדחוף כדור לדחוף קיר, לזחול במנהרה- אבל קודם כל עם הראיה. את ישר חושבת ללכת לבודד רק את המערכת הזאת, לפני שאת יודעת שהילדים בנו אותה טוב. אם את רוצה לעשות קבוצה תחשבי על פעילויות שמערבות הרבה גרייה, ורק יותר מאוחר על אתגרים. לגבי המתקנים בחצר, אם זאת המטרה שלך אפשר לדעתי לעבוד ספציפית על זה. אולי בטיפולים פרטניים תקחי אותם אחד אחד לחצר, ותעבדו בהדרגה על עליה למתקנים, אפשר לתת תיווך מדורג , קודם לעלות על המתקן בתמיכה מלאה, אח"כ רק עם יד, ככה הם יראו שזה נחמד ולא כל כך מפחיד ואולי בהמשך ירצו לנסות בעצמם. מה שכן אפשר לעשות בחדר טיפולים זה לבנות מסלולים שדומים למתקנים בחצר כשאת יכולה לדרג את רמת הקושי- להנמיך את הנדנדה, לנסות סוגים שונים של נדנדות שמאפשרות רמות שונות של יציבות לילד שיושב עליהם. יתרון נוסף בחדר טיפולים שיש מזרונים מסביב והילד ירגיש יותר בטוח שלא יקרה לו כלום אם יפול... בהצלחה!

למעלה