בניית קרדיט - השלב הבא

corrigenda

New member
בניית קרדיט - השלב הבא

תודה לפורום על העצות הקודמות.

תזכורת: לפני שנה וקצת פתחתי כרטיס secured דרך ולס פרגו, והשתמשתי לפי הכללים. האתר של הבנק נותן לך את מה שלדבריהם הוא הציון של Experian והוא מסתובב כבר כמה חודשים סביב 770 (אגב, הוא לא עולה בצורה מונוטונית אלא עולה קצת ואז יורד קצת, אבל לא מצאתי טעויות בנתונים והמגמה הכללית היא עליה אז לא דאגתי עד עכשיו).

נראה לי שאני מוכן לבקש כרטיס אמיתי (״רוצה להיות ילד אמיתי ככל הילדים״). איך אפשר לדעת איזה כרטיס כדאי לבקש בלי לקפוץ מעל הפופיק ולקבל דחייה?

הבנתי שיש בקשות ל - pre-approval, אבל גם להן צריך לדעת לאיזה טווח כרטיסים לכוון.

אני לא בטוח לגבי החוקים הרשמיים, אבל יכול לומר מנסיוני

שקיבלתי אמקס זהב וגם כרטיס של חברת תעופה כשהיה לי קרדיט של 730.
עכשיו כשיש לי קצת פחות מ800 אני מקבל הצעות לשדרוג לפלטינום... כך שבאופן אישי לא הייתי חושש לבקש כמעט כל סוג של אשראי עם הציון שלך של 770

ilanvag

New member
מה נותנים כרטיסי זהב או פלטינום? למה לקחת כזה?

שואל ברצינות, לא צוחק. אני מקבל גם הצעות שכאלה, ובדרך כלל מתלווים לכרטיס שכזה דמי שימוש כלשהם, אשר מתחילים במינימום סביב 70-80 דולר בשנה, ולפחות באחד הכרטיסים שהוצעו לי מגיעים גם לכמה מאות דולרים בשנה. אני פוסל את כל אלה על הסף.

יש לי כמה כרטיסי אשראי - כחול שקוף, אפור, כחול כהה, אדום, אפילו אחד ירוק -- כאשר המשותף לכולם הוא שאני לא משלם אגורה בתור שימוש שנתיים. בנוסף, רובם משלמים לי כסף בחזרה כדי שאני אשתמש בהם -- לא נקודות ולא מיילים, אלא ממש כסף. סתם לדוגמה, אחד הכרטיסים הללו שילם לי בחודש שעבר כמעט אלף דולר בחזרה, במזומן (זה כרטיס שמשמש גם לנסיעות ולהוצאות עסקיות...).

אני יודע שהמונחים "זהב" או "כסף" עושים הרבה רושם בישראל, וככה משווקים שם כרטיסי אשראי (וכולם נותנים את אותן נקודות דרעק, שאי אפשר לעשות איתן כלום). אני תמה לדעת מה נותנים הכרטיסים הללו בארה"ב?

דווקא בישראל אין שום ערך לזהב או כסף

אבל בארה"ב יש הבדלים בין כרטיסי האשראי ומה שהם נותנים. לדוגמא, כרטיס האמקס זהב של דלתא נותן הטבות משופרות של צבירת נקודות, Priority Boarding, Sky Club (אני טס הרבה יחסית וזה משמעותי עבורי). אני מרוויח המון נקודות, שאמנם הן לא כסף, אבל אין להן תוקף וזה מאפשר לחסוך לעצמי הרבה יותר כסף מעלות הכרטיס השנתית ($100 אם אינני טועה).
לגבי הפלטינום - דווקא פה לא ראיתי ערך מוסף על הזהב, ולכן לא הזמנתי אותו. הפלטינום יקר משמעותית (הפלטינום של אמקס עולה $550 בשנה), ולצרכים שלי הוא לא נותן ערך בשווי הזה שהזהב לא נותן. אולי אחרים יחשבנו אחרת ממני.

Yehuda500

Member
אין מקום לקביעה חד משמעית של

"נקודות דרעק, שאי אפשר לעשות איתן כלום".
את "הנקודות" שאני מקבל מקניות שממילא אני עורך אני מנצל, ביעילות רבה, לטיסות במחירי מציאה.
סתם דוגמאות: 32 דולר הלוך חזור נתב"ג קרקוב.
250 דולר הלוך חזור נתב"ג בוסטון.
אין לי מניות בחברות האשראי, אבל מידע מוטעה ומטעה אין מקומו כאן.

naf86

New member
לנו יש את הזהב

צוברים איתם נקודות הרבה יותר מהר.
&nbsp
ההורים שלי באים לבקר עוד מעט בארה"ב(באים אלינו ואז לטיול בחוף המערבי). אז רציתי לעזור להם עם הטיול. אז פדיתי חלק מהנקודות שיש לי לכרטיסי מתנה של hotels.com.
אז עכשיו הם חסכו מאות דולרים בטיול כי כיסיתי חלק מהבית מלון, שאותם הם יכולים להפנות לאטרקציות אחרות.
&nbsp
אני יכול כמובן להשתמש בנקודות גם בשביל כסף בחזרה, או כמו הדוגמא שהבאתי בשביל לקנות דברים שאני רוצה.
&nbsp

ilanvag

New member
נאף, אני מניח שאתה מתכוון לזהב של אמקס?

אם כן, האם הנקודות (או מזומן) שצוברים הוא משמעותית יותר גדול מאשר בבלו קאש, כך שזה שווה לשלם את דמי המנוי השנתיים?
&nbsp
תודה

naf86

New member
מן הסתם זה תלוי בשימוש

בזהב(וכן, אני מתכוון לאמקס) יש פי 3 נקודות כשמזמינים טיסות, פי 2 על מסעדות/דלק/סופרמרקטים. אם אתה מוציא המון כסף על הדברים האלו, מן הסתם תצבור נקודות הרבה יותר מהר, ואז תכסה את הדמי מנוי.
אני משער שיש כרטיסים יותר שווים. מתישהו אני צריך לעשות מחקר ולגלות מה הכי מתאים לנו. אנחנו משתמשים בכרטיס אשראי בצורה רצינית כי הבית ספר של הילדים והביטוח הרפואי על הכרטיס אשראי. לכן אנחנו צוברים מספיק נקודות מספיק מהר כדי לא לדאוג למנוי השנתי.
&nbsp
&nbsp

sikalas

New member
אילן, אתה יודע שאפשר לבקש לא לשלם את דמי הכרטיס?

מנסיון אישי -
יש לי כרטיס BOFA מעפן עם $49 דמי כרטיס שנתיים. אני שומר אותו כי הוא הראשון שלי וביטולו יפגע לי בהיסטוריה.
לאחרונה התקשרתי וביקשתי לבטל עמלה (כרטיס מעפן עם עמלת מטבע זר 3%) ואחרי כמה דקות הסכימה הנציגה לבטל עמלה של $60. אזרתי עוד אומץ וביקשתי לבטל גם את דמי המינוי. אז היא ויתרה לי גם על זה.
&nbsp
אולי זה יעבוד בעוד כרטיסים.

corrigenda

New member
כשאתה אומר ״קיבלתי״ אתה מתכוון

שהחלטת לבקש או שהציעו לך כבר pre-qualified? אם ביקשת, עשית פרוצדורה של pre-qualify או משהו דומה?

תודה

הגשתי אפליקיישן דרך אתר האינטרנט שלהם

אני הייתי מעוניין ופניתי אליהם, לא הציעו לי מראש. זה נכון לשני כרטיסי האשראי שיש לי.
היה לי דירוג אשראי טוב, אז פשוט הכנסתי את הפרטים שלי וקיוויתי שלא אדחה. העדפתי פשוט לנסות כי אם הייתי נדחה, אז הדבר הכי גרוע שהיה קורה זה שהיה יורד לי הדירוג לחודש-חודשיים (מה שקורה גם אם האשראי מאושר). לא כזו קטסטרופה.

richy13

New member
לא נראה לי שצריך לדאוג

ראשית, אני מכיר אנשים שאחרי פחות משנה (עם סקור של 700) הוציאו כרטיסי אשראי ללא שום בעיה (כולל אמקס פלטינום, צ׳ייס ספייר ריזרב וכו). וכמו שנאמר, הכי גרוע ידחו אותך והסקור ירד באיזה 10-20 נקודות לכמה חודשים ויחזור.

בנוגע לכרטיסים, כל מקרה לגופו. כרטיס אשראי ראשון תמיד טוב אחד חינמי (שלא מבטלים אף פעם). צריך לראות מה כל כרטיס נותן לך ואם שווה לך לשלם עבורו. לדוגמא, מי שטס הרבה, כרטיסים שנותנים 3-5% החזר על כרטיסי טיסה, מלונות וכו יכולים לכסות את העלות השנתית מהר מאוד. פלוס מקבלים הטבות כמו כניסה ללאונג׳ים, global entry בחינם, אין עמלות בחו׳ל, ביטוח השתתפות עצמית, לילות חינם במלונות וכו.

בנוסף, לרוב מקבלים גם ״מענק״ חתימה ששווה בקלות לכמה מאות דולר.

corrigenda

New member
טיפ טוב, תודה

לטווח הארוך אני באמת רוצה שני כרטיסים. אחד בסיסי של קשבק שאשאר איתו לטווח הארוך בשביל הסקור (כי על כרטיס הסקיורד שלי יש עמלות מיותרות ואבטל אותו כשאוכל). השני כרטיס נסיעות שנותן בונוסים ביונייטד. אני טס הרבה מה - hub שלהם ב - SFO ועמלות חו״ל הן הוצאה משמעותית ומיותרת עבורי.

richy13

New member
בנוגע ליונייטד

בנוגע ליונייטד, שים לב שיש 2 אופציות, לא בטוח מה יותר טוב:

יש את הכרטיס של יונייטד שעולה $95 לשנה, ונותן 2 נקודות על כל $1 על כרטיסי טיסה של יונייטד. הוא נותן עוד הטבות (מזוודה חינם בטיסות פנים, עולים קודם למטוס, כניסה ללאונג׳ שלהם וכו, אבל אם אתה טס הרבה ויש לך סטטוס אין בזה צורך)
לעומת זאת, יש באותו מחיר (גם לצ׳ייס) את הספייר פריפרד שנותן 2 נקודות על כל מה שקשור לטיסות, מלונות, השכרת רכב וכו. ואפילו מסעדות. וניתן להעביר את הנקודות לכל מיני חברות (כולל יונייטד ביחס של 1:1). ניתן גם למשוך ככסף (1%) או לקנות בזה כרטיסי טיסה 1.25%). ככה שלרוב (בייחוד עם יש ססטוס) זה יכול להיות יותר משתלם מאשר הכרטיס של יונייטד.
כמובן שיש גם את הריזרב, אבל הוא עולה מעט יותר (ונותן יותר)

למעלה