בניית שרת NAS

גיאורה

New member
בניית שרת NAS

הרכבת שרת NAS ביתי

שלום
יש לי מחשב לא בשימוש ויש לי NAS חדש בין 7 חודשיים
פיירול וסוויץ ואלפסק.
קניתי אותם לאיזה פרוייקט שלא יצא לפועל ועכשיו אין לי שימוש בו אז חשבתי לעשות דבר כזה...
אני רוצה לחבר אותו למחשב הישן שלי שלא בשימוש. ואותם לחבר לאינטרנט בNAS יש לי 6 כוננים.
אני שיהיה לי תוכנת ניהול לNAS שאני יכול להקצות כוננים
למשל:
כונן 1 לאבא שלי . ששם יהיה לו גישה חופשית לגבות את המחשב שלו . להוריד חומר לקחת חומר
כונן אחד יהיה שייך לי . שהוא יגבה את המחשב שלי מרחוק כל X זמן .
כונן אחר שאני יכול לתת גישה לאנשים { משפחה מורחבת} שיקבלו ממני קישור וסיסמה או משהו כזה. ויוכלו להוריד תמונות שלהם מאירועים ומפגשים שלנו.
וכך האלה....
הNAS והמחשב שיבו בבית אצל הורים שלי . יהיה לו פינה קבועה . ודולק קבוע כמובן. אני יהיה המשתמש הראשי ולי יהיה גישה לכל המערכת
כך שאני יכול לגשת מכל מקום בעולם לשרת הזה .

זה הNAS שקיים אצלי כרגע..
איך מתחילים מפה את הבנייה איזה ציוד עוד צריך
היום הייתי בחנות מחשבים, נתתי לו מחשב שקניתי ב3000 שקל . שהוא היה אמור להיות מחשב שרת . אבל הוא טוען שהמחשב הזה בנוי לעבודה רק על לינוקס ואין אפשרת להתקין עליו סרבר 2012 { והאמת אני מעדיך להשתמש במחשב הישן, ואת החדש למכור}
תודה רבה

lavifighter

New member
תהיה יותר ממוקד, אנסה לעזור

קודם כל איך השרת הזה לא יכול להריץ ווינדוס? מה כבר יש בו שווינדוס לא תומך? נראה לי מאוד תמוהה וממליץ לעשות בדיקה נוספת.
לגבי שרת NAS, הוא צריך להכיל מספר מרכיבים:
1. שרת-זכרונות ומעבד חזקים מספיק כדי להריץ את מערכת ההפעלה ואת התוכנה של הNAS(אם יש כזו), וכרטיס רשת.
2. דיסקים ובקר רייד(או שאתה רוצה בתוכנה? אני אישית ממליץ חומרה) שנתמך על ידי מערכת ההפעלה.
3. תוכנה שתהווה את הNAS-אפשרי שזה יהיה המובנה של ווינדוס, אפשר SAMBA בלינוקס, אפשר גרסת ווינדוס מובנית של אחסון, יש כל מיני.
4. מערכת הפעלה-אמרת שאפשר רק לינוקס, נראה לי תמונה. בעיקרון יש הרבה מערכות הפעלה תומכות.
6. כלי גיבוי סביר(מומלץ).
מאמין שאתה לא מחפש ביצועים בשמיים נכון?
אז תקשיב מה עושים בערך(שים לב שהמספור לא זהה למספור קודם).
1. מבחינת שירותי NAS, אני מאמין שאתה רוצה CIFS ולא NFS לכן הפתרון של ווינדוס המובנה אמור להספיק. אם השרת שלך באמת לא יודע להריץ ווינדוס תנסה איזה כלי חינמי וחמוד כמו freenas ודומיו או שתיקח לינוקס עם SAMBA.
2. מבחינת דיסקים בגלל שהביצועים פחות קריטיים נראה לי אפשר להסתפק בבקר בלוח האם אם יש לך כזה, אם לא אז אני לא ממליץ על המובנה של ווינדוס למרות שאפשר, שכן אני רוצה שהווינדוס יראה את הכל בתור דיסק בודד. לכן אם לוח האם שלך לא יודע, תחפש בקר רייד מובנה. פחות מכיר את אופציות הRAID המובנות בלינוקס, אבל נראה לי יהיה אפשר להשתמש בLVM. לא מכיר מה יש בפתרונות כמו freenas. מה שכן, יש חשש שבקר רייד לא ידע להשתמש בדיסקים שלך שאני לא יודע מאיפה הבאת(כמה גודל הם דרך אגב?) אז אולי כן נצטרך את המובנה, צריך יותר פרטים. מבחינת תצורת רייד לדעתי יהיה הכי טוב לך רייד 10 על כל 6 הדיסקים, ואם יש לך עודף נפח ובקר תואם אז 4 ברייד 10 ושניים hot swap.
3. מבחינת כרטיס רשת נראה לי אחד יספיק...
4. מבחינת הFW שיש לך, תאפשר גישה מבחוץ לרשת הפנימית רק בפורטים של SMB ורק למחשב הספציפי שלך שזה בעיקרון tcp 445 בלבד(אם יהיו בעיות ננסה נוספים, לפעמים צריך עוד כמה). יכול להיות שעדיף פה להשתמש באיזה VPN כלשהו(למשל המובנה של ווינדוס) כדי שלא לאפשר לכל האקר בעולם לפגוע לך במחשב, אני פחות מבין בזה או שאתה סומך על יוזר+סיסמה וFW והכתובת/DNS של המחשבים של המשפחה שלך קבועים.
5. ברמת השרת, תיצור quota על הדיסקים(יש כזאת אפשרות בווינדוס) שזה למעשה יהיה כמה גודל אתה נותן לכל אחד. זה NAS, לא SAN, לא נותנים "כונן" אלא תיקיות עם גודל. תיתן לכל אחד quota ושיתוף משלו. מומלץ בחום להוסיף $ בסוף השמות של השיתופים כדי שיהיה יותר לדעת אילו שמות קיימים(יש הרבה סיבות למה זה חשוב).
6. מבחינת יוזרים תיצור לכל אחד יוזר משלו ותגדיר שהם יצטרכו להחליף סיסמה מידי פעם(לשיקולך מתי). אין צורך לדעתי בAD, מספיק יוזרים מקומיים במחשב שלך. מבחינת הרשאות, אל תיתן לשום משתמש חוץ ממך הרשאות אדמין על השרת אלא רק כתיבה וקריאה בשיתופים הספציפיים שלהם. אל תיתן לשום קובץ שהוא הרשאות everyone.
7. תסרוק את הקבצים אחת לכמה זמן עם תוכנת אנטי וירוס.
8. תמצא תוכנת גיבוי פשוטה וחינמית(פחות מכיר כאלה אז תחפש בגוגל) בשביל הגיבויים שאתה רוצה. שים לב שחלק מתוכנות הגיבוי יצטרכו שינוי כלשהו בFW.
&nbsp
אשמח לתשובות ממך וגם מביקורת מהאנשים שפה.

lavifighter

New member
חבל שלא פנית אלינו לפני הקנייה, יש פתרונות יפים ופשוטים

למטרות שאתה רוצה יכולת לקנות פתרון NAS קטן לשימוש ביתי שכולל כמות קטנה של דיסקים, ופשוט מאוד להפעלה וקנפוג, ואני לא מומחה למחירים אבל נראה לי יעלה פחות מ3000. דוגמה: QNAP.

F00D Is G00D

New member
לא נראה לי שאתה צריך שרת בנוסף ל nas

ה nas שלך (נראה כמו px6 300) הוא לא סתם דיסקים שאתה מחלק, הוא מערך אחסון שלם, שיודע לעבוד גם עם cifs, גם ftp ועוד.
&nbsp
יש לו גם פיצ'ר שנקרא lenovoemc personal cloud שמאפשר לך לפתוח אותו לאינטרנט בקלות.
&nbsp
תשחק איתו קצת ותמצא הרבה תכונות מעניינות שלו.
&nbsp

lavifighter

New member
לא שמתי לב שהשרת שלו הוא כבר NAS ולא סתם מחשב

זה היה משנה את כל התמונה... הוא לא פירט על זה, ולא הסתכלתי על התמונה שהוא העלה.

רוני ד

New member
מה שיש לו זה NAS עם ממשק WEB מלא

כולל הורדה מטורנטים, יצירת יוזרים, ועוד ועוד.
&nbsp
איך צורך באמת לחבר לזה מחשב שינהל אותו

lavifighter

New member
קיצר נראה שאתה לא צריך עוד שום חומרה

רק לקנפג את המכונה שקנית ואם חשובה לך אבטחה אז לאפשר רק פורטים של smb(ו/או FTP אם אתה רוצה) אל המכונה.

בחיי שאני לא מבין מה אתה מחפש שגוגל דרייב לא יפתור

תמכור את הNAS ביד2 ובכסף הזה תוכל לעשות את המנוי הרחב ביותר לגוגל דרייב ושלום על ישראל.
100% אמינות, יכולות ניהול מעולות, גישה נוחה, סנכרון למובייל.
קיצר - לא צריך קטרפילר 950 בשביל לחפור בור של 20 ס"מ.

רוני ד

New member
יש הרבה מקרים ודוגמאות

כמו למשל מאגר שירים או סרטים גדול.
&nbsp
הוא צריך זמינות ושטח איחסון גדול - לגוגל דרייב יקח הרבה זמן לגבות מצד אחד, ומצד שני הוא יצטרך דיסק קשיח שישמור הכל.
אני לא מסכים שאפשר למכור NAS. אני כן מסכים שאפשר לעבוד גם וגם.

הרבה זמן? מה זה הרבה זמן? הוא עובד REAL TIME?

זה סרטים ומוזיקה. אז שייקח יומיים לגבות הכל, מה קרה? זה לשימוש ביתי.
אח"כ להוריד הכל משם זה שטויות ומאוד מהר. בימינו שלכל דחפין יש 100mbit מהירות הורדה בבית, איחסון ענן הוא סופר נגיש ונוח.
אני לא מוצא שום צורך בNAS לשימושים ביתיים סטנדרטיים. חבל על הכסף ועל ההתעסקות.

רוני ד

New member
זה לא שטויות מניסיון

ושוב, כשאתה מוריד את הנתונים אתה צריך מקום אצלך במחשב בשביל הסנכרון (אלא אם אתה מוריד קובץ קובץ) ולא לכולם יש קיבולות גבוהות כאלה במחשב.
&nbsp
אני משתמש בבית בשירות גוגל דוקס לדברים מסוימים ולדברים אחרים משתמש בגיבוי ביתי. אין פסול לעבוד בשניהם, לא צריך להיות סגור על דבר אחד.

למעלה