בניית תיק השקעות

anton11

New member
בניית תיק השקעות

שלום רב. אני מתכנן להשקיע חודשית סכום כסף קבוע (כ- 4000 ש"ח). טווח ההשקעה שלי הוא חמש שנים (וצפונה מכך). חשבתי על בניית התיק הבא: 50% - ארה"ב: כאשר חצי יושקע במבט s&p500 וחצי בקסם ראסל 2000. 25% - מדינות מתפתחות (לא החלטתי איה תעודה תתאים). 25% - אג"ח (שוב לא החלטתי איזה תעודה תתאים). מדיניות החלוקה נובעת מכך שהמינימום להשקעה הוא 2000 ש"ח (לפחות בתעודות הנוגעות לארה"ב) - כך שהקנייה תתבצע אחת לחודשיים. יש לכם המלצות לשינויים או לבחירה אחרת של תעודות? תודה מראש.

מפרנס את הבנק?

אתה רוצה לפזר 4,000 ש"ח בין 4 תעודות?????? רק העמלות ק/מ - שעל סכום כזה יש סכום עמלה מינימלי של 20 ש"ח לכל פעולה בערך יהרוס לך את כל הרווחיות אם תהיה...... תשקיע את הכל בתעודה אחת !

moranach

New member
לא חייבים לעבוד דרך הבנק....

ולא חייבים לשלם עמלות שערוריותיות.... תפנו אלי בפרטי למידע נוסף.

anton11

New member
לא מפרנס את הבנק

אני לא סוחר דרך הבנק (דרך הראל) כך שאני לא משלם מינימום.

moranach

New member
תשובה

קודם כל - אתה צריך להיות מודע לסיכון הגלום בתיק ש-75% מהאחזקות בו הן מנייתיות. לטווח הארוך הסיכון יורד, שכן ההיסטוריה מלמדת אותנו ששוק המניות עולה בקצב ממוצע של בערך 10-12% בשנה, אבל רק אם בוחנים בתקופות ארוכות. שנית - החלק האג"חי - אם אתה מתעקש על תעודת סל המבחר נמווך יחסית - יש את קסם אגח צמוד וקסם שחר קסם אגח גמבו ובקרוב את תל בונד 20. תוכל לגוון קצת עם קרנות של אגח להמרה או אגח אחר. דווקא בשוק האגח יש קרנות טובות שמכות את המדדים לאורך זמן (פורסם בדה-מארקר לפני שבוע שבועיים). איקס (מה איקס?) - באשר לחלק המנייתי - אני חושב שזה לא חכם להקצות 50% מהתיק לארה"ב, אלא לפזר על שווקים מפותחים אחרים (אירופה, יפן וכו). האם ישראל מבחינתך היא שוק מפותח או מתפתח? האם אתה לא מעוניין להשקיע גם בבורסה המקומית? שווקים מתפתחים - גם פה כדאי לפזר על פני כמה אינדקסים לדעתי (יש המון תעודות כאלו - הודו, סין, קוריאה, רוסיה, מזרח אירופה, אמריקה לטינית וכו'.) יש גם תעודות על סקטורים - תעשיות מים, כימיה, בנקאות, נדלן וכו'. הייתי מציע לך לעשות טיפה יותר שיעורי בית לפני שאתה מחליט לסגור כסף לכמה שנים. שיהיה בהצלחה מורן

anton11

New member
תשובה

1. קיימת קורלציה בין ארה"ב לאירופה, לאורך השנים השוק האמריקאי עלה על מקבילו האירופי. 2. אני מסכים איתך שיש לתת משקל לשוק כמו יפן. 3. סקטורים שונים נשענים על "אופנות" המטרה בהשקעה באינדקס כמו ראסל 2000 לאורך שנים הוא להפחית את ההשפעה הזו. 4. אני בהחלט מסכים איתך שיש לעשות ש"ב, הפורום הוא מקום מצוין לעשות אותם.

הצעה ראשונית שלי אליך - תעזוב

את הבנק ותעבור לברוקר פרטי - שם אין עמלות מינימום ושאר חרטות. תעשה לשם הוראת קבע מדי חודש, וכשהכסף יגיע לשם תבצע איתו את הפעולות הנדרשות. זה אולי נראה לך בעייתי ודורש מעט יותר התייחסות, אבל החיסכון בעמלות יכול להגיע למעל 1000 שקלים בשנה (2 ש"ח עמלת מסחר מינימום כפול 24 טריידים בשנה- 600 ש"ח, 0.7% דמי קניה 336 ש"ח, דמי שמירה יקחו ממך עוד 24 ש"ח לחודש, עמלת שורה, עמלת טיזי ועמלת זיבי. תעבור לברוקר פרטי ותעזוב את העושקים בבנק

אומברט

New member
עוד שאלה דומה

יש לי 20000 ש"ח שמיועדים להשקעה ארוכת טווח (10 שנים לפחות) במניות. תכננתי משהו כזה: 15000 בתיק של תעודות סל גלובאלי: 26% ארה"ב 500 , 18% יורוסטוקס50 , 14% ניקיי225, 12% תל דיב 20, 7% סין, 5% רוסיה,אמריקה לטינית, הודו ומזרח אירופה (כל אחד 5%) ו- 3% סחורות. את שאר ה5000 בקרן גמישה של אנליסט. האם זה נראה הגיוני, או שזה יותר מידי תעודות סל על 15000 ש"ח? יש עוד הצעות לפיזור גלובאלי שיראה בערך כך?

אומברט

New member
לא נעים להגיד

אבל קשה למצוא בארץ קרנות נאמנות טובות שמשקיעות בחו"ל. עד שלא יכנסו לשוק פה קרנות אמריקאיות ובריטיות אני באמת מעדיף להשקיע במדדים.

ב-20 אלף שקל ההבדל לא יהיה כ"כ גדול

תמצא קרן חו"ל טובה וזה הכל. העלות המשוקללת שלה מול מה שתוכל לעשות בבנק תהיה זולה בהרבה.

אומברט

New member
נכון

נכון, צודק, קיבלתי. תגיד משהו, התשואה שהם מציגים זה אחרי ניקוי דמי ניהול או לפני? (רק שאני יהיה בטוח)

למעלה