בניית 120 מטר

ס ו ל ה

New member
בניית 120 מטר

שלום לכולכם, אני פונה בעיקר לאלה אם יש שבנו בית קטן....... אני קוראת כאן כבר די הרבה זמן... אנו בתחילת תהליך תוכנית לבית כרגע אנו עומדים בפני מצב שמסיבות שונות יש באפשרותנו לבנות 117 מטר. האם לדעתכם המלומדת :) ניתן לבנות בית אולי קצת צפוף אך נעים וחמים עם ארבעה חדרי שינה כולל הורים וממ"ד? אנחנו לא רוצים קומה שנייה... לפחות לא כעת. והמירב שניתן לבנות הוא 117 מטר על קומה אחת :( תודה

efratcn

New member
נשמע לי צפוף

אנחנו מרחיבים בית קיים ובסופו של דבר יהיה 135 מ"ר (לא כולל מרפסות) עם חדר הורים+3 חדרי שינה ומטבח וסלון בגודל כולל של כ-62 מ"ר. אין שירותי אורחים ואין פינת אוכל (מבחירה לגמרי). לא רואה איך אפשר לצופף יותר מזה. אני מכירה בישוב שלנו בתים בגודל של כ-120 מ"ר עם 4 חדרי שינה אבל החדרים קטנים מנשוא והחללים הציבורים פיציים. ממש. עדיף כבר לבנות 3 ח' שינה ושהחללים יהיו גדולים יותר. אני לא מבינה את העיקרון אבל בניה במפלסים (לא קומות) אמורה לצמצם קצת מטראז'.

efratcn

New member
מטבח וסלון ../images/Emo13.gif

טרם התחרפנתי

בינא

Member
117 מ"ר עם 4 חדרי שינה? בואו נעשה חשבון...

4 חדרי שינה של 11 מ"ר כל אחד (1 מהם הוא ממ"ד) = 44 מ"ר סלון + מטבח + פינת אוכל + מבואת כניסה + מעברים = 60 מ"ר 2 חדרי שירותים >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> = 13 מ"ר סה"כ = 117 מ"ר מה שנשאר עכשיו זה רק לתכנן את זה. האם זה אפשרי? בוודאי שכן! אורך המבנה יהיה 11.7 מ' ורוחבו 10 מ'. האם זה מה שמאפשר המגרש?

ס ו ל ה

New member
תודה בינא,

כן מבחינת תשכית הקרקע כן... למרות שהמיגרש 340 מטר, אבל זה מורכב אז לא אכנס לזה... 60 מטר למבואה, והמעברים ופינת האוכל נשמע פיצקי... האם ראית בתים כאלה שניראו אחרי תיכנון טוב.. ומצאת אותם סבירים?

בינא

Member
החוכמה היא לתכנן עם מינימום מעברים

וכן, זה אפשרי בהחלט: סלון = 30 מ"ר מטבח = 12 מ"ר פינת אוכל = 10 מ"ר מבואה = 4 מ"ר מעברים = 4 מ"ר...כי לא צריך יותר. סה"כ = 60 מ"ר.

calya

New member
ושכחת: תוספת של 10-15 אחוזים על מעברים,

מסדרונות, מדרגות, קירות וכו'. כלומר אם ספרת 117 מ"ר בחדרים ופונקציות זה לפחות 130-140 מ"ר. תשאל כל אדריכל

בינא

Member
לא שכחתי כלום - לא קראת נכון

אין מדרגות כי לא צריך - קומת קרקע בלבד... המעברים בחישוב. מי שתכנן ובונה גדול, לא יכול להבין בניה בקטן. בעברי תכננתי ובניתי מאות יחידות דיור בקיבוצים במעבר ללינה המשפחתית של 70 מ"ר עם 3 חדרי שינה, סלון, מטבח ופ"א... אז לא היה צורך בממ"ד כי כל הבית היה מבטון והמקלטים מפוזרים בדשאים, אבל מוכח וברור שניתן לגור בצמוד קרקע שאינו עולה על 100 מ"ר עם 4 חדרי שינה בלי שום בעיה. נכון, זה יותר צפוף מבית של 200 מ"ר אבל הליכוד המשפחתי וחוכמת הילדים הגדלים כך...חבל על הזמן.

Tנעמי

New member
כמו שאמרתי - דירה

תסתובבו בפרוייקטים של קבלנים ותוכלו לראות לא מעט תוכניות של דירות 5 חדרים ב 120 130 מ"ר ושם זה כולל גם שטחים משותפים למה בכלל לבנות בית כזה? תקנו דירה זה יהיה זול יותר

ס ו ל ה

New member
למה החיבור הזה בין גודל

לבית פרטי... מבחינתי בית הוא בית... והחלום שלי לא נעוץ דווקא בגודל...אלא במרחב שיש לי מסביב, ובכך שאני לא צמודה לאף אחד. וזה לא קשור לכסף אלא לאילוצים אחרים.כפי שציינתי בתחילה. דירה היא מבנה בלי מעוף ויצירתיות,בית הוא מקום שאתה יוצר. מחיי הלא מאד ארוכים, מצאתי דווקא שאילוצים עשויים להביא למעוף ויצירה... ולכן פתחתי את ההתלבטות לפורום לשמוע ולקבל רעיונות עצות ושאר ירקות :)

פיטנגו4

New member
../images/Emo45.gifמזמן לא נהניתי

לקרוא תגובה, כמו שנהניתי מהתגובה שלך.
כל מילה זהב !!! (פרט לכך שלדעתי, גם דירה יכולה להיות עם מעוף) לתגובתו של בינא: אפשר לשחק עם הגדלים בהתאם לשיקולים שלכם. למשל: אם הממ"ד הוא מינימאלי 9 מ"ר, 2 חדרים הם רק 10 מ"ר כל אחד וחדר הורים 11 מ"ר - הרווחת עוד 4 מ"ר לחלל הציבורי והוא יהיה 64. בהצלחה

בינא

Member
המידות שנתתי לחדרים הן מידות ברוטו !

כולל עובי הקירות. ממ"ד של 11 מ"ר כולל בעובי קירותיו לא יותר מ-9 מ"ר נטו הנדרש ע"י הג"א. חדר של 11 מ"ר יכלול נטו רק 10 מ"ר וכן הלאה... רק המידות של המעברים ופ"א הם נטו כי זה מה שנשאר.

calya

New member
אני אסביר: זה לא מסנוביות.

אני גם לא מאמינה בבניית מפלצות ענק (בל נשכח שצריך לתחזק אותן). אבל בהחלט יש גודל מסויים שבית קרקע מכתיב ובניה מתוך רצון לחסוך במטראז' מאד מקשה על זה. בבית קרקע חייבת להות התיחסות לקרקע, זה משהו שחסר פה בהרבה תוכניות שעולות לפורום. זה אומר פרישה רחבה יותר על השטח. ויש גם את העניין של השווי: אנשים שקונים בית קרקע מחפשים מרחב כלשהו. דוד שלי מוכר בתים, או יותר נכון הוא יזם שבונה בניינים ושכונות ובתים באזור המרכז ואז מוכר. הוא הסביר לי שאם הוא רוצה למכור בית ואם הוא רוצה למכור דירה יש דברים מאד שונים מהותית שהוא חייב להקפיד עליהם - למשל סלון שבדירה יחשב *ענק* לא ימכר בבית קרקע כי לאנשים יש ציפיות שונות. כמו גם גודל החדרים שחייב להיות שונה בבית. לא יודעת אם זה משנה לך, לי זה משנה כי בסופו של דבר המחשבה היא שהבית הזה הוא גם נכס. ואם אי פעם חס וחלילה יקרה משהו שיגרום לי להזדקק להרבה כסף נזיל - הוא ימכר, בלי נקיפות מצפון.

פיטנגו4

New member
אבל

אפשר לבנות עכשיו מצומצם, כי זה מה שיש עכשיו מבחינה כלכלית, והאלטרנטיבה היא דירה, ולתכנן את המבנה כך שבעתיד אפשר יהיה להרחיב את הסלון החוצה. כל מה שצריך זה סבלנות, ואדריכל עם מעוף, זה הכל....

מסכימה חלקית

מסכימה עם כל מה שכתבת על בית הוא בית אבל במטראזים מצומצמים כל מר נוסף משפיע, ההבדל בין 117 מר לבין 130 מר הוא מורגש ומתבטא היטב את כותבת על דירות ללא מעוף, זה לא מחובת המציאות גם בדירות שקונים מקבלן אפשר להכניס אדריכל כבר בתחילת התהליך ולבצע שינויים בתוך המסגרת הבנוייה ולתת את הביטוי האישי ובנוסף, לדעתי, להכניס 4 חדרי שינה לגודל הזה זה פשוט יותר מידי

אמאדמא

New member
אנחנו כמעט הצלחנו...

היינו אמורים לבנות 120 מ"ר, בסוף יצא 137 מ"ר : 4 חדרי שינה כולל מזווה קטנטן במטבח, חדר ארונות ומקלחת ביחידת הורים ופינת משפחה. לדעתי זה אפשרי אבל צריך לרכוש ריהוט קטן יותר למשל,פינת אוכל לארבעה אנשים,ארון קטן,מעט חפצים, אין מקום לאגרטלי ענק וקישוטים כאלו,מוותרים על אי במטבח,יוצרים פתרונות אכסון חכמים (מתחת למיטות, בבויידם). אני אוהבת בתים קטנים, זה עושה לי הרגשה טובה.

למעלה