בנים/בנות

בנים/בנות

לא הכי פוליטקלי קורקט, אבל... יש לי הרגשה שב-QA יש (באופן יחסי) יותר בנות מאשר בצוותי הפיתוח. 1. איך זה אצלכם? 2. איך אתם מסבירים את היחס?

vinney

Well-known member
לא נתקלתי בזה...

במקומות בהם עבדתי זה היה די דומה...

boulderdash

New member
מעניין...

מעולם לא חשבתי על זה אבל מהנסיון שלי זה נכון, בכל המקומות שהייתי היתה מפתחת אחת על כעשרים וחמישה מפתחים, לעומת זאת, ב QA היתה לפחות בחורה אחת על כל חמישה זכרים. אין לי מושג למה זה, אני רק יכול לציין שכשאני מראיין בחורה אני מתייחס אליה באופן שווה כמו מועמד זכר... הלוואי היו יותר בנות, בכלל בתעשיה, לא רק ב QA.

T i k t a k i t

New member
../images/Emo13.gifאצלנו הבנות מהוות

כ50 % בQA (אז מה אם זה אומר בחורה אחת
) ובערך 40% מהפיתוח. (שזה אומר בערך 4 בנות.בקירוב
)

xslf

New member
קראת לי? ../images/Emo13.gif

במקומות בהם אני עבדתי, היו מעט מאוד נשים באופן כללי, גם ב-QA וגם בפיתוח, כך שלא יצא לי לראות הבדל משמעותי כלשהו כך או אחרת.

../images/Emo39.gifאז ככה:

שלום שאלה מעניינת...
בחברה הקודמת שלי היינו 4 בנות מתוך 40 עובדים, כשכולנו היינו אנשי QA.
בחברה הנוכחית, כל צוות הQA (שהוא אומנם קטן) מורכב מבנות, כולל ראש הצוות...עד לפני מספר חודשים היה שם בחור, אבל עכשיו אנחנו צוות של כ-6 בודקות ומנהלת QA. שאר החברה, שמכילה אנשי מקצוע שונים, מכילה לדעתי ברובה בנים. (ייצור, אלקטרוניקה, פיתוח...).

minidror

New member
לא חשבתי על זה....

אצלנו החברה מאוד קטנה, הפיתוח כולל 5 אנשים, מתוכם 2 נשים, ואת ה QA אני עושה (ואני בת). מה שכן אני יכולה להגיד, שאני לא מעוניינת לעבוד בפיתוח. למעשה, מתוך חבורה מגובשת של 10 אנשים שלמדנו יחד (מתוכם 6 בנות) אף אחת מאיתנו לא רוצה לעבוד בפיתוח, לעומת הבנים, שהם כולם רוצים.

T i k t a k i t

New member
מעניין..

האם יש לזה קשר לכך שQA נחשב עדיין,אצל חלק מהאנשים,כ"נחות" מפיתוח? כלומר -האם יכול להיות שסטאטוס חשוב יותר לבנים מאשר לבנות?? [אני בת,אני עוסקת בQA,לא בטוחה כלל וכלל שארצה לעבור לפיתוח]

boulderdash

New member
הכל שאלה של שאיפות

מעולם לא רציתי פיתוח, למרות שזה מה שלמדתי... אני אוהב QA וזה מה שבחרתי לי כקריירה, לא מצטער לרגע

T i k t a k i t

New member
זה ברור לי ...

אבל הרי לא ייתכן להניח שיש לרוב הבנות שלמדו מדמ"ח [ודומיו] ,נטיה גנטית לQA בעוד שלרוב הבנים דווקא נטיה לפיתוח ...ולכן אני תוהה מאיפה ההבדל בשאיפות. אגב-כשאתה אומר "קריירה",אתה מתכוון לכך שאתה עוסק בתחום כבר כמה שנים ?כי באמת רציתי לדעת ,איך העבודה הזו לאורך זמן,ולאן מתקדמים בה-מלבד ניהול צוות QA?

vinney

Well-known member
תלוי בחברה

בחברה שאני נמצא בה לדעתי הרבה יותר מעניין להיות בQC מפיתוח בחברה הקודמת בה עבדתי, הייתי מפתח, ו"פיטרתי" את הטסטרים שבדקו את האפליקציה שלי מרוב שהיו גרועים, כתבתי להם STP וSTD בעצמי.

vinney

Well-known member
אני נע לי בין התחומים

"ההתמחות" שלי זה פיתוח testing tools, אבל גם הייתי ר"צ QC בזמנו

boulderdash

New member
תשע שנים בתחום

התחלתי כבודק זוטר בסיום הלימודים, לא היה לי מושג מה זה QA, יש שלושה אנשים שאני חייב להם המון, הם היו לי למורים מצוינים. משם התקדמתי לראש צוות של שני סטודנטים, ולאחר מכן מנהל צוות עם זה אחריות על צוות של שבעה - עשרה מהנדסי בדיקות. משם לשם עברתי כמה מקומות גם בישראל וגם בארה"ב. לאן אפשר להתקדם, אני מניח שהרבה. נסיון שלי עם מנהלי QA שעבדתי איתם: 1. מנהל בכיר עם צוות של 40 מהנדסי בדיקות בחברת תוכנה מאוד גדולה בישראל. 2. מנהל בדיקות בכיר בחברת תוכנה מהגדולות בעולם 3. סמנכ"ל Engineering Services בחברת סטרטאפ מבטיחה בארה"ב. כמו שאת רואה, יש הרבה אפשרויות, זה הכל תלוי בך.

T i k t a k i t

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo13.gif

אכן נשמע כמו אופק רחב. ...ארוך...נו ,בכל אופן,הרבה מקום להתקדם

../images/Emo39.gifועוד נקודה - תנאי קבלה וחשיבה

אני אישית, מאוד נהנתי מתכנות. מאוד רציתי לעבוד בפיתוח ותמיד תהיה לי חיבה לתחום. את ההתמחות שלי עשיתי בפיתוח ונהנתי מכל רגע. גם ניסיתי להתקבל מספר פעמים למשרות פיתוח ולצערי נפלתי בבחינות המקצועיות, חזרתי מהן עצבנית על זה שלא סולחים לי על טעויות קטנות שליד מחשב לא היו קורות בכלל... לא חשוב. בקיצור, לQA תנאי הקבלה היו פשוטים יותר, לפחות עבורי. התחלתי וראיתי שגם התחום הזה מאוד מוצא חן בעיניי. אני חושבת שלQA נדרשת חשיבה שונה,לא יודעת אם אפשר להגיד שזה קל יותר,כי יש אנשים שרואים מה אני עושה ומכריזים שהם לא היו מסוגלים לזה. אבל הנקודה שאני מנסה להעלות כאן זה - אולי בנות נמשכות יותר לחשיבה שנדרשת לתחום הזה
ואולי אני טועה, אבל כרגע,חושבת שיש גם פחות "כאבי מוח" (כמו למה לא עובד האלגוריתם ובאיזה שורה מתוך אלפי השורות שתכנתתי נמצאת הטעות?) ויותר תיחכום (למשל איך אני "מתקיל" את המערכת, איך אני משחזר את הבאג?) -לפחות במשרות שאני הייתי בהן. אבל קטונתי, אני רק בהתחלה וזה ההתרשמות הראשונית שלי לבינתיים...

vinney

Well-known member
זה נכון

אני לא יודע אם זה קטע של בנות
, אבל נדרשת חשיבה הרבה יותר מערכתית ורחבה. בד"כ איש QC יושב שתי רמות מעל המתכנת מבחינת הידע שנדרש ממנו בפרוייקט ויכולת הסקת מסקנות. בחברות קטנות, כשיש שלוש וחצי מתכנתים וQC אחד, כולם עושים הכל, אבל בחברות גדולות - QC מכיר את כל המערכת, ואילו המתכנתים תקועים בפונקציות שלהם, ולכל היותר מכירים את המודול עליו הם עובדים.

למעלה