בנים ואינטיליגנציה....

HyPeR SoNiC

New member
בנים ואינטיליגנציה....

ליוויתי אתמול חבר שלי לבליינד דייט... ישבנו בבית קפה והתחלנו לדבר. במהלך הערב אני התחלתי לדבר עם אחת מהן (במקרה ההיא שהחבר שלי בא בשבילה), וסיפרתי לה שהתחלתי לקרוא ספרים. מסתבר שגם היא קוראת ספרים פה ושם! אז סיפרתי לה על "ההנאה שבאיטיות", שסיימתי לא מזמן, ושאלתי אותה איזה ספר היא ממליצה לי להתחיל עכשיו.... סתם כדי לראות מה היא תגיד... אז היא התחילה לצחקק עם החברה שלה שאני מנסה לשחק אותה חכם ואינטלקטואל כדי להרשים אותה.... עכשיו תשימו רגע בצד את זה שאני ממש לא חיפשתי להרשים אף אחד כי: 1. היא באה בשביל חבר שלי, אני רק מלווה אותו. אני אפילו לא אחשוב על לעשות לו דבר כזה... 2. אני כבר יוצא עם מישהי וממש טוב לי עם זה... 3. היא הייתה ממש פוסטמה! אני כולה רציתי המלצה לספר! מה שמוביל אותי לשאלה... למה כשבן מתחיל לדבר עם בת על נושא שדורש מידה מסויימת של אינטיליגנציה, הבת ישר חושבת שהוא מנסה לשחק אותה חכם כדי להרשים אותה? אנחנו עד כדי כך טיפשים?

TheWhiteTigris

New member
קשה להתכחש לעובדה

שהיום הרבה מבני דורנו לא זוכרים אפילו מה זה ספר. אני לדוגמא, קורא בכל זמן שאני לא לומד לפסיכו' (בעיקר בזמני נסיעות), ואנשים קצת מסתכלים בעין עקומה, יענו: "מה המשועמם הזה עושה?! במקום לבהות בקיר - הוא קורא!!" יתכן שהיא אמרה את זה, כי היא בעצמה לא קוראת ולא היה לה מה להמליץ לך ובעצם "יבשת" אותה... לא יודע... בקיצר עזוב אותך מהמפגרים\מפגרות. תעשה מה שטוב לך, ואם מישהו או מישהי מנסים לזלזל באינטליגנציה שלך - הם פשוט מנסים להוריד אותך שהם בעצמם לא יראו עלובים.

y e g e r

New member
תתקנו אותי אם אני טועה

מעולם לא חשבתי שגברים הם עם טיפש וחסר השכלה [רובכם בכל אופן] אני קוראת ספרים בכמויות גדולות מהמוצע כרגע אני גם מובטלת מה שמשאיר לי המון המון זמן פנוי לדעתי סתם נפלת על בחורה פוסטמה,שלא מבינה עיניין וחיה בסרט שמישהו רוצה להרשים אותה. אני כותבת תגובה רק בכדי שתדע שאני מאוד מעריכה גברים איכותיים[רק כאלה נפלו עליי] ובזכותם אני יוצאת מתוך נקודת הנחה שעם השנים הפכה למסקנה- שיש לכם שתי ראשים שאתם יכולים להתשמש בהם בצורה יעילה ומספקת אם אתה מבין למה אני מתכוונת-ושלא יעבדו עליכם

Cobe1982

New member
אופס.. יצאתי עילג...

Great mindS think alike.. Sorry, won`t happen again....

Piren

New member
לא מסכים

עם ההחלטה שלך שקריאת ספרים איך שהוא קשורה לרמת האינטליגנציה של בן אדם (גבר או אישה) כמות הידע אינה מראה על חוכמה או יכולת שיכלית .. כמובן ספרים מסוימים ידרשו רמה מסוימת של אינטליגנציה כדי שיובנו כראוי.. אבל הם אינם דרך להראות אינטליגנציה אני לדוגמא פשוט לא אוהב לקרוא ספרים.. משעממים אותי (בייחוד סיפורים) .. למרות שאני מבלה די הרבה זמן בקריאה באינטרנט.. אני לא אוהב לקרוא "סיפורים" ... אתה רוצה לאמר לי ששיכלית אני נחות? יש לי את המבחנים להראות שזהו אינו המקרה.. כמו הבחורה שמה.. אתה מניח לגבי הקשר הזה.. שזה שאתה קורא ספר.. עושה אותך אינטילגנט.. שניכם צריכים להבין שאין דבר בעניין עשית את אותה הטעות. אם בחורה חושבת שרק מנסים לשחק אותה חכם.. רוב הסיכויים שהיא בעצמה לא משהו... לא צריך לשחק אותה חכם - צריכים להראות את זה.. דיון ושיחה. בחורות, למרות שהן לא מודות בזה, אוהבות שהחבר שלהן יהיה חכם.. מי צריך נעל? .. מבחינתן (וגם מבחינתנו) .. כל דרך להראות את המעלות שלך.. היא דרך להתחיל איתה.. גם עם הכוונה כן להראות (או לא) אינטליגנציה. מצטער שלא הייתי על הנושא בהתחלה.. אבל די נמאס לי מהקשר הזה שאנשים עושים בין אינטליגנציה לקריאת ספרים
אינטליגנציה - היכולת ללמוד ולהבין... כמות הידע אינה מראה חוכמה.

HyPeR SoNiC

New member
לפעמים אני מרגיש....

שבכלל לא קוראים את ההודעות שלי לפני שמגיבים אליהן.... לא קישרתי בכלל בין אינטיליגנציה לבין קריאת ספרים... כמו שכתבתי בהודעה, היא קישרה... היא אשכרה באה אלי ביציאה "מנסה לשחק אותה אינטלקטואל, אה?" והתחילה לצחקק עם החברה שלה...
אני לא קבעתי שום דבר ושום קשר...... רק ציינתי עובדות... עזוב, אין לי כוח לדוש בלילה הזה.... גם ככה אני מנסה כמה שיותר לשכוח אותו.... אבל רק שתדע, אני מאוד מסכים איתך בכל מה שאמרת...

Piren

New member
האמת.. אין ממש הבדל

לשתי המילים יש משמעות שהיא מאוד קרובה בתכסל'ס.. שניהן מדברות על היכולת ללמוד ולהבין אני לא מצליח לחשוב על מילה שמשמעותה ידיעת ידע רב ...

Cobe1982

New member
האמת, אינטלקט זוהי מילה המתייחסת

לרמת הידע שלך בתחומים מגוונים, לעומת אינטיליגנציה, שמתייחסת ליכולת שלך לעבד ולשמור את הידע הזה, ולהשתמש בו. ואמנם, שני המונחים נפרדים ואין לקשר ביניהם ישירות, אבל עם זאת, אדם אינטלקטואל הוא ככל הנראה בעל רמת אינטיליגנציה המאפשרת לו להגיע לרמת האינטלקט שלו, ולעומת זאת, אינטליגנציה היא תכונה הניתנת לטיפוח ופיתוח, וכן, קריאת ספרים, בין היתר (אך גם משחקי מחשב מסויימים, לימודים בנושאים הדורשים יצירתיות, שיחות ,דיונים ועוד..) מפתחת את יכולת החשיבה.. אז...זהו.

Piren

New member
סורי קובי

אבל זאת טעות נפוצה ... Intellect : The ability to learn and reason; the capacity for knowledge and understanding. The ability to think abstractly or profoundly. See Synonyms at mind Intelligence: The capacity to acquire and apply knowledge. The faculty of thought and reason. Superior powers of mind. See Synonyms at mind. שתי המילים הן בעצם אותו הדבר ... רק הורגלת לחשוב שאינלקטואל זה מישהו עם ידע רב ... זה פשוט לא משמעות המילה. (רוב הסיכויים שמישהו שהוא אינטיליגנט, או אינלקטואל.. ידע דברים רבים בגלל היכולת שלו להבין וללמוד יותר טוב מאחרים.. אך זאת איננה עובדה.. כמות הידע אינה תלויה ישירות באינטלקט שלך)

Cobe1982

New member
ואללה, אכן טעיתי...

או יותר נכון- שנינו טעינו.. אם תראה טוב, המילה אינטלקט מתייחסת ליכולת לספוג חומר, לעומת המילה אינטיליגנציה, המתייחסת ליכולת לעבד אותו. גם זה וגם זה מתייחסים ליכולות של המוח, ולא להיקף ידיעות, אבל אינטלקטואל מיוחס, בשפה המדוברת, בהשאלה, למי שאכן משתמש בתכונה זו שלו, ואכן טרח ללמוד רבות; אינטיליגנט לעומת זאת, מיוחס לאותו אדם אשר אכן מפגין יכולת לחשוב ולהפיק תועלת ממידע שברשותו. בכל מקרה, תודה שהארת את עיני! באמת לא ידעתי שזה הפירוש האמיתי של המילה אינטלקט.. מסתבר שגם לקרוא ספרים לא תמיד עוזר (אפילו לא `זן ואומנות אחזקת האופנוע`...) אולי אני צריך להקשיב לעברי לידר? אם אני אפסיק לקרוא ואתחיל לשמוע שירים, אולי אז אני אבין על מה כולם מדברים...? יכול להיות? שיהיה לך המשך ערב מקסים! זהו.

Piren

New member
../images/Emo13.gif

האמת.. קשה לדעת למה הם מתכוונים ... אבל זה נראה שלמרות שהם משתמשים במילים שונות (לתיאור פירוש המילים שאנו מדברים לגביהן) הפירוש הוא די זהה .. לא שומע איברי לידר .. אז אין לי מושג למה התכוונת.. אבל לשמוע שירים תמיד יותר עדיף מלקרוא ספרים

לדעתי, בדיוק ההפך..

תראה, אין ספק שיש אוכלוסייה לא קטנה של בנים טיפשים, ועל כן אותן הבנות בטוחות באינטילגנציה שלהן. ברגע שאהת פתחת איתה שיחה על ספרים וכד', והיא זו שהתחילה לצחקק, ברור מאליו שזה בגלל שהיא חשה מאויימת ממך... בגלל אותם הטיפשים הקיימים, גם הבנות הלא כל כך חכמות, ליד אותם הבנים חשות חכמות...וכשאתה מראה שאתה באמת בין האינטיליגנטים המעטים, היא מאויימת...אולי כי היא יודעת שלידך היא בעצם לא כל כך אינטילגנטית..:)

למעלה