בנים ובובות?

אז קודם כל היצירתי בבית זה בנזוגי

ולא אני. את המגן הוא הכין ממכסה פלסטיק עגול וגדול (מקופסאות גדולות של ריבה או זיתים (אולי אפשר לברר אצל המוכר בשוק או בסופר אם יש להם ולקבל לפני שהם זורקים) עושים חורים ומשחילים שרוך נעל (בצבע תואם לצבע המכסה) כך שיהיה ליד היכן להאחז. מציירים על המכסה/המגן סמלים של אבירים ו...זהו. המסכה זהעוד יותר פשוט. לוקחים קרטון (האריזה של רפידות ההנקה מצוינת לענין) עושים חורים לעיניים. הילד צובע או מצייר. שני חורים משני הצדדים בהם משחילים גומי או שרוך ו... יש מסכה. אם עלי (בן 5) רוצה משהו ואבא לא בסביבה אז הוא מסביר לי איך הוא מתכוון לעשות ואני עוזרת ובד"כ זה הציוד הכי אטרקטיבי כי הוא הכין כמעט ללבד.

nonana

New member
הבן שלי הוא יחיד עם שתי בנות

אז באופן טבעי הוא משחק עם בובות ומטבח וכו" (למרות שהבובות מסכנות למה הוא מרביץ איתן או בודק לאיזה מרחק הן מגיעות בזריקה, ובעלי מתמוגג מנחת משום שלנדב יש שיער ארוך והוא מזיז אותו מהפנים בצורה עדינה שלא נראית לבעלי כל כך, אני ממש לא מתרגשת משום שאני חושבת שחובה שיויוניות). ואצלי אין משחקי בנים ומשחקי בנות (יש לנעה נעלי עקב למשחק ונדב נהנה מהם מאד). אז כן התשובה שאני חושבת שצריך לקנות לו בובה.

אנחנו בעד בובות...

על בובה מראים את איברי הגוף..והיא פוקחת עיניים ועוצמת..דבר שעמית מאד אוהב..הוא ממש מדבר איתה..ומושך לה בשיער..

ימימה

New member
גם אני שמעתי את כל אלה שאומרים

שהמשיכה של בנים למכוניות ומכונות היא טבעית ומולדת, ושל בנות לבובות. אז לבתי הגדולה היו בובות ומכוניות, והיא אכן תמיד העדיפה בובות (לשמחת חברותי, שהבטיחו לי שכך יהיה, וחשבו שהינה ההוכחה לכך שטעיתי כשחשבתי שהדברים האלה תלויי חיברות), ולעומת זאת בני הקטן שגדל בבית עם אחות גדולה ועם מכוניות בשפע ובובות כנ"ל - מעדיף את הבובות. הוא מאכיל ומטייל איתן, המכוניות ממש לא בראש שלו. אז אולי צדקתי בכ"ז?

תפוח עץ

New member
הבן שלי נולד מעדיף מכוניות

אמא שלו קצת משוגעת ומגיל 12 בערך אוספת בובות פרווה מכל העולם. באופן טבעי יונתן גדל מוקף בבובות, אבל יוק - הוא לא מסתכל לכיוונם. המילה הראשונה שלו (כמעט) היתה ט-טור (טרקטור) וכל היום רק מכוניות וגלגלים. חשבתי שהכל תלוי בחינוך אבל אצתנו זה בגנים.

נראה לי שזו תופעה של הגברים

ניב פעם שיחק בעגלה של תינוק (הייתה שייכת לילדה אחרת) ובעלי ישר אמר לו "אל תשחק בזה אלא במשהו אחר". אני חושבת שגברים פוחדים שהילדים שלהם ישחקו במשחקים של בנות ואז יהפכו לנשיים וחס וחלילה להומואים.

דליה .ד

New member
מה קובע המין ומה המגדר?../images/Emo68.gif../images/Emo69.gif

בכולנו, על פי האנליטיקאי הנודע יונג, יש צד נשי וצד גברי. החברה היא שמגדירה את תפקידי המין ולא רק המין עצמו. בנים רבים נמשכים לשחק בעקבים גבוהים למרוח ליפסטיק ולמדוד את השמלות של אמא, ובנות רבות מוגדרות "טום בוי" מטפסות על עצים, משחקות כדורגל וחוזרות חבולות לאחר קטטה טובה... היום כאשר מדברים על מין ומגדר מתייחסים גם לדרך בה אנו המבוגרים מנחיתים את התסביכים והפחדים שלנו פן הבן יהי נשי...והבת,,,גברית מידי.. והחשש שמא יהיו הומוסקסואליים בהתבגרותם. אכן דילמה לא פשוטה. אני אישית כעוסקת בחינוך (גם פורמלית וגם כאם) כ 20 שנה אומרת: תנו לבנים שמלות בגיל 5 ובובות שלא יעשו זאת בגיל 16 או 26 ואם כן יעשו זאת אז התפקיד שלנו כהורים הוא להמשיך לאהוב אותם לא משנה מה קורה...!

ההבחנה הינה אצלינו! אנו אילו שיוצרי

אשר יוצרים את הסיווג. מתוך כתבה......... בבואנו לבדוק את משחקי הילדים בגילאי 1-3, אנו מבחינים בסממנים של הפרדה וסיווג צעצועים לפי :"בנים" ו"בנות". בכל אחר מאיתנו חבוי הן צד גברי והן צד נשי, ואם השנים הופך אחד מהם לדומיננטי יותר מהשני. השייכות הזו של משחקי בנים ובנות באה מנורמה וסכמה שלנו, תוך רצון לשייך. לא פעם אילו סממנים בתת מודע שלנו אשר נובעים מחששות שלנו לגבי זהותו המינית או העדפתו המינית של ילדינו. ביטויים אילו באים גם לידי ביטוי בצבעי הבגדים, בצורת הלבוש: כגון: מכנס לבן שמלה לבת. יחד עם זאת אל לנו לשכוח שאנו, והחברה בכללותה הינה מודל לחיקוי הן בבית הן בטלויזיה בגן במיגרש המישחקים, ובכל מקום מיפגש בו עיני הילד שלנו ניפגשות... ומכאן גם ההבחנה שי הילד נובעת למישחקי בנים ומשחקי בנות...... בגילאים אילו המשחקים, הצבעים וכדומה חשובים מאד בהתפתחותו של הילד. התפתחות מוטורית עדינה, תפיסת דימוי הגוף, קואורדינציה וכמובן משחקי הדימיון! אילו מקנים לילד את בניית עולמו העכשויי והעתידי. ועל כן עלינו לעודד את הילדים שלנו בבחירת הטוב והמעניין עבורם ולא בבחירת הטוב בענינו!

טוב, אז

כפיר רק בן חצי שנה אבל יש לו בובת סמרטוטים קטנה שהוא מתעלל בה מינית (הוא תופס רגל שלה בכל יד ונושך באמצע...), ואין לנו בעיה עם זה. נתנו לה את השם mafna שמבוטא כמו דפנה, אבל בא מ"מעפנה". בגלל שאבא שלי היה איש קבע ולא היה בבית, אחי גדל עם שלוש נקבות בבית והוא שיחק יפה ובעדינות עם הבובות שלנו, האכיל, הרדים, יצא לטייל... היום הוא חולה הגה, סוכן מכירות מצליח למוצרי חשמל, מדי פעם עוזר בסוכנות מכוניות של קרוב משפחה כמוכר, סטודנט לכלכלה ומנהל עסקים, וגם 706 בפסיכומטרי. ויש לו עיניים כחולות. והוא נשוי, בנות, להרגע
בכל אופן, דפוק הוא לא יצא מזה. תנו לבנים בובות ולבנות מכוניות. מה רע?

דיאנה1

New member
העינים הכחולות שכנעו אותי

אני רצה לקנות לו בובה, שלא יתחלף לו צבע העינים... האמת, כבר יש לו את הבובה שהיתה של שון. אין לו יחס מיוחד אליה, אבל גם בנות עוד לא מתחילות להתעניין בבובות בגיל הזה. כל הצעצועים שהיו של שון יהיו כמובן זמינים בשבילו, גם הבובות וגם המכוניות.

למעלה