בניתי מטבח לבית החדש אצל נגר

alonaski

New member
בניתי מטבח לבית החדש אצל נגר

אבל... הממממ.... איך לומר בעדינות... הוא יצא מכוער למדי
רחוק מלהיות מטבח החלומות שלי
הדלתות עשויות פורניר עץ אלון שהמראה/דוגמא שלו מאוד מזכיר ארון מזווה של הסבתא...
כ"כ רחוק מהמטבחים הצעירים, המבריקים ,הצבעוניים והמודרנים שרואים במגזינים או בתצוגות...
עוד אין לי ידיות, עוד לא הספקתי לבחור. האם יש לכם רעיונות עבורי איך אני יכולה לשפר את המראה שלו למשהו... אחר??? (חוץ מהאפשרות להחליף דלתות או ציפויים של פורמייקה...) תודה מראש!

0 אור 0

New member
האם הנגר לא בחר אתכם את הצבעים?

אני חושבת שקצת קשה לי לעזור לך כי אני דוקא אוהבת את הסגנון של עץ - ועכשיו שאני משפצת הדבר האחרון שמעניין אותי זאת האופנה - הגעתי למסקנה שבבית הרבה יותר נכון ללכת על עיצובים שמרניים, שלא נמאסים בעיניים אחרי שנתיים-שלוש, ולהכניס את הצבע והחיים בעזרת אביזרים. האמת שתמיד אהבתי עץ טבעי, אבל האסימון נפל כשנכנסתי לבית בו אני גרה כבית ישן, שהיה אמור להיות זמני ולכן נכנסנו אליו כמו שהוא רק עם צביעה: אז ארון הקיר הבנוי היה בצבע סגול מזויע - שלא יכולתי לחיות אתו אפילו יום (שאלתי את הדיירים הקודמים והם אמרו שבזמנו זה נראה להם ממש יפה ומודרני, אבל אחרי 4 שנים גם הם כבר לא סבלו את זה) החרסינה במקלחת היתה בריבועים של צהוב חולני המטבחון היה בשילוב של אדום חזק עם שחור - נשמע יפה? תנסה לחיות עם דבר כזה במטבח שפתוח לסלון? בקיצור זוועת אלוהים. לגבי רענון המטבח שלכם: אם העניין של החלפת ציפוי כבר לא בא בחשבון, אז אפשר לשפר עם אביזרים ועם שאר העיצוב עץ הולך נהדר עם מתכת - אפשר כהה או צבע נירוסטה, או ללכת על ידיות שקופות - הכל לפי שאר האביזרים שאתם מכניסים. אם עוד לא בחרתם את השיש והחרסינה - אתם יכולים לבחור עיצוב חלק מבריק צעיר ומדרני לדברים האלו (למשל שיש קיסר ) אצתם יכולים להוסיף אביזרים כמו מתלה סירים שיכניס אבירה אחרת למטבח לגוון בעזרת וילונות מדהימים

alonaski

New member
תודה! ../images/Emo13.gif

בחרתי את הצבע עם הנגר אבל זה היה די מתוך אילוץ... כי כשפניתי אליו ובקשתי מטבח מעץ טבעי, עמד לנגד עיני המראה של האורן הבהיר שאפשר לצבוע אותו במלא אופנים וזה מאוד יפה בעיני... אבל הנגר הביא לי דלתות בציפוי עץ אלון
שזה עץ שאני מאוד מעריכה ומאוד אוהבת בנוף ארצנו, בטבע... אבל על ארונות המטבח הוא חיוור ונראה מאוד מיושן!

אני יודעת מה הבעיה, לעץ האלון ישנם

פרחים גסים ובולטים פיזית, הגוון הטבעי שלו נוטה לצהוב, והוא הופיע בעיקר ברהיטים / מטבחים מהדור הישן. הנטייה היום היא לכיוון עצים בעלי מרקם פרחים ושינויי גוון עדינים יותר כגון המייפל או הבוק, כאשר בין המייפל והבוק ישנו גם הבדל הנוגע לצורה בה מתקבל הגוון ע"ג העץ. כאשר רוצים לקבל מרקם חזק יותר של טקסטורה נוטים לכיוון האגוז האפריקאי שהוא בעל משחק בצבעיו. הנגר עשה טעות שלא ישב עמכם, והסביר את ההבדל בין סוגי העצים השונים, הצורה בה הם מתקבל הגוון ואת ההבדל בתוצאה הסופית. עץ האלון בשל פרחיו הגודלים והבולטים (בניגוד לשאר העצים) יוצר לפעמים מראה עמוס. אם המראה שהתקבל הוא חיוור את יכולה לתקן את התוצאה ע"י שימוש בשיש וקרמיקה בגוונים נועזים או בשילובי חתיכות צבעוניות. את המראה המיושן אפשר לחזק ע"י שימוש בידיות מסיביות מהסגנון הישן ולא ההייטקי, בגוון שחור או ברונזה ולהמנע מנירוסטה. בכדי לגבור על גוון הדלתות ולעמם את הטקסטורה של העץ דרושה צביעה חדשה בגוונים כהים יותר, אולם הבנתי שמדובר על דלתות פורניר ופעולת השיוף להורדת הלכה עלולה לפגום בפורניר ומכאן גם בדלת. יום נפלא...

alonaski

New member
תודה רבה אלה! אז עוד שאלה ברשותך

הלכתי היום לחפש ידיות. מצאתי את "רזה הפרזול" בנתניה! מבחר עצום!!! לא הצלחתי להחליט מה לבחור בין הידיות ברזל המתכתיות... ואז... גיליתי ידיות כפתור מעץ בצורה של פרחים צבעוניים. כלאה שמתאימות יותר לארונות חדר ילדים עם פורמיקה בצעים עליזים... חשבתי, שאם אהיה קצת אוונגארית ויצירתית... אשלב את הפרחים הצבעוניים האלה על העץ הזקן והמכוער של ארונות המטבח שלי... לכאורה זה נראה ממש לא מתאים! אבל דווקא החוסר-התאמה הזה, נראה לי משהו שישבור את מראה המרקם הזקן של העץ אלון...
מה דעתך?

lank

New member
../images/Emo68.gif ישנן מספר אפשרויות לתיקון

אפששרות ראשונה - כמובן אם הנגר יהיה מוכן לבצע , היא פשוט לתת גוון אחר לארונות. אפשר לצבהוע בגווני שטיפה ( שיתנו לדלתות צבע "חי" יותר , אך לא יסתירו את העץ ) , או לבצע צביעה אטומה עם שיוף בפינות ולקבל מראה של מטבח מיושן אבל מעוצב. אפשרות שנייה - לשנות את מה שקיים על ידי נגיעות בשטחים מסויימים. כלומר - לקחת מספר דלתות ולשלב בהן זכוכית - יהפוך את המטבח לקליל יותר ואוורירי משהו. או להבדיל - להסיר מספר מגרות , ולהשאיר חללים פתוחים או לחפות אותן בחזית אחרת , כגון נירוסטה או פורמייקה בגוונים נעימים ( תכלת , ירוק או גוון צהוב בננה ) - שוב גם כאן אפשרויות כאלו יכניסו הרבה אור וצבע למטבח. אפשרות שלישית - שימוש בידיות מעוצבות ( לא משהו מקושקש , אלא קלאסי יותר ), הוספה של חיפויי אבן לקירות ( אבן טבעית - מצפה או חלילה בצורת פסיפסים או אבנים של 10X10 ) , שימוש בשיש בגוונים עזים ( כמו תכלת או ירוק ולא בז' סטנדרטי ). בנוסף , לתלות הרבה אביזרי פירזול - אם זה פירזול עתיק בגווני שחור או פירזול מודרני בגווני נירוסטה או ניקל. אפשר לשלב יחידה פתוחה לבקבוקים או יחידה ניידת מעוצבת על גלגלי נירוסטה , להוריד מהתיקרה מתקן מיוחד לסירים וכלים . ישנן הרבה אפשרויות , אך מומלץ קודם כל לשבת ולחשוב באמת , איזה סגנון היית רוצה במטבח ואז לחפש תמונות באתרים שונים או בקטלוגים שונים - לגזור ולהכין משהו מעין דף השראה שבו תדביקי את כל התמונות . תכנסי לחברות לפירזול וקחי לך דוגמאות - ידית אחת מכל דגם שאהבת ( משהו כמו 4 ידיות בלבד ) לכי הביתה ותראי מה הכי יתאים. כמובן שקשה מאוד להחליט כאשר כבר את מוגבל ע"י ארונות קיימים - אבל מה לעשות זה המצב ונסי להפיק ממנו את המיטב. כל הצעה שלנו כאן באתר לגבי צבע או חומרים תהיה בערבון מוגבל היות שאנו לא רואים את המטבח הקיים .
שיהיה לך בהצלחה.

alonaski

New member
תודה רבה! ../images/Emo45.gif אחלה רעיונות!!

קניתי את הרעיון של - להחליף דלת כזו או אחרת בציפוי נירוסטה או פורמייקה
וגם את הרעיון לוותר על דלת אחת ולעשות נישה לבקבוקים שוכבים -פתוחה!
אחלה!! אחלה!! אחלה!!!
תודה!!! יש לי עוד שאלה בעניין השיש - אני אשאל אותה בתגובה למטה - אשמח לשמוע גם את דעתך!

alonaski

New member

אחלה!! אחלה!! אחלה!!!
תודה!!! יש לי עוד שאלה בעניין השיש - אני אשאל אותה בתגובה למטה - אשמח לשמוע גם את דעתך!

alonaski

New member
../images/Emo4.gif

כל פעם שלחצתי על "שלח הודעה" הופיעה לי הודעה על המסך: "תקלה. נסה שנית מאוחר יותר"....

alonaski

New member

אחלה!! אחלה!! אחלה!!!

yoni941

New member
איזה אתרים אפשר למצוא לעיצוב מטבחים

האם יש לך שמות של אתרים שאפשר לראות באינטרנט?

אני מציעה לבדוק שוב את ההצעות שלי

מההודעה הקודמת ולהחליט על כיוון על פיהן. ידיות כפתור הן קטנות ובעלות נוכחות נמוכה, ופרחים צבעוניים מתאימים יותר לארונות בחדר ילדים ולא למטבח, אני אסייג את תשובתי, כמובן שיש קונה לכל רעיון ואם הוא מתאים לך , לכי על זה. אני מבינה על-פי תגובתך ששיש וקרמיקה כבר קיימים הותקנו ואין אפשרות לשנותם. אז אם את שואלת את דעתי, קחי ידיות בעלות מראה גס, מברזל או דמוי ברזל אולם בעלות נוכחות, מטבח ללא ידיות הוא בעל מראה "אילם", לידיות יש השפעה רבה על התוצאה הסופית. יום נפלא...

alonaski

New member
הי אלה! שאלה על התאמת שיש למטבח

לפני שבניתי את המטבח הלכתי להסתכל על שיש. מאוד מצא כן בעיני שיש טבעי של מיצפה או חלילה = הגוון הצהבהב שלהם ועצם זה שזו אבן טבעית ולא סינטטית - מאוד מצא חן בעיני! אני מכירה את כל הבעיתיות של אבן טבעית לעומת זו הקיסרית. זו לא הנקודה. השאלה שלי... אחרי שראיתי איזה זקן ומיושן יצא המטבח שלי עם העץ אלון הזה...
האם עדיין יתאים השיש הצהבהב הזה? נראה לי שהשיש הצהבהב לכשעצמו - מייצג שיש מיושן מבית סבתא...
לא? האם השילוב שלו עם המטבח הסבתאי שלי לא יתן לו גושפנקא ל"סבתאות" שלו?...
מה דעתך? נראה לך שעדיין הוא יוכל להתאים ואני אוכל להינות מהבחירה שלי של השיש?...

0 אור 0

New member
לא אלה ובכל זאת

אם את עדיין יכולה לשנות את השיש - ומחפשת משהו מודרני, זו באמת הזדמנות ליצור משהו שונה לחלוטין בעזרת השיש (למרות שתמיד יותר זול להחליף דלתות מאשר שיש). לשכנה שלי יש מטבח דמוי עץ עם שיש קיסר בגוון ורוד וידיות נירוסטה די גדולות והאפקט הוא מאד מודרני וצעיר. היא שילבה את זה עם קרמיקה מריבועים קטנים - שגם זה מאד שונה מהדימוי הסבתאי שכל כך לא מתאים לך -ואת יכולה לשלב ריבועי דקור מתכתיים שישתלבו בידיות (וגם במתלי סירים עם תתקיני כאלו)

alonaski

New member
תודה אור! ../images/Emo24.gif ../images/Emo140.gif ככה:

אני ממש לא מעוניינת לרכוש אבן קיסר. מרגיז אותי העקרון הבסיסי שמפיקים משהו דמוי הדבר הטבעי=האמיתי ווגובים עליו פי 3 או 4 !!!
מטבעי אני אוהבת את האלמנטים הטבעיים המקוריים ולכן נוח לי וטוב לי להשאר עם שיש מיצפה או חלילה שעולה לי 350 ש"ח למטר ולא 700-1300!!
שוחחתי על זה (סוף סוף) עם המעצבת הפרטית שלי והיא נתנה את אישור לשיש מיצפה בתנאי שנערוך כמה שינויי צבע למטבח כיום ו"נצעיר" אותו
נראה לי שאני אלך על הגישה הזאת
ושוב - תודה על היעוץ!

למעלה