בניתי מעגל למדידת מתח וזרם ויש לי שאלות

4Z7CBF

New member
בניתי מעגל למדידת מתח וזרם ויש לי שאלות

בניתי מעגל למדידת מתח וזרם עם תצוגת 7 סיגמנטים ויש לי בעיה... אני מעוניין למדוד רק מתח בעזרת המעגל כאשר הוא מחובר למצבר של 12 וולט. 1. כיצד יש לכייל את המעגל ? לא מוסבר במאמר 2. לאיזה נקודות במעגל יש לחבר את המצבר לשם מדידת מתח מצורף קובץ תודה, מרק

4Z7BGG

New member
חללית

תתישב בחללית ותהדק חגורה. תיכף אני בא עם מצבר ומשגר אותך,לאחר כוון של הג'ירו לכוון המאדים.

4Z1PF

New member
תשובות

2. אם בנית את כל המעגל כולל המפסק אז המתח נמדד בין נקודות A ו- B 3. את P4 מכוונים לקריאה מקסימלית של המודד. במקרה זה כוון אותו למדידת 20 וולט אז הוא יוכל להראות את 12 וולט של המצבר

4Z7CBF

New member
עוד הסברים בבקשה

1. בניתי את המעגל ללא מפסק וללא נגד חישת זרם 2. האם צריך לספק למעגל מתח של 20 וולט בכדי לכייל אותו לקריאה מקסימלית של 20 וולט 3. כיצד מתבצע תהליך כיול הרגישות ? 4. האם אני צריך לכייל את המעגל גם בעזרת P1 ו-P2 לצורך מדידת מתח ? או לא לגעת בהם בכלל ? ממש לא ברור לי תהליך הכיול של המעגל

הלו כאן זה לא פורום אלקטרוניקה

הפורום הזה לא ממש מביחנים באלקטורניקה לכן המלצתי פנה לפורום בקישור: http://hydepark.co.il/forum.asp?forum_id=4252 מנהל הפורום הוא מורה לאלקטוריקה ואני בטוח שהוא מבין יותר מכול חובב רדיו.

zukik

New member
זולוטנגו אל תשמיץ

ישנם כמה חובבי רדיו שנמצאים בשורה הראשונה של הטכנולוגיה לא כולם יושבים על R7 ומדברים על הפקק באיילון

למעלה