בני אדם , אלוהים, אחריות;ציטוט../images/Emo63.gif
(מתוך: ´שיחות עם אלוהים, ספר 2´, מאת: ניל דונאלד וולש. ע"מ 49-50) "לכל ההתרחשויות, לכל ההתנסויות יש מטרה של יצירת הזדמנויות. התרחשויות והתנסויות הן הזדמנויות. לא פחות ולא יותר. זו טעות לשפוט אותן כ´עבודת השטן´, כ´עונש מאלוהים´, כ´שכר מגן עדן´ או כל דבר אחר. אלו פשוט התרחשויות והתנסויות - דברים שקורים. [...] התרחשויות ןהתנסויות הן הזדמנויות שנמשכות אליך, שנבראו על-ידך באופן אישי או על-ידי קבוצה כלשהי באמצעות מודעות. מודעות יוצרת התנסות . אתה מנסה להגביר את מודעותך. משכת אליך את אותן הזדמנויות כדי שתוכל להשתמש בהן ככלים בבריאה של מי שאתה ובהתנסות במי שאתה.[...] מכיוון שאני רוצה שתכיר את עצמך ותתנסה בלהיות מי שאתה, אני מאפשר לך למשוך אליך כל התרחשות או התנסות שתבחר לברוא לשם כך. [...] כמו אנשים, התרחשויות נמשכות אליך על-ידך להגשמת המטרות שלך. התנסויות והתפתחויות גדולות יותר, ברמה הכלל-עולמית, הן תוצאה של מודעות קבוצתית. הן נמשכות לקבוצה שלך עקב הבחירות והרצונות של הקבוצה ככלל. [...] מודעות קבוצתית היא דבר... רב-עוצמה; ואם אינכם נזהרים, לעיתים קרובות היא יכולה להאפיל על המודעות של הפרט. לכן אם אתה רוצה שחוויית החיים הגדולה יותר שלך ביקום תהיה הרמונית, עליך תמיד להתאמץ ליצור מודעות קבוצתית בכל אשר תלך ובכל שתעשה. אם אתה נמצא בקבוצה שמודעותה אינה משקפת את מודעותך [....]הקבוצה תפנה לאן שהיא רוצה בלי להתייחס למקום שאתה רוצה לפנות אליו. [...] העולם שלכם והמצב שהוא נמצא בו הם השתקפות של סך כל המודעויות של כל החיים בו. אם תסתכל סביבך, תראה שיש הרבה עבודה לעשות. אלא אם כן, אתה מרוצה מהעולם כמו שהוא היום. זה מפתיע, אבל רוב האנשים אכן מרוצים מהמצב. משום כך העולם אינו משתנה.
רוב האנשים אכן מרוצים מעולם שמכבדים בו שוני ולא דמיון, ושחילוקי דעות נפתרים בו על-ידי מריבות ומלחמות.
רוב האנשים מרוצים מעולם שהחזק שורד בו, שכוח שווה בו לצדק, שנדרשת בו תחרות והניצחון נחשב לטוב העליון.
אם מערכת כזאת מייצרת גם ´מפסידנים´, זה בסדר - כל עד אינך נמנה עמם. רוב האנשים אכן מרוצים, אף שהמודל הזה מייצר אנשים שלעיתים קרובות נהרגים כששופטים אותם כ´רעים´; אנשים שגוועים ברעב ומאבדים את בתיהם כשהם ´מפסידנים´; אנשים שמדוכאים ומנוצלים כשאינם ´חזקים´. [...] הפחד מפני כל מה שמוביל לאחדות ולהאדרת כל מה שגורם פירוד - שני אלה גורמים הפרדה, דיסהרמוניה וסתירה, ובכל זאת, לא נראה שיש לכם היכולת ללמוד אפילו מנסיונכם, ואתם ממשיכים להתנהג אותו הדבר ולהשיג את אותן התוצאות. חוסר היכולת לחוות את סבלו של האחר כאילו היה סבלך הוא המאפשר לסבל הזה להמשיך להתקיים. פירוד מוליד אדישות, עליונות מלאכותית. אחדות יוצרת חמלה, שיוויון אמיתי. כפי שאמרתי, ההתרחשויות בעולמכם - שמתרחשות בקביעות כבר 3,000 שנה - הן השתקפות המודעות הקבוצתית של ´הקבוצה שלכם´ - כל הקבוצה החיה בכדור הארץ. [...] ...ההתנסות של היטלר התאפשרה עקב מודעות קבוצתית.[...] היטלר לא היה יכול לעשות דבר בלא שיתוף הפעולה של מיליוני אנשים, בלא תמיכתם וכניעתם. [...] אתה מבין, המודעות הקולקטיבית היא שסיפקה קרקע פורייה לצמיחת התנועה הנאצית. היטלר ניצל את הרגע, אבל לא יצר אותו.
חשוב להבין את הלקח כאן. מודעות קבוצתית המדברת ללא הרף על פירוד ועל עליונות מייצרת פחות חמלה בקנה מידה מאסיבי, וחוסר בחמלה חייב להוביל לאובדן המצפון.
תפישה קולקטיבית ששורשיה בלאומנות קפדנית מתעלמת ממצוקותיו של האחר, אבל גורמת לכל האחרים להיות אחראים למצוקות שלך, וכך מצדיקה נקמה, ´תיקון´ ומלחמה. {תיסלחו לי אלפי סליחות (אני יודעת שאני נוגעת כאן בטאבו) אבל, האם זה לא מה שאנחנו עושים לפלסטינאים, ומה שהפלסטינאים עושים לנו??... -אף אחד מהצדדים אינו נקי כפיים, אף אחד אינו טועה יותר או צודק יותר מהאחר, אבל שני הצדדים עושים רע רע רע לצד השני, ו-יקיריי- אלימות מביאה רק אלימות...!!! זוהי דעתי האישית הצנועה...} [....] היטלר לא נשלח אליכם. אתם בראתם אותו. הוא עלה מתוך המודעות הקולקטיבית שלכם, ולא יכול היה להתקיים בלעדיה. זה השיעור.
מודעות ההפרדה, הפירוד, העליונות - המודעות של ´אנחנו´ מול ´הם´, של ´אותנו´ לעומת ´אותם´ - היא שיוצרת את ההתנסות ההיטלראית. [...]איש אינו עושה שום דבר ´רע´ לפי תפישת עולמו.... היטלר חשב שהוא פועל לטובת בני עמו, וגם בני עמו חשבו כך! זה היה הטירוף בכל העניין! ... אתה הכרזת על היטלר כעל ´רע´. יפה. על-פי אמת מידה זו הגעת להגדרת עצמך, להכרת עצמך בצורה טובה יותר. [...] לא תוכל לדעת מהו קור, אם לא יהיה חום; מהו למעלה, אם לא יהיה למטה; מהו שמאל, אם לא יהיה ימין. אל תגנה את האחד ותברך את האחר. בעשותך כך אינך מבין."
(מתוך: ´שיחות עם אלוהים, ספר 2´, מאת: ניל דונאלד וולש. ע"מ 49-50) "לכל ההתרחשויות, לכל ההתנסויות יש מטרה של יצירת הזדמנויות. התרחשויות והתנסויות הן הזדמנויות. לא פחות ולא יותר. זו טעות לשפוט אותן כ´עבודת השטן´, כ´עונש מאלוהים´, כ´שכר מגן עדן´ או כל דבר אחר. אלו פשוט התרחשויות והתנסויות - דברים שקורים. [...] התרחשויות ןהתנסויות הן הזדמנויות שנמשכות אליך, שנבראו על-ידך באופן אישי או על-ידי קבוצה כלשהי באמצעות מודעות. מודעות יוצרת התנסות . אתה מנסה להגביר את מודעותך. משכת אליך את אותן הזדמנויות כדי שתוכל להשתמש בהן ככלים בבריאה של מי שאתה ובהתנסות במי שאתה.[...] מכיוון שאני רוצה שתכיר את עצמך ותתנסה בלהיות מי שאתה, אני מאפשר לך למשוך אליך כל התרחשות או התנסות שתבחר לברוא לשם כך. [...] כמו אנשים, התרחשויות נמשכות אליך על-ידך להגשמת המטרות שלך. התנסויות והתפתחויות גדולות יותר, ברמה הכלל-עולמית, הן תוצאה של מודעות קבוצתית. הן נמשכות לקבוצה שלך עקב הבחירות והרצונות של הקבוצה ככלל. [...] מודעות קבוצתית היא דבר... רב-עוצמה; ואם אינכם נזהרים, לעיתים קרובות היא יכולה להאפיל על המודעות של הפרט. לכן אם אתה רוצה שחוויית החיים הגדולה יותר שלך ביקום תהיה הרמונית, עליך תמיד להתאמץ ליצור מודעות קבוצתית בכל אשר תלך ובכל שתעשה. אם אתה נמצא בקבוצה שמודעותה אינה משקפת את מודעותך [....]הקבוצה תפנה לאן שהיא רוצה בלי להתייחס למקום שאתה רוצה לפנות אליו. [...] העולם שלכם והמצב שהוא נמצא בו הם השתקפות של סך כל המודעויות של כל החיים בו. אם תסתכל סביבך, תראה שיש הרבה עבודה לעשות. אלא אם כן, אתה מרוצה מהעולם כמו שהוא היום. זה מפתיע, אבל רוב האנשים אכן מרוצים מהמצב. משום כך העולם אינו משתנה.