בני אדם עוד יתפתחו אבולוציונית?

Ran R

New member
בני אדם עוד יתפתחו אבולוציונית?

אם אני לא טועה הרעיון של ההתפתחות הוא שהחזקים שורדים וכך אם קוף קדמון חי ביערות צפופים וזז רק על העצים לצאצאים שלו בעלי הזנב הארוך יותר יהיו סיכויים יותר טובים לשרוד ולהפך וככה נוצרו למשל קופי עכביש או משהו כזה שהתנועה שלהם מבוססת מאוד על החוזק והגמישות של הזנב... אבל במקרה של בני האדם הדבר שונה כי אין דבר כזה שמישהו לא ישרוד (אני מדבר על העולם המפותח יותר כמובן) אז בעצם האם יהיה שינוי כלשהו? או שדבר כזה יקרה רק אם תפרוץ מגפה או דבר בסגנון ולא כולם ישרדו? אשמח אם תסבירו לי קצת בנושא הזה וסליחה אם כתבתי איזשהי שטות כי אני לא ממש מבין גדול באבולוציה אני רן ד"א

אחר

New member
היו כמה שרשורים בנושא

אחד ממש לא מזמן. הייתי מביא לינק, אבל זמני קצת מוגבל כרגע. אתה מוזמן לחפש בהיסטוריה של הפורום.

בני אדם

כמעט ולא יתפתחו יותר בהשפעת הטבע ביחוד בחברות מודרניות שבהם לא יכולה להיווצר אבולוציה (אך קיים גזע נפרד אחד של האדם שחי בדרום אפריקה שעבר התפתחות אבולוציונית גופנית לא אופינית) כי אין ברירה טבעית בגלל שגם החלשים והנכים שורדים ומעמידים צאצאים בזכות החברה המפותחת ובקשר של מגפה זאת לדעתי כבר לא אבולוציה אלא רובלוציה שמתרחשת בפתעומיות ויוצר הכחדה המונית שיוצרת יצורים שחסינים למגפה

Wolverchenus

New member
אני אנסה להעמיד דברים על דיוקם

מקווה שאני לא אטעה בעצמי. אחד התנאים לאבולוציה הוא לחץ סביבתי. אם הכל שורדים ואין אנשים שלא מסתדרים אז אולי יתקיימו מגמות במין האנושי אבל לא שינויים של ממש. אם למשל תהיה מגפה שרק 2% מאוכלוסייתה (נגיד, אסיאנים מסוימים) יוכלו לה הרי שכל שאר גזעי בני האדם ייעלמו והשרדות המתאימים תהיה האסיאנים שיוכלו למגיפה. זה בהחלט בתוך הגדרת האבולוציה.

Ran R

New member
תודה רבה לשלושתכם!!

חשבתי קצת על השאלה הזאת בזמן האחרון כי התשובה בעצם די בעייתית שאר בעלי החיים עוד יתפתחו במהלך השנים ובני האדם לא (בתקווה שלא תהיה מגפה או משהו אחר שבכלל יכחיד אותנו עד אז חח) ובקשר לגזע הנפרד באפריקה.. איזה התפתחות הם עברו??

Wolverchenus

New member
איזה גזע שונה של בני אדם קיים כיום

באפריקה? אתה מדבר על התגלית הזו של הגזע שמכונה בחיבה "הוביטים"?

הגזע האחר

הבריטים הם הראשונים שגילו אותם וקראו להם אוטנטוטים על שם צורת הדיבור שלהם הם אינם שוחרים ובעלי מבנה גוף מיוחד ביחוד הנשים יש להן אגן יריכים רחב מאד אשה אחת נלקחה לבריטניה שם קראו לה וונוס האוטנטוטית על פי מסמכים היסטורים היא הוצגה בפני קהל כמו מופע "בפירק שאו" של אותה התקופה בשל אגן הירכים הרחב שלה זה בעיקרון מה שידוע לי על פי מידע היסטורי

Wolverchenus

New member
אבל לא מדובר פה במשהו שאינו

הומו ספיאנס נכון? כאילו, הייתי מעדיף לחשוב שהייתי שומע על זה :)

אבוקדו23

New member
סתם מזכיר לי

איזה הודעה שראיתי פעם על זה שהאדם ייתפצל לשני תת-מינים בעתיד: ההומו-ספיאנס סאפיאנס סאפיאנס ותת-מין נפרד שהוא תוצר של רבייה פנימית בין דוגמניות ושחקני כדורגל

למעלה