בני בן ה-3 חודשים

בקה1

New member
בני בן ה-3 חודשים

אנו הורים לתינוק בן 3 חודשים, בריא וניזון מהנקה בלבד. אנו מבקשים עצתכם לגבי אי השקט שלו: מאז שחלפו (ברוך השם) הגזים שהציקו לו מאוד, הוא נותר עדיין חסר מנוח, למשל: לא אוהב להיות בעגלה, כשנמצא בלול שלו "מקטר" לאחר כמה דקות, מבקש להיות על הידיים כל הזמן, כשאנחנו במסעדה צריך תמיד לאכול בתורות... איך מצליחים לגרום לו להיות תינוק יותר נוח? האם להרים אותו מהלול כאשר "מקטר", בגיל הזה, כבר מרגיל אותו לפינוק?

d i n o l e

New member
מזל טוב ../images/Emo24.gif יש לכם תינוק נורמלי

הוא רוצה חום ואהבה וחיבוקים. ואת זה מקבלים על הידים בגיל 3 חודישם זה לא פינוק , זה צורך. (בכל גיל בעצם חיבוק ואהבה זה צורך)

בקה שלום

כמו שכתבה דינול חיבוק ומגע של ההורה אינו פינוק . אם בנכם זקוק לכם חשוב שתהיו שם בשבילו. תינוק בן 3 חודשים אינו עושה מניפולציות. מצד שני אם בנכם נראה לא שקט במשך רב היום ונראה שהוא סובלך ממשהו ראשית כדאי לוודא שאין בעיה בריאותית . אם אין בעיה בריאותית מנסיוני הרפיית מתח שרירי מיותר יכולה מאד לעזור. ניתן להרפות מתח ע"י עיסוי או ע"י נשיאה בתנוחת ערסל במנשא ( לא לשכוח להחליף צדדים)

בריק2

New member
בן 3 חודשים

לדעתי התינוק פשוט רעב. האם הוא יונק או שאת שואבת? אני מניחה שבגיל 3 חודשים הוא רק יונק ואת לא שואבת, תנסי לשאוב חלב ותראי כמה יוצא לך. אם את לא נחה מספיק ולא אוכלת כמו שצריך - סביר להניח. אז לא תמיד יש מספיק חלב. אם יש לך הרבה חלב. כשהוא לא רגוע פשוט תנסי לתת לו עוד חלב שלך מבקבוק או תחליפי חלב. זה מתסכל מאוד, אני יודעת, אבל כנראה שזו הסיבה, כך היה עם בני הראשון.

d i n o l e

New member
איזו עצת אחיתופל.

אין לה מה לשאוב כדי לדעת כמה הוא אוכל. שאיבה מוצלחת או לא מוצלחת היא לא מדד לכמות חלב. שאיבה טובה היא רק בזכות טכניקה וניסיון. כדי לדעת אם אוכל מספיק , צריך רק לבדוק שיש מספיק חיתולים רטובים ,עליה תקינה במשקל, והנקה בלי כאבים (תפיסה נכונה). וזה שהיא לא נחה ולא אוכלת מספיק , זה מייצג בערך את רוב האמהות וזה לא סיבה למחסור בחלב. לתת בקבוק בסיום הנקה זו בדיוק הסיבה למחסור בחלב!

בריק2

New member
מצטערת

מצטערת, כך זה היה אצלי, זה מאוד תסכל אותי, הנקתי במשך 6 חודשיםרק הנקה ,3 חודשים היה בסדר גמור ואח"כ הוא התחיל להיות לא רגוע. עד שהחלטתי להקשיב גם לעצות אחיתופל של אחרים - דבר שהיה לי מאוד קשה ומאוד תסכל אותי בתור אמא כי כ"כ ריציתי רק להניק את התינוק שלי עד כמה שאפשר. בסוף קניתי משאבה( העובדה שהייתי צריכה לחזור לעבודה עד שעות מאוחרות מאוד בערב) התחלתי לשאוב והבקבוק התמלא רק ב- 60 CC מכל צד. שמרתי את החלב במקפיא וכך במשך חודש ימים, ניסיון עקשן שלי, אבל ללא הועיל לא הצלחתי לשאוב מעל 60 CC מכל צד, לא בבוקר, לא בצהריים ולא בערב.רק כעבור החודש הזה התחלתי להניק ולהשלים עם בקבוק ששאבתי\ תחליף סימילאק והתינוק ניהיה רגוע. מצטערת שוב אם זו עצת אחיתופל.

d i n o l e

New member
אני מצטערת לשמוע שהטעו אותך../images/Emo201.gif

כמו שאמרתי שאיבה לא אומרת כלום. אלא המדדים שציינתי למעלה. ואם יש פוחדים שיש בעיה צריך לפנות ליועצת הנקה מוסמכת IBCLC

בקה1

New member
יוצא לי 150 מכל צד...והוא שוקל 6.6

התחלתי לשאוב לקראת החזרה שלי לעבודה ומספיק לראות אותי ואותו בשביל להבין שהבעיה היא לא בכמות האוכל... ותנוחת ההנקה מספיק טובה בשביל שיגיע ל-6.6 ק"ג. על כן נשים יקרות מה עוד תעוצו לי?

בכל מקרה, תינוק רעב לא נרגע מחיבוק

של ההורה אלא מאכילה. לפי מה שאני מבינה הבן שלך נרגע אצלכם בידיים ולכן נראה שהוא זקוק לחום ולמגע שלכם.

shkunts

New member
אצלי גם הסיפור דומה

גיליתי שהבכי נובע משינה מועטה במשך היום. בלילה הם (תאומים בני 3.5) ישנים טוב ואז במשך היום נרדמים ל5 דקות ומתעוררים וכל הזמן בכיינים ורוצים על הידיים. בפעמים שהייתי איתם בעגלה בטיולים בקניון או משהו הם ישנים כמעט רוב הטיול ואח"כ הם פשוט מלאכים רוצים לשחק ולחייך, אז הבנתי ששינה זו הבעיה. אז אני מרדימה מאה פעם עד שהם תופסים שינה של לפחות שעה ואח"כ ממש כיף.... אגב אני לא יודעת למה הם מתעוררים במשך היום, הסביבה דומה, הם נרדמים בלי בעיה ...אולי האור מפריע להם...

למעלה