בני בן ה4 מתחיל לקבל הורמונים מיניים

Ruth232

New member
בני בן ה4 מתחיל לקבל הורמונים מיניים

אני לא כל כך יודעת כבר מה לעשות כי אני יודעת שזה הפך קצת לחריג

בני בן ה5(עוד שבועיים 5) מתחיל לקבל הורמוניים מיניים למרות גילו הקטן.אני יודעת שזה נפוץ בגיל הזה אבל אצלו זה חריג.
פעם,לפני שנה אפילו קצת יותר שמתי לב שהוא מתחיל לקבל את ההורמונים האלה.בגיל שנתיים וחצי לקראת גיל 3 הרגשתי שהוא יונק יותר מדי חזק את השד שלי,הרבה פעמים הוא היה מלטף לי את הבטן ומחטט לי בתוך הטבור,הבנתי שזה עוד נורמלי.
אבל לאחרונה הוא עושה מעשים שאני אפילו מתביישת לספר עליהם,מעשים שמתאימים אולי לילד פי 2 מהגיל שלו.
הוא נהיה מפונק וכל הזמן רוצה לינוק,אני לא מאפשרת לו לרוב אבל היו כמה פעמים שהתייאשתי ונתתי לו - אבל אני יודעת שזה לא מומלץ בגיל שלו.
הוא נדבק אליי שאני יושנת או נחה,מכניס לי יד מתחת למכנסיים ונוגע באיבר המין,באחד הבקרים כשהתלבשתי תפסתי אותו מציץ לי כשאני מתלבשת,והשיא הגיע שבוע שעבר
שלחתי אותו לישון לילה אחד בבית של אמא שלי ואחותי(אני בת 32,אחותי בת 26) ואחותי סיפרה לי שבאמצע השינה הוא הרים לה את החוצה,טיפס לה על הבטן ופשוט אונן לה על החלק של הבטן והטבור עד שהיא קמה והרחיקה אותו
אני אף פעם לא תפסתי אותו מאונן או משהו,עד היום בצהריים.ניקיתי את הבית לקראת החג והלכתי לנוח והבן שלי עשה לי את אותו דבר,הרים לי את החולצה בלי שאני אשים לב,טיפס לי על הבטן והתחיל לאונן על הבטן שלי.

אני לא יודעת אם זה נורמלי כי זה באמת נראה לי מאוד חריג,יש משהו שאפשר לעשות?

pelegpsych

New member
הורמונים מיניים והתנהגות מינית של ילד בן 5

רות שלום
ראשית, אין קשר בין גיל בנך לבין הורמוניים מיניים-מיותר להסתכל על זה דרך עניין הורמונאלי
העיקר הוא שהדברים שאת מתארת לא תואמים התנהלות מינית של ילד בן 4, לפני שממהרים להתייחס אליו בצורה זו או אחרת אני מעודד אותך לפנות לייעוץ בכדי לברר את העניין לעומק.

מציעה להתחיל

מבירור רפואי. עם רופא ילדים.
הורמונים מיניים עוד לא אמורים בכלל להיות חלק מהתמונה של גיל 4-5.
ההתנהגות אכן חריגה לגיל.

יש פה כמה עניינים

הי רות,
יש פה כמה נושאים לדבר עליהם לפני/במהלך בירור לגבי בנך:
א. אני מבינה שאת הנקת עד גיל מאוחר - עד מתי ואיך היניקה הסתיימה?
ב. האם הפינוק מתבטא בעוד נושאים - או רק בעניין המיני?
ג. האם הוא ילד יחיד?
ד. האם הבית "פתוח" והוא רואה אתכם בסיטואציות דומות או מיניות כלשהן?
ה. האם בנך יודע מה זה אוננות - ומה מותר ומה אסור? (רמז: מותר אבל בצניעות)

ד.א. היתה פה שאלה לפני כמה שבועות על אוננות של ילדה מול הטלוויזיה,,

מתוך שאלות אלה אני חושבת שאת צריכה קודם כל הדרכת הורים - יש פה חדירה לתחום הפרט שלך, של אחותך וכו'
לא התייחסת בשאלה אם יש לך בן זוג או לא - לא שזה מוריד או מעלה איזשהוא עניין - אלה שצריך להתייחס לאבא - אם ישנו.

אם יש לך עוד שאלות - את מוזמנת לשאול

דנה שלמון
תרפיסטית באומנות M.A.
מדריכת הורים

למעלה