בני בן ה7 לוקח כסף וחפצים יקרים ללא רשות

רינתטוי

New member
בני בן ה7 לוקח כסף וחפצים יקרים ללא רשות

שלום רב , בת 33 אמא לשני בנים , משחה מאושרת ללא שום בעיות עם הילדים , להפך קוראים לנו משפחת נני מרוב שהכל לפי סדר יום והכל רגוע , יחד עם זאת בני הבכור בן ה7 מגלה סימנים שאני קצת חוששת מזה . מספר מקריםשקרו כמו : לקיחת כסף ללא רשות מהקופה בעסק של אבי ( סבא שלו) , מציאת שקלים ברכב שלנו או בבית או אצל הסבתות ,ולוקח אותם ישר לתוך הכיס . מקרה נוסף הוא נסע ברכב של דודה שלו והוא מצא עגיל שנראה יקר ומרשים , הוא הכניס אותו לכיס . והמקרה שהכי התביישתי זה שהיינו בים כל המשפחה ואחת מהדודות פתחה את הארנק והציאה מטבעות לתת לילדים לקנות גלידה והוא איך שהוא כאשר הארנק היה פתוח לקח מטבע של 10 ש"ח מבלי שאף אחד יראה , ולאחר מכן ביקש מאביו שישמור לו עליו. חשוב לציין שאני אדם מאוד רגוע ושלו , אך בכל הסטואציות הללו , אני הגבתי בכעס ובחומרה של עונשים , וכמובן גם הסברים . בני מודע שזה אסור לקחת וזה גנבה , אך נראה שקשה לו לעמוד בפיתוי . מה עליי לעשות ????????? אני חסרת אונים בעניין זה .

צפירת הרגעה - זו תופעה מוכרת

שלום רב רינת, אני מבינה לליבך את מגדלת את בנך לערכים ולמעשים טובים מציבה גבולות וכו' . מבחינת הערכים שלך הילד עבר את הגבול את אומרת " לקח כסף" וכולך נרעשת. כי מה עובר לך בראש? אוי ואבוי אני מגדלת גנב ומיד כל המערכות נכנסות לדריכות ולפעולה. אינך יכולה לשתף פעולה עם התנהגות כזו. מה את עושה? יוצאת משלוותך ומגיבה בחומרה רבה. הילד מבחינתו לא כל כך מבין על מה ולמה את נרעשת. ילדים בני גילו א. לא תמיד מבינים עד הסוף את משמעות המעשה ( כראייה הוא נתן לאביו לשמור על המטבע). ב. רוב הילדים מתנסים בשקרים קטנים, ב"גנבות" קטנות ובעוד ניסיונות. מה עושים? במקום לכעוס ולהעניש מבינים את הילד מגלים כלפיו אמפאטיה ומתווכים לו ברגע שקט ורגוע את הערכים. מה עושים עכשיו? נרגעים. מקיימים עם הילד שיחה שקטה,בה מעבירים לילד את המסר של הבנה וקבלתו ללא תנאי ( מצרים על הכעס והענישה) מעבירים לילד את הרעיון שאנו סומכים עליו. בברכה, עינת גבע

למעלה