בני בן חמישה וחצי חודשים סובל מנזלת

בני בן חמישה וחצי חודשים סובל מנזלת

בדחיפות גבוהה יחסית, היות שיש לו אחות בת שלוש שדואגת לא לחסוך ממנו את כל מה שהיא מביאה מהגן.......... השבוע הנזלת גרמה לדלקת אוזניים חמורה ביותר ונאלצנו לטפל באמצעות אנטיביוטיקה. הנזלת עדיין לא חלפה. האם יש טיפול הומאופתי לנזלת שמתאים לתינוק בגילו?

שלום אמא, גם, של גל

מבחינה הומיאופתית - ביתך לא הביאה את המחלה, היא אולי יכולה לשאת חיידק או נגיף אבל לא יכולה לגרום למישהו אחר לחלות. המחלה האמיתית היא החולשה של תנגודת מערכת החיסון שמסיבות שונות שעשויות להתברר בקליניקה, אינה יודעת לתת מענה. החולשה הזו היא אינדיבידואלית. הבעיה אינה הנזלת אלא במנגנון שמייצרה בצורה וכמויות לא נורמאליים. באופן עקרוני, אין תרופה הומיאופתית לנזלת כמו שאין למיגרנה וכו', אך יש תרופה לתינוק בן חמישה וחצי חודשים שנקרא גל, אני מניח. כשהוא יקבל את התרופה המתאימה לו באופן אינדיבידואלי, הוא עשוי לצאת מן המעגל הזה די מהר ואולי להרוויח עוד כמה דברים על הדרך.

די מבאס לקרוא את ההסבר על

המערכת החיסונית של עומרי, בהתחשב בזה שהוא רק יונק מאז שנולד. האם יש הומאופתים המתמחים בתינוקות, או שכל הומאופת יתאים?

אפשר לשמוע קצת על התהליך האבחוני?

היות שאני בורה בנושא, אשמח לדעת איך אוכל לזהות שהמטפל בו בחרתי מבצע את עבודתו נאמנה.

שלום אמא

בלי רגשות אשמה. יש כל מיני סיבות לכך שהוא רגיש וכאלה הם החיים. כל אחד רגיש למשהו. הרגישות היא הבעיה כי מדובר בחולשה. בכל פעם שהאדםנחשף לגורם שרליו יש לו רגישות הוא יגיב בהתאם לרגישות והנטיה האישית שלו. אז ההנקה לא יכולה לתת חסינות טוטלית ובכל מקרה טוב שהוא יונק. מצבים שעשויים "לאתגר" את נקודת התורפה בגיל הזה הם לרוב, חיסונים, דיכויי עור למינהם, בעיקר באיזור ההחתלה וטראומות למיניהן. במפגש אמורים לעלות לדיון כל ההיבטים האלה ואחרים כגון תקופת סביב ההריון הלידה ותקופת ההנקה. ההסטוריה ההרפואית הלא שגרתית למן היום הראשון, תגובות לחיסונים אם היו, חריגות בהתפתחות, ברית המילה, מצבך הגופני והנפשי בזמן ההנקה וכו' וכו'. על סמך האינפורמציה שנאספת נוצרת תמונת פורטרט אישית ויחודית שקובעת איזו תרופה הומיאופתית הכי מתאימה לילדך, אחר כך יש את תקופת המעקב וישורי הקו לפי הצורך. מדובר בשתי פגישות שהן המינימום ההכרחי. אם אדם יטען בפנייך כי הוא הומיאופת ושהוא מומחה לגיל מסויים, אל תלכי אליו כי הוא אינו הומיאופת. המומחיות היחידה היא האדם וגוף האדם, יהיו גילו ומחלתו אשר יהיו. בנוגע ממי לקבל טיפול - שאלה טובה שאין לי מענה עליה, אני מניח שאצל זה שהחיים יגלגלו אותך לפתחו ושעורר את אמונך בו. בהצלחה

למעלה