בני גורן - איפה אתה?

קוובנגה

New member
בני גורן - איפה אתה?

חברי הפורום שלום.
אחותי בכיתה ח' - לומדת עם ספר חדש בשם מתמטיקה לכיתה ח' - גבי יקואל (של משבצת - ספרי מתמטיקה)
לא אוהב את הספר - הוא לא נותן מבחר של תרגילים וגם לא עפתי על ההסברים.
א. האם בני גורן - מתאים או שמתמטיקה (תוכנית הלימודים השתנתה) היום קצת אחרת (אם כן בסדר, איזה כרך אני צריך לכיתה ח' .... עברו כמה שנים ואני לא זוכר
מדובר על הקבצה א')
ב. אני צריך גורם עזר - שהוא לא מורה פרטי - שיעורי וידאו. ספר מומלץ. אתר (מאוד אוהב את G-MATH אבל לא ראיתי שם את החומר שנדרש) שהיא תוכל לשבת איתו - שיהיה ברור ופשוט, וייתן לה את הכלים הראשונים להתמודד עם החומר
תודה מראש

trilliane

Well-known member
מנהל
תלמידים עדיין לומדים מספרי בני גורן

אולי לא בבי"ס שלה, אבל לומדים. יש תחרות על ספרי לימוד ובעיקרון מורים יכולים לבחור ללמד עם כל ספר שמאושר ע"י משרד החינוך (אז סביר להניח שזו הייתה הבחירה של האחראי על הנושא בביה"ס). אני לא מכירה את הקטלוגים של גורן אז לא אוכל להפנות אותך לספר מסוים.

ב. נסה את האתר הזה:
http://www.targilim.com
(לא ניסיתי אותו אישית אבל על פניו הוא עונה למה שביקשת).

קוובנגה

New member
תודה רבה, נראה אתר מצויין

במידה ואני מחפש גם תרגילים נוספים לכל נושא - יש אתרים שמציעים תרגילים עם פתרונות ?

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מניחה שכן אבל לא מתמצאת בתחום המתמטיקה

המתן שיגיעו המומחים לנושא ויענו לך, בינתיים ממליצה לנסות לבדוק מה יש כאן בקישורי הפורום (לשונית "כלים ומידע" >> קישורים, ויש קטגוריות בצד ימין).

jsaada100

New member
תשובה מקצועית

שלום לך ,

ראשית כל הכבוד על הניסיון לעזור ולסייע לאחותך בלימודים - זוהי יוזמה מבורכת
.

שנית, ולעצם שאלותיך:

א. תעשיית הספרים לתלמידי התיכון היא תעשייה עסקית ענפה שמגלגלת לא מעט כסף כפי שניתן להבין, וישנה תחרות רבה בקרב כותבי הספרים והמוציאים לאור אודות אילו ספרים "יזכו" ויקבלו
את אישור משרד החינוך ללימוד בבית הספר.
היות ובכל כמה שנים תכנית הלימודים מתעדכנת (משתנה) - יוצאים לאור ספרים חדשים (מעודכנים).
אין זה אומר כי הספרים הקודמים אינם טובים או לא רלוונטיים - אלא כי הם אינם מותאמים לפי תכנית הלימודים הנוכחית שנלמדת בבתי הספר השונים.

כמו כן, אני מסכים עמך שהספרים הישנים, למשל של בני גורן (סדרה ישנה) טובים, יסודיים ופרקטיים מאוד - אך לצערי בבתי הספר לא משתמשים בהם; זה לא אומר שלא ניתן להשתמש בהם
כספרי עזר משלימים, או כספרי חזרה על החומר / חיזוק וכד' - אך במידה ומעוניינים לעשות זאת - מאוד מומלץ לעשות זאת ביחד ובליווי של איש מקצוע כדוגמת מורה מנוסה שיודע
להתאים את תכני הספר הישנים - למתכונת הלימודים החדשה. זהו נושא חשוב ואין להמעיט בחשיבותו.

ב. ישנם אתרי לימוד רבים ואני משוכנע שגם באתר יו-טיוב המפורסם תוכל למצוא מאגרי לימוד ומערכי שיעור שיוכלו לסייע לה בהבנה ותרגול החומר - אך כדאי לקחת בחשבון כי אין זה תחליף לחומר המועבר בכיתה ובכלל - לתרגול מול מורה אנושי.

במידה ויש לך שאלות נוספות - אשמח לסייע
.

בהצלחה ,
יהונתן

למעלה