בני האמצעי בן ה13...

בני האמצעי בן ה13...

ילד בן 13 שעושה מה שמתחשק לו הילד מגיל צעיר מאוד קשה לו לקבל סמכות ומרות של מבוגרים, דבר שמתבטא בבית הספר, בבית ובכל מקום. את כל המטלות שיש לו הוא עושה כשמתחשק לו ולא כשמבקשים ממנו והרבה פעמים הוא פשוט לא עושה אותם. ילד חכם, אינטליגנטי, חברותי ומאוד עצמאי אבל לפי דעתנו סובל מחוסר ביטחון. ילד נאה, מקבל הרבה מחמאות, פירגון ואהבה ובכל זאת אנו לא מצליחים ללמד אותו את הגבולות שצריכים להיות לילדים בגילו. הוא גם מתחצף אלינו ולמבוגרים אחרים. בגיל יותר צעיר עשינו שיטות של פרס\קנס, היום עונשים כמו לא לצאת עם החברים אבל שום דבר לא עוזר. אנא עיזרי לנו, אנחנו על סף יאוש!!!

לדבר עם הילדים בגובה העיניים

נעם שלום רב, את מאפיינת בן לאיפה ולאיפה ולפי תיאורך אני חושבת שהוא גם בעל בטחון עצמי. מערכת היחסים שלכם "הסתבכה" קצת מאז היה ילד צעיר כיוון שניסיתם להיות הורים סמכותיים והשתמשתם בשיטות סמכותניות כמו פרסים /קנסות והיום בעונשים. הייאוש מכוון אתכם(כמו הורים רבים ובעלי כוונות טובות ) לבחור בדרכי חינוך שלא מובילות אתכם ליעד המבוקש והוא שבנכם ישתף פעולה מתוך רצון והבנה שאתם רוצים בכנות בטובתו. הוא חושב בטעות שאתם לא איתו ואולי אפילו נגדו. בנכם בן ה-13 כבר לא ילד הוא נער , חשוב שתקיימו איתו דיאלוגים בגובה העיניים. מאחר וכפי שכבר ציינתי נדמה לי ש"הסתבכתם " במערכת יחסים של מאבקי כוח – השיח ביניכם הוא על מי יקבע ? ומי יחליט כאן בבית. בנכם מספר בהתנהגותו שעל עצמו ומטלותיו הוא רוצה לקבוע. כדי לעשות שינוי מהותי ומשמעותי אני מציעה לכם להצטרף לסדנת הורים להורי מתבגרים. תוכלו למצוא כזו במכון אדלר . בסדנא תפגשו הורים שיחלקו אתכם חוויות דומות ויחד עם מנחה מקצועית תלמדו שיטות חינוך מצמיחות ועדכניות באמצעותם תוכלו לשתף , להתייעץ ולעודד את בנכם ובעיקר להבטיח מערכת יחסים טובה להמשך חייכם המשותפים. בברכת יש אור בקצה המנהרה. עינת גבע, יועצת משפחתית מכון אדלר.

למעלה