בני הנוער במסעות לפולין

לשנות את מתכונת המסעות

ויפה שעה אחת קודם, ולא בגלל שמעניינת אותי מערכת היחסים בין מדינת ישראל לפולין, אלא משום שזה לא מתאים שבני נוער שעוד לא בשלים נפשית, יסעו לחו"ל - לפולין! למי שזה חשוב, שיסע במסגרת צבאית, או יסונן בתנועת הנוער, או יהיה חלק ממשלחת של כל אוניברסיטה או מכללה. ואת מי שזה לא מעניין, ורק מחפש דרך לפרוק את האלימות שלו, וממילא המסע לא נוגע לנפשו או לשכלו - אין טעם! אין טעם להוציא מההורים סכום כזה, לפרנס חברות שעוסקות בכך, ולפרנס את הפולנים. תקראו בפורום "המסע לפולין" את מה שכותבת "חסרת רגשות".

tammy123

New member
עשבים שוטים יש בכל מקום

בי"ס מכין את התלמידים וההורים לקראת הנסיעה לפולין, נערכות סדנאות שבהם מכינים חלקית את הנוער למראות ולמקומות שיראו. בתי הספר עושים סינון את מי לקחת ומי לא, לפעמים הם מפספסים הנסיעה במסגרת קבוצתית נותנת כח רב ותמיכה , בני הנוער שאני מכירה שנסעו וחזרו, לא הצטערו לרגע על הנסיעה ואמרו שהיו רוצים לבקר שם שוב לא שמעתי מהם על מעשי ונדליזם והתפרעויות לדעתי זה מסע חובה ואני יודעת גם על בתי ספר שבמקביל לילדים ההורים שלהם עורכים סיור ולא מותרים על כך לגבי שיפור מערכת היחסים בין פולין לישראל, מישהו ביקר בשגרירות הפולנית בת"א? היחס שלהם כל כך מזלזל ומשפיל, , עומדים אנשים גם מבוגרים וחולים מאחורי גדרות ללא צל, ללא מקומות ישיבה, כשהשמש קופחת על ראשם, ממתינים לעיתים שעה עד שיואילו להכניסם לפינת המתנה נוספת, שם יש כבר מקום ישיבה וצל, ואז כשנכנסים , נכון שצריך להמתין שוב עד שמגיע התור , אבל שם יש כבר שירותים, מזגן וכסאות על מים אין מה לדבר יופי של שיפור יחסים ומתן כבוד ליהודים

denverenum

New member
אני חולק על דעתך

ה"מסע" הזה מטופש מאין כמותו בכל אופן שהוא ולא בשל הבשלות הנפשית או אי הבשלות של בני הנוער. הביקור והמסע לפולין לצורך הביקור במחנות ההשמדה משולל כל הגיון, טיפשי ומטופש משום שלרוב המשתתפים בביקור אין שום קשר לשם. מה למרוקאי או תימני ולמשפחה של סבא וסבתא שלי ? אם יגידו שאנו מאותו מוצא אתני ומאותו עם, אומר שזה ממש לא נראה כך. מול בני הנוער מתרחשים אסונות גדולים בדמות אלימות אל מול עיניהם והרוב לא עושה שום כלום. אז אכפת להם שכמה מליונים נרצחו לפני כמה שנים ? עם ? תערכי מבחן עם המשתתפים בביקור ותגלי את בורותם בעם ישראל ובתרבות היהודית והישראלית. תערכי מבחן על שואת היהודים ותגלי שאין לאף אחד שם שמץ על שום כלום מן השואה, ועוד אלפי טקסי שואה בהם ילדים ממלמלים מילים חסרות פשר למקרופון לא ישנו זאת. בני נוער לא נוסעים לשם כדי להכיר מקרוב ולהבין יותר טוב, כדי לבכות וללמוד את גודל האסון ולהסיק מסקנות. בני הנוער שנוסעים לשם נוסעים לטיול. הם נוסעים כי הם הולכים להיות עם חברים שלהם באותו חדר, כי נוסעים לחו"ל, כי זה בטח כיף. הביקור הזה הוא זילות זכרון האסון, הוא פגיעה חצופה ומגעילה בנפגעי השואה, והוא מראה יותר מכל מה המדינה שלנו שווה. גועל נפש ובושה וחרפה. כל ילד מתבגר שמשתתף ב"מסע" הזה יותר מטומטם מקודמו, והורי הילדים הנ"ל ה הסבה שהולדה חייבת להיות מותנית ברישיון ותנאים מחמירים.

גם אני סברתי כך

אישית, - לא "ביקרתי" ולא אבקר לעולם במה שהיה [אני מדגיש: במה שהיה] מחנה ריכוז וכיום הוא קובץ מבנים + מוזיאון קטן לתיירים. דחיתי הצעה כזו כאשר הייתי בפראג. אלא ששמעתי דעות אחרות וטענה שביקורים אלה תורמים לתחושות הנוער ועל כן האלמתי דום בנושא זה. מה שנוגע לרמה התרבותית של הנוער שלנו, אני חותם על כל מילה שכתבת ויכל להוסיף. ובין אלה גדלים המורים של נכדינו. פחד אלהים. פעם היינו "עם הספר" וכיום ?

denverenum

New member
כיום ? בור ועם הספר.

אינני יודע בקשר לשימור מחנות הריכוז, משום שאינני מתכנן ביקור שם בעתיד הקרוב. בכל אופן, כשאבקר שם הביקור יהיה משפחתי. אני בטוח שאבא שלי סקרן לגבי הסטוריית המשפחה שלו, גם החלקים הנוראים שבה. באשר לתחושות הנוער, בתור נער אומר לך למה מתכוונים. הכוונה היא לכך שמתבגרים רבים מתגבשים באותם המקומות. התנאים שגורמים להם לכך הם שניים: 1. מגורים באותו החדר למשך שבועיים עם אנשים שיש להם חיבה אליהם. 2. נושא רציני סביב הביקור. לא שהנושא הזה באמת מעניין את מי שנוסע, אלא שיש קונספציה רצינית סביבה מתכנסים למשך זמן ממושך(שבועיים ויותר, כאמור) ולא סתם טיול לגולן שבו הקונספציה היא צחוקים ודאחקות. ומי אמר שצריך לבחור דווקא את השואה ולפגוע בהמון אנשים כדי לגבש אותם ? חסרים נושאים רציניים ? חסרים נושאים רציניים עצובים במדינה כמו שלנו שנמצאת תחת אינתיפאדה ורווית מלחמות ?

tammy123

New member
denverenum חשבתי לענות לך

אבל אחרי שראיתי לאיזה דרגה ירדת ואלו ציונים נתת לילדים ולהוריהם ובכלל הבנתי שודו שיח תרבותי לא יהיה כאן לכן למרות שיש לי מה לאמר והרבה בנוגע למסעות , כאן זו לא הכתובת

למעלה